Отговор: Hitachi RAK-35RXE/RAC-35WXE Akebono
За тези пари и тези коефициенти определено привлича внимание особено тези 37,5кг външно тяло , притеснение прави шума на външното тяло - не намерих сервизно за rxe, но от снимките не виждам никъде Muffler, за разлика от някои конкуренти които се славят като тихи. Може би заради това се чува повече. Може би Хитачи спестяват от цената а може и да има друга цел липсата на обезшумяващи елементи...
При мен се оказа, че след стягане на някои болтове всичко е наредс външното тяло. Дали има по-голям шум от другите ми климатици не мога да кажа, понеже много рядко отварям прозореца. Иначе моделът има почти 1кг R32 и се справя отлично. Като минус освен вече написаното бих посочил, че ми липсва една междинна скорост на вентилатора между втора и трета.
Гледах сервизното на wxd стария модел и там по сх се оказа че има silencer-и. Не намирам сервизно за новия рхе, но предполагам и той ще има подобно обезшумяване.
Та вероятно не трябва да е много шумно външното, предположих от снимката, явно те не се виждат ако са отзад.
И мен Този почти 1кг фреон ми звучи по- убедително от да речем някои хиперинвертор с половин кило и 470вата компресор за 25 и 35тица(бях се навил на едно ап25 или 35)
Цитат:
Първоначално публикувано от
Alexi
модвай го ,описал съм мода в темата за моя модел в подписа
Ужас.Форумен гадател модва Хитачи.
От тук излизат две хипотези.
При вероятно хиляди работещи в проектантския отдел,както и в лабораториите на фирмата,вероятно всички ходят пияни на работа....
или някой просто не разбира какво говори....
Тъй като първото много ме съмнява(много меко казано и съжалявам защото правилата на форума не ми позволяват да го кажа го кажа точно).............
младеж пипам платки дето само едната струва колкото Уруру .. та тука може да съм форумен гадател ,ма на живо не е точно така :) относно проектантския отдел не само на Хитачи ,ами кажи речи на всяка марка - изобщо хабер нямат да ползваш климатика като основно отопление
Цитат:
inches9
Ужас.Форумен гадател модва Хитачи.
От тук излизат две хипотези.
При вероятно хиляди работещи в проектантския отдел,както и в лабораториите на фирмата,вероятно всички ходят пияни на работа....
Ужасът, същност, идва от първата хипотеза. Приблемите на Хитачи с дефроста на битовите им климатизатори вари а още от далечната 1998 година, когато ми идваха на посещение в къщи, придружени от един от шефовете на Атаро клима. Месец по-късно започна подмяната на платки на RAS-25 и 35CNH2. Лаборатории и хиляди работници има в корабостроителниците на Хитачи и в тежкото им машиностроене. Битовата климатизация не им е основно перо, за съжаление. Още много има да се учат.
Цитат:
Alexi
младеж пипам платки дето само едната струва колкото Уруру .. та тука може да съм форумен гадател ,ма на живо не е точно така :) относно проектантския отдел не само на Хитачи ,ами кажи речи на всяка марка - изобщо хабер нямат да ползваш климатика като основно отопление
Пак обърка поне 2 пъти.
Няма да казвам възраста си ,но много ти благодаря за ''младеж''.Чул та Господ.
Може да си пипаш платки или каквото си поискаш,ама ако трябва кой да е да ми прави ''модване'' на климатик при това не нисък клас(лично за мен къв да е клас)....ще направя следното....Пиша до вносителя с молба да предадат на производителя,и ако не ми оправят новия климатик го свалям ,каня медиите и с чука го разбивам на някой голям площад.
А от Хитачи или Мидеа(дори) едва ли споделят мислите си във форума и дали се интересуват от отопление.
Въпреки,че не съм младеж ми настръхнаха косите от ужаса ,като прочетох .....и отивам да ме острижат ....
:BigGrin
- - - - - - - - - -
Цитат:
dodo_pv
Ужасът, същност, идва от първата хипотеза. Приблемите на Хитачи с дефроста на битовите им климатизатори вари а още от далечната 1998 година, когато ми идваха на посещение в къщи, придружени от един от шефовете на Атаро клима. Месец по-късно започна подмяната на платки на RAS-25 и 35CNH2. Лаборатории и хиляди работници има в корабостроителниците на Хитачи и в тежкото им машиностроене. Битовата климатизация не им е основно перо, за съжаление. Още много има да се учат.
През същата година (98)си купих от склада на K&К Хитачи 9-ка(3,6 kw отопление,номинал),да не търся модела.При нас нямаше много монтажници и ми го монтираха от Атаро клима.Работи 14 години и ми го купиха за 200 лв. майстори(!) за да го слагат за к2у.Демонтаж,монтаж,дозареждане,вероятно,въздушния му филтър вече беше на боклука пък никъде го нямаше резервен и.т.н....Че и за тях да остане???Това не го пиша за пръв път,пък и не виждам причина да си го измислям.Ако се сетиш може да се съмняваш.
Този климатик беше известен,че е много здрав....Единствено което не ми харесвашр беше,че зимно време при ниски температури вечер беше по-шумен/
Тъй като КиК не ми дадоха втори,просто за мен нямаше как да откажат,Атаро клима(казаха,че имали повече климатици от КиК,дали се шегуваха не мога да знам)същия ден донесоха и монтираха същия климатик на един приятел,който още работи.Човека не се сеща,има (доста)пари но не иска да го сменя,защото си му харесва....
Колко години са от тогава всеки да брои.
Та това е моя скромен опит с Хитачи.
А хипотезите ми често са точни и басовете ги печеля близо 100%.
:BigGrin
п.с. Дори не знам дали модела не е същия и какви платки са сменяли....хм
Аз моите 2 бройки RAS-25CNH2 ги ползвам и в момента. Изобщо не твърдя, че не са здрави. Твърдя, че Хитачи не ги разбират тия работи с дефростите и нямат желание да ги научат. Ако бяха по-компетентни на тема битова климатизация, нямаше да произвеждат машини, бачкащи по 30 години. Със здраве да си печелиш басовете! [emoji846]
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
Цитат:
dodo_pv
Аз моите 2 бройки RAS-25CNH2 ги ползвам и в момента. Изобщо не твърдя, че не са здрави. Твърдя, че Хитачи не ги разбират тия работи с дефростите и нямат желание да ги научат. Ако бяха по-компетентни на тема битова климатизация, нямаше да произвеждат машини, бачкащи по 30 години. Със здраве да си печелиш басовете! [emoji846]
Струва ми се ,че за същия модел говорим.Не знам изобщо какво разбират и какво не от Хитачи,но се обзалагам 1/10 ,че щом не са направили нещо което форумен специалист знае от 20 години,вероятно си има причина.
И наистина си печеля басовете:BigGrin.
И ако си купя тзои модел и не ми хареса(Вие малко ме разубедихте до някъде,щом като и собствениците Ви вярват) още по-истина е,че няма да го ''модвам'',а ще го разбия пред сградата на ACTON(вероятно).Защото предварително ще съм питал за проблема и мога да си купя само ,ако ме излъжат.
С последното изобщо не се шегувам.
п.с. И ако предположим,че сте прави...тези дефрости пречат на
1.Обявения COP
2.Вдигат много шум и е неприятно
3.Нещо друго???????
Ето, току-що загуби първия си бас. Тези 2 модела пристигнаха с дефрост алгоритъм, следящ дебелината на обледяване. Както при Тошиба и MHI. Когато им рекламирах обледените външни тела (само единият обледяваше), промениха алгоритъма на размразяване по часовник. Това се прави, когато не искаш или не можеш да вложиш мисъл по обективни причини. От там нататък, всички платки бяха подменени, защото няма кой да презапоява епроми.
Цитат:
dodo_pv
Ето, току-що загуби първия си бас. Тези 2 модела пристигнаха с дефрост алгоритъм, следящ дебелината на обледяване. Както при Тошиба и MHI. Когато им рекламирах обледените външни тела (само единият обледяваше), промениха алгоритъма на размразяване по часовник. Това се прави, когато не искаш или не можеш да вложиш мисъл по обективни причини. От там нататък, всички платки бяха подменени, защото няма кой да презапоява епроми.
:)Може и да съм загубил,ама не съм сигурен....за сега.
Та...ако говорим за същия модел е очевидно,че не ''всички платки'' са подменени.Сигурен съм ,че моя приятел не е пипал климатика по къв да е повод.
И още...Приемам,че си прав и е имало проблем и те са направили новия ''алгоритъм'' по часовник.Дори и да трябва нещо друго и те не могат да го направят,не вярвам,че някой друг може,дава им безплатни(очевидно)съвети ,а те плащат може би милиони(или колкото са) на абсолютно некадърните си служители??????????
Не съм специалист,въпреки,че съм учил хладилна технология(не техника),но от горните взаимоизключващи се твърдения излизат пак само 2 възможности
1.Хитачи са ненормални и изобщо не трябва да им се купуват климатиците
2.Във форума продължават да се изказват твърдения които са меко казано неуместни.
Кое от двете е вярно ще почакам да видя мнения.
Но среден път в това няма.Просто няма!
А как произвеждат климатици с такъв COP?Или и там си лъжат и по кой метод остановихте това.?За долното също съм чел(тук)какво ли не,ама все пак
https://www.eurovent-certification.c...access-results
Модела си е екстра за парите които стурва. Аз лично не бих го предпочел, понеже вече от две места чувам, че Хитачи са тегави с резервните части в БГ и нямат добър сервиз. Колко е вярно, по запознатите да кажат.
Ама ако работят по 30год без проблеми, то за кво са ти резервни части и добър сервиз.
Не съм казал, че не са ремонтирани. Преди наистина нямаше резервни части, сега може и да има, защото започнаха да ги внасят различни фирми. А и не са много моделите с 5000 BTU на пазара. Или колкото са там 1,8 kW охладителна мощност.
Inches9 наивен си за това предположих че си младеж ,извинявай :) но при климатичната техника и по специално японските марки никой нищо не пипа по софтуера от години ,едни и същи бъгове се влачат поколение след поколение вече 20+г при някои .. чат пат вкарват "нов" модел който представлява 10-15 годишен модел за японския пазар с орязан за европа хардуер ,това е всичко което правят - софтуера е copy-paste от предния модел .. та така е и при хитачи ,алгоритъма за дефрост навремето са го написали добре ,но после са решили да го байпаснат с нелепи условия така че да стане по време и така са го оставили
Цитат:
Alexi
Inches9 наивен си за това предположих че си младеж ,извинявай :)
Пак доста си се объркал.Не ми се извинявай,че ме мислиш за младеж,радвам се.
А за наивен просто на теб така ти се струва!Разглеждам до малки детайли всичко,което може и да не е добре.Защото много хора си живеят по-добре като не се задълбочават.Но....много пъти човек няма достатъчно познания за да разбере коя е истината в 2 твърдения(напр. това на производител на климатици и форумен специалист).И трябва да се довери на някой.Давал съм един лесен пример по темата от една книжка,която ще е доста сложна за теб,така че повтарям само това-началото и:
Приближавате към светофара и слънцето свети право в очите Ви.Колите карат напред.Не виждате сигнала на сфетофара.
Каква светлина свети все пак?
Та,много внимателно избирам всичко,но каквото избера не давам на никой да ми го ''модва''.Ако янкой твърди,че може да подобри Хитачи би трябвало предварително да ми е казал,никога да не си го купувам.
Тъй като ти пишеш подобни неща и за KGTA ,напр. кой климатик на подобна цена е по-добър от тези двата и защо?Може би PAN ETH или...?Знам много добре,че темата не е за избор,но за да кажеш,че нещо не е хубаво трябва да посочиш кое на същата цена(или по-ниска) е по-добро и защо. ?
Всички други приказки са празнословие.
И никога(за нищо на света) не бих ти позволил да ми пипаш климатика който си ми препоръчал.
Моята техника работи според очакванията ми и според цената която съм дал за нея и аз не се оплаквам.Особено в последните години при толкова много review-прегледи от специалисти в нета,пък дори и във форума:) .
Още един път ти благодаря за думите ,че съм младеж или наивен.Първото със сигурност е най-хубавото нещо в живота.А често пъти и второто е от полза.
И ако може отговори на въпроса за климатиците,зашото се изказваш в много теми с най-различни отрицателни мнения.Всичко има недостатъци,вкл и Ние.
URURU има по-малко(вероятно,не знам според теб).