Midea CSU-12HHAA - след топло започва да духа хладно, нормално ли е?
Здравейте, от два дни имам Midea CSU12HHAA . Смятам да го изплозвам и за отопление до температури над 0 градуса, после камина. Настроивам го за 26-27 градуса, духа топло ,затопля , но като достигне температурата , перката застава хоризонтално и от него лъха хлад, после отново затопля и т.н. Та къде ще му излезе края ако затопля , а после ми духа студено и пак топло ....цикъл. това нормално ли е за Мидея? В службата сме с япопнски климатици и няма такова нещо , като достигнат температурата перката се затваря и така е до следвщия цикъл за топло. Тук обаче топло-студено-топло...... в книжката не пише нищо по въпроса. Моля за информация от хора които се занимават с климатици, знам че не съм си купил най-доброто , но това мога да си позволя засега.
Re: Midea CSU12HHAA след топло започва да духа хладно, нормално ли е?
Siliev
Не обърквай човека.На Midea CSU12HHAA режимите са изобразени със символи
georgig
Така работят нямаш проблем щом топли и не замръзва.И не духа студено, а върти стайния въздух.
Всичко си е наред с тая Мидея, просто като си достигне температурата и започва да "обдухва датчика" във вътрешното тяло и така следи като стане по-хладно от зададените градуси в стаята за да се включи пак на топло.
Благодаря за отговорите , явно това си е нормалния режим на работа при мидеиката , че и при други ....е за тия пари толкова
има Мидеи които не вентилират след като изключи машината затова е този форум да попиташ преди да купиш
Че какво му е лошото като вентилира?
Много по добре е да вентилира от колкото да спре и да чака да се понижи темн. в горната част на стаята.Мое мнение :)
Много си прав колега.Аз имам един, който постоянно вентилира и като купувах втория държах да спира вътрешното тяло докато почива.Е сега мога да кажа че съжалявам.Като спре забравя да тръгне,чак ми идва да му ударя един
:095:
Цитат:
Първоначално публикувано от pgv70
Много си прав колега.Аз имам един, който постоянно вентилира и като купувах втория държах да спира вътрешното тяло докато почива.Е сега мога да кажа че съжалявам.Като спре забравя да тръгне,чак ми идва да му ударя един
:095:
Това се казва "заспиване", да не би да си го преоразмерил, тоест да си сложил мощна машина в малко помещение?
Не колега,долу горе уж съм в час с климатиците.Помещението е 14кв,сложил съм 9-ка обаче като го настроя на 25гр.си работи нормално обаче като ги стигне спира и чак след 20-30мин.почва.Проблема го реших като му давам 27-28гр тогава съкращава периода на почивка.Все пак и друго има,стаята е много топла и мисля че е от това.По -нататък смятам да му изкарам датчика вън от вътрешното тяло да мери по-точно.
Моят пък като се включи и забравя да спре да бачка от какво може да е,само да спомена че нямам изолация и ПВЦ дограма,а стаята ми е 17.5 квадрата.
Тук не съм съгласен с момчетата.От гледна точка на комфорта хич не съм доволен да си вентилира климатика-все пак е на режим отопление и се създава доста неприятно усещане ако усеща човек въздушната струя.Та си мисля колегата ако намали градусите при отопление на 23-24 дали ще продължи да вентилира?!?Има и Мидеа климатици които не обдухват постоянно.Аз лично имам китайче което не обдухва докато почива и съвсем не забравя да вкл. когато паднат граусите-поне за сега!!!(3 години)Ако пробваш пиши как се държи машината.А за форума би било добре ако на зададените конкретни въпроси отговарят хора работещи конкретно с този модел машина-така отговора е точен и ясен и не караме на догадки и предположения.А хората ще са по доволни от получените отговори и няма само да си лафим общи приказки
Вентилира си постоянно,без значение на колко градуса е.Втора зима съм с този модел и това не ми пречи,по-ме дразни шума от външното тяло ,заприличва леко на Осака :)
Аз съм го решил проблема с неприятното обдухване по следния начин:
На моите клими може да се настрои струята на най-горно положение, духа успоредно на тавана.
Верно е че така не е много "ефективно", но където и да се намираш в стаята не те "обдухва".
А и не мога да разбера, това от какво е....на всичките ми климатици си седи зададено на 19 градуса , а в стаята е винаги 22-23....но таваните са ми 3,20-340 високи и май термометъра на вътрешното нещо се шашка.
Навсякъде чета че всички си задават 26 и в стаята държи около 23...не че съм недоволен ама ми е малко странно, само в къщи го имам този "проблем"
rsvr моите 2 клими panasonic като обдухват си вдигат клапата нагоре.При теб не е ли така.