Re: Midea MSG-12HR - всичко свързано с този модел.
Баща ми има MSG 12 HR. Напоследък се появил следният проблем: при външна температура около 12*, а зададена вътрешна 27* в режим на отопление машината започва работа нормално. След около 5 минути работа вентилатора на вътрешното тяло изключва. Следва 5-минутна пауза. След това преди повторното включване на вентилатора се задейства PRE DEF функията (размразяване). И така се редуват 5-минутни периоди на работа с 5-минутни паузи. А температурата в помещението същевременно е 19*. На някой това да му звучи познато?
Цитат:
Първоначално публикувано от zz_stefanov
Имам MSG и мога да те уверя, че когато спре компресора, спира и вътрешното тяло! И си е файда! Ако не вярваш като захладнее още си пусни у вас вентилатора!
Цитат:
Първоначално публикувано от alhio
Баща ми има MSG 12 HR. Напоследък се появил следният проблем: при външна температура около 12*, а зададена вътрешна 27* в режим на отопление машината започва работа нормално. След около 5 минути работа вентилатора на вътрешното тяло изключва. Следва 5-минутна пауза. След това преди повторното включване на вентилатора се задейства PRE DEF функията (размразяване). И така се редуват 5-минутни периоди на работа с 5-минутни паузи. А температурата в помещението същевременно е 19*. На някой това да му звучи познато?
На мен ми е познато. За сега. Ще видим нататък... Може би трябва да захладнее още малко!
Здравейте, отдавна не съм писал тук защото съм нямал проблем с климатика лятото. А сега зимата забелязвам някаква разлика в работата. Сега малко предистория: Лятото навън като е 40 градуса аз го нагласям на 24 градуса. За много кратко време стига температура 25 и спира.Тази разлика от 1 градус не ме притеснява много.Може да е от местоположението на термометъра - много в ляво от климатика и го приех за нормално. Помислих си, че може да е от монтажа защото като го монтираха забелязах, че доста огънаха медните тръби и си мисля, че фреона не може да тече или едвам едвам преминава. А сега зимата при температура 2 градуса навън и настроен за 26 стига 24 и спира, но ме притеснява че като дигна градусите на 27,28 пак спира на 24 стайна темп.
пс. Нямам намерение да се отоплявам с този климатик, взех го за лятото но все пак ми е интересно да разбера дали е нещо серизоно и дали лятото ще си охлажда както преди.
Цитат:
Първоначално публикувано от martin_petkow
Здравейте, отдавна не съм писал тук защото съм нямал проблем с климатика лятото. А сега зимата забелязвам някаква разлика в работата. Сега малко предистория: Лятото навън като е 40 градуса аз го нагласям на 24 градуса. За много кратко време стига температура 25 и спира.Тази разлика от 1 градус не ме притеснява много.Може да е от местоположението на термометъра - много в ляво от климатика и го приех за нормално. Помислих си, че може да е от монтажа защото като го монтираха забелязах, че доста огънаха медните тръби и си мисля, че фреона не може да тече или едвам едвам преминава. А сега зимата при температура 2 градуса навън и настроен за 26 стига 24 и спира, но ме притеснява че като дигна градусите на 27,28 пак спира на 24 стайна темп.
пс. Нямам намерение да се отоплявам с този климатик, взех го за лятото но все пак ми е интересно да разбера дали е нещо серизоно и дали лятото ще си охлажда както преди.
Спокойно можеш и да се отопляваш! Все пак термометъра е встрани от тялото, където температурата най-вероятно е близка до зададената (можеш да измериш). А като вдигаш градусите изчаквай извесно време. Просто не може веднага да се вдигне температурата в цялата стая. Виж термометъра след 2-3 часа!
Цитат:
Първоначално публикувано от alhio
Моят се държи по същия начин.Мисля,че така е програмиран да работи от производителя.Но ме учудва че вътре ти прави само 19 градуса???Моят при зададени 26 градуса,на 1 метър от пода температурата достига до 24 градуса,при това нямам никаква изолация и съм с обикновена дограма.
Здравейте, замерих температурата на струята при отопление и тя е 44-45 градуса. Измерих я за около 30 сек мисля, че е достатъчно. Според вас нормална ли е тази изходна температура? А температурата на охлаждане лятото е 10-11
Цитат:
Здравейте, замерих температурата на струята при отопление и тя е 44-45 градуса. Измерих я за около 30 сек мисля, че е достатъчно. Според вас нормална ли е тази изходна температура? А температурата на охлаждане лятото е 10-11
На моя измерих 50* при около 20-21* стайна температура. Климатика беше нагласен на 28*. Вентилатора на макс! Ако мериш със стаен термометър мисля че му е нужно повече време!
Цитат:
Мисля,че не е добре.На отопление температурата на изхода трябва да е над 50 гр.,а лятото е 5-7 градуса.Моят имаше проблем с пречупен тръбен път и не охлаждаше добре,а след изправяне на тръбите и връщане на нормалното им сечение температурните стойности се оправиха.Виж на някой ъгъл да не би тръбата да е под остър ъгъл,понякога монтажниците извиват тръбите на ръка и намаяват сечението им.
За сега ще карам така, пък като дойдат лятото за годишен преглед ще ги питам.Защото силно ме притеснява това което видях като го монтирата, тръбата е огъната 2 пъти и то под доста голям ъгъл и ми се стори, че е сплескана.
Да попим има ли проблем да се отоплявам с този климатик Мидеа MSG-12HR през зимата до - 1* примерно или -2*
Цитат:
Да попим има ли проблем да се отоплявам с този климатик Мидеа MSG-12HR през зимата до - 1* примерно или -2*
Ако ти е правилно оразмерен, никакъв проблем. Даже и до -7 ще стане.
Цитат:
Има отзиви от собственици че работят при -20*. Мой колега е изкарал миналата зима без да го спира.
Интересно, на мен един електро-техник ми каза, че неговият Samsung Inventer преди 2-3 години се е счупил когато е топлел при отрицателни температури.И той ме съветва да не го пускам когато падне под +3-4*
Цитат:
Такива са темепратурите на 9-ката, а твоя е 12-ка. Все пак направи пак измерването, като преди това климатика е работил поне 10 минути.