Отговор: Всичко за MIDEA MSV1-12HRN1
Моите майстори - срязаха гайките на вътрешното тяло края на тръбите(тея резби не били сигурни) и направо напъхаха отгоре техните и с припой ги запоиха.
Та на моя си бяха 10/6 на вътрешното. Та има и с 12 и с 10 на високото (дебелата).
Дори се връщаха да вземат 10мм щото бяха взели 12мм и не им вършеше работа.
Та моя е с 10 мм и не бучи от високо налягане. Така че не ти е там проблема.
Е тука у Софийско имам една Мидея, след дефроста като почне да вкарва топлото и в първият момент и тя прибучва за момент докъто фъна се развърти- така че това си е високо налягане и малко обдухване.
Вчера беше преместен в друга стая - по -малка и с по -дълъг тръбен път - около 4 метра и нещо. Като че ли сега бученето е доста по- леко, дори на най-ниски обороти като че ли бучи , но леко. На втора скорост пъх въобще вече не се усеща!..
на комшията мидеята така бучеше зверски ,добре че дефектира много дразнеше ..
Ела да видиш на комшията Осаката какво прави..чудя се на кой да с еоплача. Тормози цяла кооперация !
Еми кажете му да турне тампони на външното !
на съседката се наложи аз да купя и сложа тампони щото ми писна .. циганят се за 20 лв макар че климатика и на тях пречи ... ми да бръмчал си ама какво да направим... ми правим нещо в краен случай местим външното ! търсете си правата това е нарушаване на наредбата за допустим шум в часовете за почивка ..
Имаше ли голяма полза от тампоните?
(аз имам едни бръмчалници от друга марка монтирани с обикновени тампони , според техниците тампоните с прекъснат болт няма да помогнат... не че и шума е много силен, ама все пак)
Е как няма да помогнат бе - нали за това са с прекъсната твърда връзка. За какво им е да правят иначе такива тампони.
Ако бръмченето е от компресора дали ще помогнат тампоните?:offtopic:
Оф еми нали за това са точно тия макари- като имаш замръзване на компресора и вибрацията се предава на стената, да я прекъснеш чрез допълнителните тампони.
Той и компресора е на тампони, но обикновенно като замръзне от студа и леда зимата и става -все едно е твърдо свързан (при усилена работа). В такива случай е препоръчително-макарите.
Абе от самия компресор е шума от тая Осака. Не знам на кой да се оплача вече и към коя институция! Веднъж още есента им казах на тея съседи! Колко пъти да им казвам. Вярно че е сложен дриректно без тампони на стойките но не е това само проблема и тампоните едва ли ще решат проблема! Като стане студено и под нулата елате чуйте за кво иде реч. Ужас. И аз като се събудя и му броя включванията цяла вечер. Кошмар!
Батка, нали аз това казвам че проблема е компресорен шум. И точно тия тампони намалят вибрациите предавани към стената. Незнам как по елементарно да го обясня.
Я вземи и си завари гърнето на колата твърдо без гумени тампони към пода на колата и кажи как е от към шум ? Аз не съм пробвал и не мисля да го правя.
тампоните помагат доста ! слагайте смело и не са скъпи ..
Я кажете защо има две моно и едно мулти позиции или общо 3 позиции на това копче на климатика ?
И втори въпрос за един MSR -всяка година го мия вътре питата с меглио и шише с вода. Тази година го измих и от вън си течеше, но не много интензивно. На другия ден протече вътре. Защо стана това ?
Дали прахта е затлачила отвра на ваната ???
Ще го отворв целия да проверя.
Ей на празници го ударихте и никой нищо не казва, то и аз съм в прованса !
Вчера сам го изчистих ! От моето миене на прахта на питата с меглио и вода всяка пролет, освен че съм свалял прахта от алумина съм затлачил ваната с желеподобна прах, свалих я и в банята.
Само вентилатора ми се опря. Развих му винта на оста и от другата страна освободих турбината и питата. Цялата турбина я дърпах, и излезе на страни, след придърпване на питата напред. Но от другата страна се разтегляше тая гумена-лагер втулка и така и не посмях да дърпам по силно.
В крайна сметка я мих на место с четка за боя и вода + отверка.
Забелязах че на максимална скорост има много слаби вибрации от натрупаната прах.
За това е най добре да се свали тая турбина.
Ако някой знае как се сваля тая турбина нека каже, че с дърпане може да се скъса гумената втулка ???
И ВД пръсках и неще копелето китайско, а е много тясно и нищо не можах да вкарам !
Ако се завре отверка между външната страна на турбината и стената на ел. мотора- лостово дали ще се счупи пластмасата или ще има ефект ????
Колко вани има под питите тая Мидея МСР -една или две ???