Резултати от 1 до 15 от общо 15

Midea 12-ка - проблеми

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2008

Midea 12-ка - проблеми

Собственик съм на една Мидея 12 конвенционална, четири годишна.
    Три години климатикът работи и отоплява успешно помещението, но миналата одина през зимата започна да ми създава проблеми.
    Когато температурите навън са ниски и съм задал 22* за температура, климатикът не спира да работи и прави 30* в стаята. Въобще не поддържа зададената му температура в режим топло. Тази година го включих отново в контакта и о чудо климатикът (компресорът на външното тяло) работи при изключено вътрешно тяло (затворени жалузи и не работещ вентилатор). Първо се усъмних в датчикът за вътрешната температура, но след проверка се оказа здрав. Сега след последния проблем които ми създаде започвам да мисля че платката за управление (инструкциите или чипът) е повредена.
    Моля за помощ!

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Re: Проблеми с Мидея

Залепнало ти е релето за копмпресора.Не го включвай повече и викай фирма да ти оправя

4. Member
    Тук е от
    Jan 2008

И аз имам такъв проблем на един приятел на климатика. След като смъкнах платката за проверка, всичко е наред. Пускам я на сухо, и всичко си работи нормано. Сега ще я върнем обратно, да видим колко време ще изкара така.

5. Тук е от
    Oct 2008

Jori - Мерси!
    И при мен така. Като я свалим платката - всичко е наред

6. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Аз вчера му закачих обратно платката, и всьо върви нормално. Мноо мразя така. Как ли не го гърчих, никъв проблем не направи. Нямаше лоши спойки. Сега ще видим. Времето ще покаже. Я пробвай следващия път, като го направи това да го шибнеш вътрешното тяло от дясно, ама няколко пъти, да видиш дали ще се оправи.

7. Тук е от
    Oct 2008

Вчера сменихме релето за компресора. Действително се оказа залепнало. Пак благодарности към jori - малко хора имат толкова опит че да диагностицират проблема само от написаното.
    Силно се надявам да се окаже проблема от релето само, а процесорчето да е наред.

ewgeny можеш да повериш и твоето. А и почисти хубаво платката от прахът с кореселин за автобоя. Не го прави с обикновен или спирт защото в единия случай ще я прецакаш, а в другия ще останат следи по платката.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Я пробвай следващия път, като го направи това да го шибнеш вътрешното тяло от дясно, ама няколко пъти, да видиш дали ще се оправи.
    Само удар отдясно може да не стане,трябва да го удариш и отляво,ако и тогава не стане-удари го с нещо по-тежко,напр.бейзболна бухалка.

10. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Имам подозрения , че може и да не е от там, щот пък преди му правел проблем с 4-пътния. Пък той нали е другото реле. И малко странно 2те релета заедно да се прецакали. Но пък е вероятно. Ще видим, като пак спре.

11. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Виждал съм пламнали/овъглени/платки поради залепнало реле

12. Тук е от
    May 2005

На мен също ми направи тоя проблем със залепналото реле. Ама тогава хич и не знаех. Добре, че има някаква предвидена защита и се самоизключи. После обаче го пуснах и работи цял ден като си духаше топло нормално. Вечерта пак започна да бръмчи ужасно при изключени вентилатори и тоя път не искаше да тръгне дори и след 10 минути изключен от мрежата. Техниците дойдоха, смениха релето и пу-пу съм готов и за тая зима

13. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Ам ония, включваше от топло на студено без да спре компресора. Луда работа. Ощи никви проблеми няма.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Това да ти включва от топло на студено е от бобината на четирипътния вентил.тя е здрава,но си е променила характеристиките и от време на време изтърва.Често се случва при китайските

16. Тук е от
    Sep 2008

аз си сложих мидеа msg 12 hr na r 22 , работил е не повече от 30 часа.. на всеки 2-5 мин. пука външното тяло много силно,ужас... какво може да е това-доста е силно и постояно..

17. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Извикай си монтажната фирма,за това е гаранцията.Може да ти опира някоя тръба

18. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от jori
    Това да ти включва от топло на студено е от бобината на четирипътния вентил.тя е здрава,но си е променила характеристиките и от време на време изтърва.Често се случва при китайските
    Имам предвид, че като превключа режимите, не спираше компресора, не че сам си ги превключва.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Midea MSG-12HRN1, или Midea 12 V1 "Vertu", или Gree GWH12NB
    От kaliniliev във форум Климатици Midea
    Отговори: 57
    Последно: 26-02-16, 22:21
  2. Midea MSR5 12hrn1 или Midea MSG 09hr
    От арх. Пътко във форум Климатици Midea
    Отговори: 12
    Последно: 09-10-13, 22:26
  3. Има ли разлика между Midea MSG-12HRN и Midea MSG-12HRN1
    От armen във форум Климатици Midea
    Отговори: 9
    Последно: 30-08-10, 21:25
  4. Midea MSR3-18HRN2 - проблеми
    От kossis във форум Климатици Midea
    Отговори: 22
    Последно: 13-01-10, 15:10
  5. w2k проблеми
    От devil във форум Windows
    Отговори: 4
    Последно: 07-08-03, 18:57

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе