Отговор: Новите инверторни модели на Midea
kossis цялото ти мнение е за бисерите .. първо питаш - казват ти ,после почваш да ръсиш мозък и да си хвалиш машините .. имам конвенционална мидея 12ка в офиса и то от старите коравите ,знам какво може под нулата - това е машина с малки топлообменници и слаб компресор за това я и дават до -5 .. иди си на вилата както е -15 навън и около нулата най много в стаите пусни ги и чакай да стоплят .. ще почакаш доста ,ако тръгнат и то
PP- пропусна да споменеш ,че инверторите ти са СУПЕР ДИГИТАЛНИ ,добави го моля
Моя грешка -25 вата !!! Поправих го !
Алекси, като цяло Аз питам за мнение от хора които разбират, а не от ползватели на други "маркови" марки- като тебе.
Аз твоето мнение ама много добре го знам - да си паля камината и да ги върна на вторични и тем подобни глупости !
Е сега се сетих каде срещнах пак твое мнение и немога да не го спомена - в темата за ремонт на захранване на ЛСД телевизор Самсунг ! Повтаряш след автора на темата че електролитните кондензаторите били проблем на Самсунг мониторите. Всъщност те са проблем на всички стари телевизионни захранвания -дори на кинескопните. Междувременно Аз благодарение на тази тема оправих студените спойки на Греца на Лелеями на Самсунга- там кондензаторите не били проблема, щото е на 5 години все още. Ето и въпросната тема https://forum.setcombg.com/%D1%80%D0...tml#post716089
Та да ти кажа като видях че и Ти си дал мнение там и си викам - е нема начин значи ще стане работата - и стана ...........:)
Определено когато срещна твое мнение, нищо полезно не научавам от него а само общи приказки !
Определено мнението на Велев, Додо или на инженера в Магнум има някаква стойност, за разлика от твоето с камините и вторичните !
Незнам защо изобщо се мешаш в темата с Мидеите като не ти харесват и не те интересуват.
Нищо не хваля, просто споменах как работят в реални условия. А когато отида на Вилата при -15 след 24 часа ще стоплят и МСВ-тата, но няма да е до зададената температура вероятно. Въпроса е първо да тръгнат !!!
Ти що пък не си стоиш в Шумен и да не бучиш толкова много. Климатика ти може и да е супер марков и да е супер тих, ама ти много бучиш брато !
Дали са ми дигитални или аналогови климатиците в София незнам ама се оправят добре !!!
Абе тема за Фуджицо няма ли ? Или да взема да направя една да има къде да се хвали Алексииииииииии.
===============
АЦ ФРОМ ХЕЛ -Точно това каза спеца от Магнум- че MSR-HNR някой от тях били с допълнителни реотани и работели добре.
И вярно че в тоя форум ако климатика не е Фушисуту на Алекс от Шумен не е климатик и не топли ! Даже и такава марка щели да пуснат скоро Японците- ползван леко/изхвърлен Фуджицо на Алекс от Шумен.
=============
Сега ходих до Електра - Израелските клими тук на Искър в центъра имат магазин. Та имат реотани но са за подгрев на дъното на климатика за размразяване на леда отдолу. Според тях не ставали за около компресора и трябвало други по специални - като ластик били. Някой слагал ли е такива -30 вата на 1м и 50 също имаха.
Може ли подобен да се върже директно на 220в. И аз да го пускам и спирам преди студен старт ?
Този от 50 вата беше с термореле.
Ето нещо по темата с подгрева и намотките http://v-clima.com/faq.php?id=podgre...-pri-otoplenie
Тези нагреватели точно така са като гума са и се слагат на дъното на компресора. Виждал съм на някой модели още при втората употреба когато слагахме, при новите конвенционали мидея MSF6-9/12/18HR имаха такова подгряване. При тях външния нагревател се управлява от терморегулатор подобен на тези на гладилниците като сондата беше при оделението на външния вентилатор(според мен глупост) като имаха и вътрешен нагревател който се вкл. и изкл. от дистанционното. Външния винаги беше вкл. при температура под 5градуса. Тъй като и аз имам мидея MSV1-12HRN и ми припадна една счупена мидея с подгрев взех нейния като сложих сондата обаче под кичето до компресора така когато е топъл компресора подгрева не работи. При мидея всичките им модели инвертори пускат 36в на намотките за подгрев обаче от това което съм виждал май не е ефективен. При дженерал също има подгрев и е 15вата но и при него съм имал два случая при ниски температури и изгасен климатик да не тръва. След подгрев с горещ въздух заработват без последствия.
kossis, ще те помоля да поуспокоиш тона.
Хубаво Велев, Аз мога ли да купя от този нагревател дето е за тавичка и да го намотам около компресора. Бил 30 вата на метър. Другият им бил с реле и датчик и е 50 вата на метър -той топял ПВЦ тръбите.
Според техен техник и двата не били удачни за тази цел. Не можели да стоят на компресора постоянно-много се нагрявал самият той.
Ако не става от къде може да се вземе точният кабел -за улуци, за подово- Деви, Екофлор и тнт ?
И като последен вариант- пистолета за топъл въздух - моя на първа степен е 300 градуса. Не е ли доста това ? И може ли ако се свали пластмасовата капачка на тръбите отстрани, които влизат в компресора от там да се обдухва и той с писотлета. Незнам сешуар дали не е по добро решение ?
Проблемът е, че саморъчно инсталиран нагревател не може да се следи и спира от температурния сензор до компресора. Компресорът е в изолационен кожух и не е много ясно до колко градуса би се загрял, ако по някаква причина нагревателят включи в по-топло и безветрено време. Ще трябва да се свърже последователно на нагревателя и кликсон от кафеавтомат за 72 градуса, за всеки случай. На трето място идва и инициализацията на терморегулатора, който ще командва нагревателя: работи ли коректно или не? Става сложно, ако няма свободни жила в кабела между двете тела. Гадна работа!
Взимаш 30вата на метър навиваш го на компресора най отдолу вадиш изводите на един мързелив кюч и го пускаш подгрева час преди да пуснеш климатика. Друг варянт е с термо реле има по магазините голям избор.
Ясно, а тоя от 30 вата ще издържи ли на топлината на компресора- около 70-80 градуса майче си напича ? То моята идея е не да правя автоматизирана система, а ми просто като помощна печка да е. Отивам и е -20. Докато разтоварвам колата- съм пуснал за 1 час да се грее компресора и после го гася и забравям че го има изобщо.
Моя човек от Магнум обеща да провери до края на седмицата за специален подгрев за компресор-кит. Щото и според него много не е удачен кабела дъно/размразяването.
А с топъл въздух от къде е най удачно да се обдуха-отгоре или може и през тръбетата отстрани ? И с каква температура на въздуха ?
Ако ти е толкова мерак, помоли AC-то да ти намери един нагревател от компресор на Панасоник. Както казва Велев, сложи му едно ключе и пали час преди да пуснеш машината.
Абе тия инвертори са супер безшумни на охлаждане когато не работи компресора- вентилатора се върти много бавно и не се чува, и също не харчат ток ич. За Юли месец не съм ги спирал и двата и поддържам 25 градуса рахат. 33 лева ток ?!!!TEST
Някой да има наблюдения над новите модели "mission"?
Някой да има наблюдения над новите модели "BLANC" от 2016г. ???
"Mission" са от 2015г.
"Fairwind" са от 2014г.
Харесал съм една 18-ка за апартамента Midea MSMACU-18HRFN1-QRD0GW BLANC, ама още се чудя.
Здравейте!
Обмислям да закупя 2 броя Midea MSMBAU-09HRFN1 Mission, но никъде не откривам отзиви, въпреки че моделът вече е презимувал. Ще се радвам, ако някой сподели някакви впечатления.
Поздрави!
Презимувал е, но едва ли е ползван за основно отопление и ако има отзиви ще са инцидентни.
Здравейте,
закупих си "MIDEA MSMABU-12HRDN1 / MOBA03-12HFN1 BLANC 2016", добре охлажда - има функция "eco", която е само за охлаждане. Ще го видим и зимата.
Ако някой има впечатления от този модел, нека да сподели.