Пич дай още толкова и си вземи модела MSR5 клас а е и е на R410 и е доста по безшумен от MSR3.
R407 лично аз не го харесвам като фреон жалко че спират 22.
Пич дай още толкова и си вземи модела MSR5 клас а е и е на R410 и е доста по безшумен от MSR3.
R407 лично аз не го харесвам като фреон жалко че спират 22.
TIMBERLAKE,защо лъжеш човека.Аз лично имам MSR5-12ка.Проклинам деня във който си го взех......
бароне стига писа простотии -" единственният качествен климатик бил фуджитсу " ти приятелче изобщо знаеш ли какво е климатик и за какво служи... айде се стегни и не се излагай.Тимбърлейк е напълно прав за фреоните - жалко за добрият стар R 22.
barona75 сигорен съм че имам доста повече опит от тебе но това е друга тема.
Та ако твоя климатик е монтиран от някой некадърник или си го монтирал в стая в която не му достига мощтност то нормално е да имаш оплаквания.
Другото което е имаш ли MSR3 модела че да ги сравниш двата?
Изобщо говориш на изуст.
МSR3 бих казал че работи доста по добре от MSR5 и топли повече макар и с R407.
Велев клима язък че работиш предимно с мидея но не си личи!
Аз няма да споря повече по темата всеки си има мнение.
RKK..АЗ КОГАТО СЪМ ИМАЛ КЛИМАТИК МОЙТО МОМЧЕ,TИ НЕ СИ И ЗНАЕЛ ЧЕ ИМА ТАКЪВ УРЕД.ПРОСТО ПРЕДПАЗВАМ ЧОВЕКА ОТ ТОЗИ КИНЕФ...
Работя със всякакви марки и гантирам че знам какво съм написал. MSR5 слаб и не го предлагам вече.
Кое му е по-слабото от msr3 освен че гълта 2пъти по-малко ток?
barona75 - ако съдя по ника ти,май си 75ти набор.Когато ти си осъзнал понятието климатик,RKK вече е имал 10 г стаж в тази област.
Явно като монтираш не гледаш мануметрите и не мериш изходящата t. В един и същи ден при еднакви външни температури MSR5-12 едвам изкарва 49 градуса а MSR3-09 компакт дори изкарва 56градуса като косумацията и на двата е еднаква. Мога да изкарам точни данни от монтажите.
А ти явно не мериш вътрешната температура в помещения ми се струва.
Добре по същата логика една колона да кажем 48-ца ако искарва 50градуса а тази девятка искарва 56 значи 9-ката ще стопли по бързо така ли?
Мога да споря цяла нощ с тебе но не намирам причина.За мен msr5 е по-добрия модел за теб е msr3 точка по въпроса.
А дали в това време си премерил и входящата температура??? А дали дебитите на вентилаторите са били еднакви ??? Не скоростите...
TIMBERLAKE -изпреварил си ме
Бароне поне с 5 години съм по дърт от теб за да ме наричаш "момче" и се занимавам само и единственно с климатици и не си ти човека дето ще ми дава акъл какво е климатик и какъв климатик си имал...? КША-112 айде поне си отворко кажи ми какъв е този климатик ...?
Благодаря за отзивчивостта, макар и с месец закъснение!
МSR3ката така и не го взех, щото вложих кинтите в друго начинание, ама явно си има голям процент куци бройки от Мидеите де
Само нещо допълнително - НЕОто ми ACS-HL12FA2 EUR KIT като му работи перката на външното тяло изкарва 53 до 55-56 градуса /в зависимост от скоростта на турбината на вътрешното тяло// стайна т-ра 21-22/, а когато външната перка не работи пада с по 7-8 градуса изходящата температура! И това е много често! В упътването му пише, че при влажно време е възможно да не работи постоянно външната перка, ама то пък и при мъгливо и при ясно време - все така ту работи, ту не! А в допълнение - почна да се изключва сам когато му скимне - пиу и спира - както спим да речем - дали да търся сервиза - /познайте кои Техноклима/ поне докато не е стегнал студа !
Благодаря предварително за насоките! и моля - без бой, и с усмивка!
ПС. TIMBERLAKE - Хитачито ми 3-та зима подкарва на мах, май на теб щях да го показвам