Re:Midea MSG-12HR - всичко свързано с този модел
krasiika, Този модел на Midea, който си поръчал е много слаба машинка и най-вероятно няма да върши работа на отопление поради маломощният компресор и малкият външен топлообменник. Вътрешният му топлообменник е малък и най-вероятно ще замръзва външното тяло, защото няма да стигне топлината да стопи първо скрежта, а после леда. 770W консумация при +7° от които при -7° ще са останали 540W умножено по COP при тази температура за този модел към 1,7 прави 920W отдавана мощност. Може и да стигне зависи от изолациите и дали в съседните помещения не работят други отоплителни уреди.
Най-елементарното след като си решил да купуваш от същата марка, защото например си доволен е да сравниш параметри на две 9-ки от тогава време оно и сегашните. По този начин нямаше да я караш само на надежди дали ще върши работа, ами щеше с голяма доза сигурност да знаеш дали тези са като онези.
Мерси за отговора,на мен зора ми е предимно за охлаждане,зимата сме на парно.И след като ще ми станат в апартамента 3 климатика,мисля,че ще се справи тази 9-ка.Кухнята е с добра дограма,и е санирана,има изолация даже на тавана.Това,което ме притеснява е ,че тръбния път ще е някъде към 5 метра-няма как външното тяло да се постави по-близко.Дали тази дължина ще е проблемна за тази Мидея?
Вален 1 освен пише общи приказки в това му се изразява знанието по климатиците друго май не знае. А кво върви при мен кво те интересува толкова? В жегите и сладолед мога да продавам като има търсене. :))
Климатикът си върши работата, но за комфорт от работата му е трудно да се говори в сравнение с инверторни General и Daikin, които имам.
А за икономия на ток при отопление и дума не става, та той се размразява през 90 мин за по 5-6 мин поне, без значение навън дали е -15 град или +15. Също така COP-а му е около 3.
И аз съм доволен от него, бичи си от 2003 година насам, на отопление мърда цялата тераса, но това мисля да излекувам с едни нови стойки + тампони. Също така не вършеше никаква работа за отопление преди да му изкарам темп. датчик извън вътрешното тяло.
Цитат:
Първоначално публикувано от Suren
Климатикът си върши работата, но за комфорт от работата му е трудно да се говори в сравнение с инверторни General и Daikin, които имам.
А за икономия на ток при отопление и дума не става, та той се размразява през 90 мин за по 5-6 мин поне, без значение навън дали е -15 град или +15. Също така COP-а му е около 3.
И аз съм доволен от него, бичи си от 2003 година насам, на отопление мърда цялата тераса, но това мисля да излекувам с едни нови стойки + тампони. Също така не вършеше никаква работа за отопление преди да му изкарам темп. датчик извън вътрешното тяло.
Точно това исках да кажа за да ме разберат.
Човека пита за MSR-09HRN1 да ли ще му върши работа защото е доволен от Медеа ,а ви е му обяснявате за MSG12HR който от много години го няма.
Щом е основно за охлаждане ще му върши работа.
3 Прикачен файл(ове)
Отговор: Re:Midea MSG-12HR - всичко свързано с този модел
Проблем с Midea MSG-12HRI (темата е за 12-HR, но не намерих каква е разликата с 12-HRI).
Климатикът е на около 6 години и не беше работил около 1-2 години. Преди беше добре.
Сега за 2 дена работа и то при температури стигащи до мах. -5 през нощта, външното тяло се обледени много здраво.
Вътрешна съм му задавал 21. Почна и да размразява по 4-5 мин. и то без някакъв видим ефект от размразяването, преди поне издухваше яко пара след размразяване.
За фреон ли е или е нещо друго?
Прикачен файл 7803 Прикачен файл 7804 Прикачен файл 7805
Отговор: Midea MSG-12HR - всичко свързано с този модел
Може и от фреона да е, но пък може просто да е замръзнала тавата. Размрази всичко и обърни внимание дали проблема започва от топлообменника или от тавата.
Принципно много лесно му се запушва отвора отдолу, но никога не се е заскрежавал така.
Обикновено просто започва да прелива отстрани, докато не му сипя 2-3 кани топла вода.
Отделно не знам до колко се вижда на снимките, но заскрежаването е във формата на буквата Г и все едно има някаква тръбичка при тавата и по нейното протежение се е получило заскрежаването.
Здравейте, реших да пиша тук, за да не отварям нова тема. Климатика е Midea MSB 16 HR конвенционален. Не е включван от лятото, днес го загледах и установих, че на абсолютно равни интервали и постоянно мига зелена лампа OPERATION. Какво може да означава това според вас? Не е правен опит да бъде пуснат, климатика по-принцип работи без проблеми. Последно е работил август месец на охлаждане.
Гаснал е тока това индикира въпреки че 16ка мидея не знаех да има.
Re: Midea MSG-12HR - всичко свързано с този модел
Не казваш дали работи. Изключи го от тока и след няколко минути го включи. Важно е наблюдението: кога, след какво действие.
2 Прикачен файл(ове)
Благодаря за съветите, ще пробвам с изключване от захранването.
- - - Обновено - - -
горното е етикета на вътрешното тяло на 16-ката, а ето я и въпросната лампа