Отговор: Всичко за Hitachi RAK25RPD/WPD и RAK35RPD/WPD Performance
Здравейте!
Разглеждах климатиците и се насочих към покупка на този модел Hitachi , който се коментира в темата.Има нещо , което ме притеснява и това е сензорът за присъствие. Четох , че има няколко вида сензори , но не открих какъв точно използват при този модел Не е ли вреден за хората в помещението.
Нищо вредно няма в този сензор. Вредни са хората които пишат подобни глупости...Визирам тези, чиито писания сте чели...
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
Първоначално публикувано от
Дарина
Здравейте!
Разглеждах климатиците и се насочих към покупка на този модел Hitachi , който се коментира в темата.Има нещо , което ме притеснява и това е сензорът за присъствие. Четох , че има няколко вида сензори , но не открих какъв точно използват при този модел Не е ли вреден за хората в помещението.
Здравейте, сензорът за присъствие е единствено датчик за движение на хората в помещението.
Освен това той се включва само когато натиснете режим Еко. Аз лично ползвам този режим само през деня.
Важно е в какво помещение ще се монтира климатика. Също така е добре при монтажа да се монтира поне с 3 метра тръбен път. Не слушайте глупости от типа, че като се сложи по дълъг тръбен път климатикът ще е по малко ефективен. Всички тестове при новите климатици са с 5 метра тръбен път. Заложете на по-тихата машина 25RPD, освен ако помещението в което ще се монтира не е голям хол и има нужда от високи дебити.
- - - - - - - - - -
За тези които се интересуват как да променят режима на работа на турбината в режим офф на климатика.
При 35RPD се усеща като лек полъх, при 25RPD е абсолютно неосезаем.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=32666&stc=1
Цитат:
Aleksandars
Нищо вредно няма в този сензор. Вредни са хората които пишат подобни глупости...Визирам тези, чиито писания сте чели...
Разбирам.А какъв вид е сензорът :Датчиците за движение могат да бъдат аналогови и електронни, пасивни (които само приемат ИЧ лъчи) и активни (микровълнови датчици
Цитат:
Дарина
Разбирам.А какъв вид е сензорът :
Датчиците за движение могат да бъдат аналогови и електронни, пасивни (които само приемат ИЧ лъчи) и активни (микровълнови датчици
:offtopic:Извинявам се за намесата, но да Ви питам: Вие мобилен телефон и лаптоп ползвате ли? Какъвто и тип да е датчикът, ще е в много пъти по-безопасен от едно от тези устройства. Отделно по-горе Ви обясниха, че датчикът не работи винаги, а и не са много хората, които имат нужда и ползват тази "екстра".
Ако дамата се притеснява от вредности, винаги може да избере модел без такъв датчик.
Цитат:
Kasap
Ако дамата се притеснява от вредности, винаги може да избере модел без такъв датчик.
Да може да погледне предната версия без датчик 35 RPC
Цитат:
Дарина
Разбирам.А какъв вид е сензорът :
Датчиците за движение могат да бъдат аналогови и електронни, пасивни (които само приемат ИЧ лъчи) и активни (микровълнови датчици
Ако сензора, не ви е приоритет, може да погледнете коментара на Генади.
Темата е за 25RPD/35RPD, както казах датчика може да не се ползва, активира се само в режим ЕКО.
То между RPD и RPC разликата е само в този сензор,фреона и малко в килата. Все пак темата е за Хитачи
Honor Play с помощта на Tapatalk
Като притежаващ климатик с тоя датчик бих казал че е напълно излишен и не води до икономия на ток ( правил съм си експерименти )
На мен лично ми беше по любопитно какъв му е обсега на този датчик, защото никъде поне аз не успях да намеря инфо за него и до колко метра хваща движението на хора в стаята.
Цитат:
Martinez
На мен лично ми беше по любопитно какъв му е обсега на този датчик, защото никъде поне аз не успях да намеря инфо за него и до колко метра хваща движението на хора в стаята.
До 4 метра със сигурност има покритие.
тия дни като паднаха температурите пуснах и трите климатика в 24 часов режим. Двата си държат 21 градуса, на инфо показват 20 градуса в стаята.
Третият климатик обаче, който е в най проблемната външна стая (три външни стени) при посочени 21 градуса за поддръжка и 2-3 степен, на инфо показва 15-16 градуса.
Предполагам че това е от лошата изолация и топлинни загуби, но защо тогава климатикът отвреме на време спира сам, сякаш е достигнал зададената температура от 21 градуса?
За опит му зададох 28 градуса, но температурата в стаята си остана не повече от 16 градуса. Защо според вас?
Цитат:
super teemo
Третият климатик обаче, който е в най проблемната външна стая (три външни стени) при посочени 21 градуса за поддръжка и 2-3 степен, на инфо показва 15-16 градуса.
Да няма някакъв гардероб под него, ако може качи снимка къде и как е монтиран.