Отговор: Hitachi RAK-35RXE/RAC-35WXE Akebono
Цитат:
Първоначално публикувано от
dodo_pv
Атанасе, темата е за точно определен модел. Ние коментираме друг. Някой трябва да ни мести дискусията на друго място, което е проблем. Нищо лично, от никого.
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
Нищо лично и от мен,дори не съм участник в темата. Харесва ми да чета теми които ме интересуват,винаги може да научиш нещо,дори и да не те засяга в момента.Но и ужасно дразни странична намеса,започваща със заплахи и кой е чел правилата,както и кой ще премести темата в правилния раздел.Не виждам в този случай някой да пречи на читателите освен ВАС. Наясно съм ,че няма право да обсъждам работата на модераторите,но пък и затова сме на 112 място в света,ако е вярно де,щото мисля че сме по-назад даже.
Цитат:
Утанас
Но и ужасно дразни странична намеса,започваща със заплахи и кой е чел правилата,както и кой ще премести темата в правилния раздел.Не виждам в този случай някой да пречи на читателите освен ВАС. Наясно съм ,че няма право да обсъждам работата на модераторите,но пък и затова сме на 112 място в света,ако е вярно де,щото мисля че сме по-назад даже.
Смятам, че администрацията е достатъчно толерантна, но работата ѝ е да поддържа добрия тон и качеството на дискусията на съответното ниво. Благодарим за разбирането!
П.С. Следващите мнения извън темата ще бъдат изтрити. Бъдете така добри, да се придържате към правилата!
Цитат:
Alexi
модвай го ,описал съм мода в темата за моя модел в подписа
Alexi, може ли тел. номер за връзка.Искам да те питам нещо за един климатик :)
Цитат:
Утанас
Нищо лично и от мен,дори не съм участник в темата. Харесва ми да чета теми които ме интересуват,винаги може да научиш нещо,дори и да не те засяга в момента.Но и ужасно дразни странична намеса,започваща със заплахи и кой е чел правилата,както и кой ще премести темата в правилния раздел.Не виждам в този случай някой да пречи на читателите освен ВАС. Наясно съм ,че няма право да обсъждам работата на модераторите,но пък и затова сме на 112 място в света,ако е вярно де,щото мисля че сме по-назад даже.
Пълни глупости. Това е частен форум и никой няма някакви особени права да претендира за каквито и да е хипотетични свободи.
Привет,колеги! Имам питане свързано с въпросния модел климатик. Преди около две седмици ми монтираха такава машина, но имам усещането,че външното тяло работи по-шумно от нормалното. Монтирано е на тухлена стена с 10см ЕПС като до него има монтиран един Daikin FTXC35C, с който правя съпоставка,предвид,че е доста нискобюджетна машина работи доста по-тихо. Хитачито е без тампони(нямаше в комплекта) с 3.5м тръбен път. При монтажа беше вакуумирано и оставено под вакуум 10тина минути(нямаше загуба на вакуум). Шумът по мое мнение идва от компресора, но от какво може да е породен и може ли да окаже влияние в/у работата на машината? Шумът се получава се при зададена по-ниска Т примерно 20-21гр. на охлаждане,а при нормални стойности 24-25 е значително по-лек,предполагам заради по-разтоварената работа на компресора. Моля за мнение!
В допълнение към горния ми пост ще помоля и за предложение за качествени антивибрационни тампони подходящи за модела.
Та в крайна сметка, този климатик заслужава ли си понеже се чудя между него и Mitsubishi HeaviSRK/SRC 35 ZSX-W R32 Diamond? И извинете за безспокойството.
Re: Hitachi RAK-35RXE/RAC-35WXE Akebono
Модела е хубав, но е възможно да има дефрости през 50мин.под 0 градуса.mhi-то е класа над него
Здравейте, спрял съм се на модела (12ка) за 32кв.м. помещение и преди да го поръчам ми е нужна информация дали дебита на 2ра степен (380 куб.м. / 30 децибела) ще е достатъчен в режим на отопление, тъй като следващата степен е вече 570 куб.м. и 37 децибела, което би било некомфорно най-вече заради шума. Сравнявам тези параметри със сходно като квадратура помещение в което работи Fujitsu 12LTC, обичайно климатика се държи на втора степен (550 куб.м. и 32 децибела), а на горе вече прави прекалено голямо течение, пък и шума...
Към собствениците на модела от темата - на коя степен държите вътрешното тяло при отопление и дали трета степен ви идва прекалено шумна? Благодаря.
Абсурд 380м3/ч да е достатъчен дебит за подобна кубатура.
Ако изолацията е вътрешна може и да се получи нещо до към -2, -3. Ако е външна няма шанс.
Цитат:
mimojef
Ако изолацията е вътрешна може и да се получи нещо до към -2, -3. Ако е външна няма шанс.
Външна е изолацията. В такъв случай започвам да се замислям дали да не се откажа от модела. Ако трябва да работи с по-високия дебит, тези 37 децибела няма да са изобщо комфортни, особно, че климатика ще е монтиран точно над дивана.
Цитат:
memfis
Това и при добре изолиран (14 см. вата и хубава дограма) топъл апартамент ли? Има ли някаква приблизителна формула/правило, което е добре да се спазва относно дебита?
Най-вероятно информацията е сгрешена - тези 380м3/ч са 480м3/ч
Цитат:
slip in
Най-вероятно информацията е сгрешена - тези 380м3/ч са 480м3/ч
От къде ти е тази информация?
Данните за дебита, които аз гледам са от техническата спецификация свалена от сайта на ACTON и са:
Air flow heating mode (SL / L / M / H)
310/380/570/720
Noise level heating (sound pressure) (SL / L / M / H)
22/30/37/45
Може ли някой колега имаш 35цата да провери какво пише в ръководството, ако тези данни ги има там?