Отговор: Всичко за Hitachi RAK25RPD/WPD и RAK35RPD/WPD Performance
Няма нищо пред него, горе си е на стената, пред него е пустош. Монтажите и на трите климатика бяха извършени от една и съща фирма. Ако климатикът си бачкаше без да спре и не можеше да качи повече от 16 градуса при зададени 21, бих рекъл че просто стаята има големи загуби, но той си спира отвреме навреме, все едно че вече е достигнал зададената температура. Проблемът е че ми се появява разлика от 5-6 градуса до зададената...
Цитат:
Първоначално публикувано от
super teemo
Няма нищо пред него, горе си е на стената, пред него е пустош. Монтажите и на трите климатика бяха извършени от една и съща фирма. Ако климатикът си бачкаше без да спре и не можеше да качи повече от 16 градуса при зададени 21, бих рекъл че просто стаята има големи загуби, но той си спира отвреме навреме, все едно че вече е достигнал зададената температура. Проблемът е че ми се появява разлика от 5-6 градуса до зададената...
И при мен при зададени 23 спира на 20/21 все едно е достигнал градусите за няколко мин и пак тръгва да нали на това се вика он /офф
Изпратено от моят HUAWEI GRA-L09 с помощта на Tapatalk
Не гледайте какво Ви пише на ДУ за вътрешната температура ,сложете си стаен термометър и тогава ще видите че реално си е достигнал градусите.
Цитат:
super teemo
Така се получава, обикновено, когато машината е монтирана много близо до тавана.
Цитат:
super teemo
Аз ползвам една 25-ца и една 35-ца. И двата са на Ауто и при зададени 25 градуса на около 1 м. от пода температурата по дистанционно беше около 21-22 градуса ( и така си се усещаше - леко хладно). Шифтнах температурата (от сервизната промяна) с 2 градуса и сега долу горе на 1 метър отговарят показанията.
С горенаписаното искам да кажа, че разлика от 3-4 градуса от горе до тавана (където е климатика) и долу до пода е нормално. При теб явно прави някакъв топъл въздушен джоб около климатика. Пробвай да зададеш вентилатор на по-висока степен (или ауто) и насочи клапите по следния начин: вертикалната - на около 50-55 градуса надолу, а хоризонталната максимално навътре към помещението (ако климатика е до прозорец).
При мен 35-цата при ауто се държи малко интересно. (стаята е с вътрешна изолация само на 1 стена - външна с процорзи, ал. докрама, до която е монтиран климатика. Вечер, когато температурата навън падне респективно явно и в стаята, климатика си усилва вентилатора на 3-та степен но въздушната струя си остава леко топла, т.е. външното тяло определено не е на макс и така вее цяла вечер без да спира и за момент. Чак сутринта, ако е е слънчево времето (южна стая) и понапече почва да намаля и в един момент спира.
Вечерта съм го пробвал, ако променя градуасите на максимални или пауърфул опцията почва да духа много топла струя, която почти пари.
За сравнение в другата стая (вътрешна изолация с вата отвсякъде вкл. тавана), 25-цата, монтирана пак до прозорците, при еднакво зададени параметри и настройки си работи в он-офф.
Забравих да спомена, че 35цата е в хол 22 квадрата, който е отворен (без врата) към коридор около 10 квадрата и още една стая 10 квадрата, където други отоплителни уреди за сега не се пускат. Може би за това работи по този малко странен начин.
Вдигането на градусите от скритото меню за температурата има ли ефект и до колко е рисково ако въобще може така да се зададе въпроса ?
благодаря на "охлюва" за съвета, ще пробвам да шифтна температурата. Ако правилно съм разбрал, понеже е голяма разликата във височината, докато климатика (там горе) си мисли че вече ми е топло (там долу), на мен ми е още студено. Ще пробвам и ще пиша...
Цитат:
tony34al
Така се получава, обикновено, когато машината е монтирана много близо до тавана.
Или когато топлозагубите са наистина големи.
Ако има изолация с вата само на плочата на тавана, също се наблюдава този ефект. Топлият въздух остава горе и се охлажда много бавно, ОФФ-а се удължава малко, през това време стените лъхат хлад и ето ти ги 3-4 градуса разлика.
В къщи, най комфортно е в стаите с изцяло вътрешна изолация. Еднаква плътна температура дори на пода. Наблдават се кратки ОН и дъъълги ОФФ цикли. Което си е благодат.
Цитат:
mimojef
В къщи, най комфортно е в стаите с изцяло вътрешна изолация. Еднаква плътна температура дори на пода. Наблдават се кратки ОН и дъъълги ОФФ цикли. Което си е благодат.
:offtopic: тъй де, ама нали знаеш - таз година булка, догодина люлка... тая година купих 3 климатика и 3 дограми за стаите, а чак догодина ще мъдря изолациите, няма как да платя всичко наведнъж. Имам и още един въпрос който ме терзае - дали да правя външна, или вътрешна изолация. След доста време отделено за мъдруване, съм стигнал до становището че външна се прави да не ме пече лятото, а вътрешна да не бяга топлото през зимата. Кажете и вашите мнения...
Като цяло, препоръчвам тия хитачита RAK25RPD/WPD поради ниската цена и високите показатели. :bravo
Цитат:
super teemo
Като цяло, препоръчвам тия хитачита RAK25RPD/WPD поради ниската цена и високите показатели. :bravo
Къде беше лятото, като ме терзаеше въпроса с температурата на въздушната струя в режим на охлаждане, а ти си имал цели 3 броя от 25RPD?
Поне, като дойде другото лято ще можем да я сравним.
Аз бих заложил на външна изолация, мисля че все пак позволява на тухлата да диша повече.
:offtopic:
Цитат:
super teemo
съм стигнал до становището че външна се прави да не ме пече лятото
Нали вече имаш климатици.
Лятото всякак става. Зимата е Туя.
Аз лятото с едно MHI 20zs-w сложено в стая с вътрешна, охлаждах цялата къща срещу 20лв. на месец.
- - - - - - - - - -
П.С. пропуснах да добавя, че имам и външна 10см.
Цитат:
Martinez
Вдигането на градусите от скритото меню за температурата има ли ефект и до колко е рисково ако въобще може така да се зададе въпроса ?
Ефекта е до толкова, че ще съвпадат приблизително градусите в стаята с тези които си задал на дистанционното. Риск да объркаш нещо няма.
Цитат:
the inquirer
Ефекта е до толкова, че ще съвпадат приблизително градусите в стаята с тези които си задал на дистанционното. Риск да объркаш нещо няма.
Ел консумация дали ще се пошиви по този начин ?
Цитат:
Martinez
Ел консумация дали ще се пошиви по този начин ?
Климатиците са повече от икономични, за да се усети драстично повишение на консумацията.