Здравейте, миналата зима поръчах климатик за помещение (офис) около 60 куб.м. обем
с една външна стена (входна врата и ПВЦ стъкопакет, западно изложение).
От фирма ми препоръчаха Midea MSG 21 HR. Оказа се, че въпросния климатик не можа
да осигури температура над 24 градуса, и то само ако съм го пуснал на максимум, без да го
изключвам през нощта. Обадих се на фирмата, дойдоха и казах че зимата била студена и затова....
През март, когато времето се задържа около десетина градуса, пак им се обадих поради същия проблем -
тогава казаха че стените били тънки и не знам още какво си... През лятото климатика си охлаждаше перфектно!
Последните дни застудя и го пуснах на отопление. Оказа се че пир 14 градуса външна темература,
климатика не може да осигури повече от 25 градуса вътре. От сервиза днес пак дойдоха и според тях
климатика си бил ок. Най-смешното е че имам една духалка (2kW) за 20 лева, която прави в офиса
баня само за половин час...
Онзи ден ми направи нещо впечатление, което го сподели с техниците но те не му обурнаха внимание:
климатика работи около 5-8 мин, след което около 25 мин не духа. Тази закономерност я проследих в продължение на около 5 часа. Според мен не е нормално и затова не може да отопли помещението.
Някой има ли идея какво става?