Re:Всичко за MIDEA MSV1-12HRN1
velmar, в твоя случай - за това помещение като кубатура, конвенсионален климатик 12-ка е достатъчно презапасяване с мощност за отопление. И двете марки/модели климатици - Midea MSV1-12HRN1, както и General ASH12UB са с много добри сходни технически показатели и надеждност. И цената им е добра. Който и да избереш - няма да сбъркаш :)
Midea-та излиза с около 200лв. по-евтино в сравнение с General-а, но пък General-а е с малко по-голяма мощност на отопление (с около 300 вата). От друга страна, Мидеа има йонизатор на въздуха и функция "самопочистване", като последната е много удачна през лятото в режим "охлаждане" - предотвратява образуването на мухъл и развитие на бактерии във вътрешното тяло и риск от поява на лоша миризма.
Удачно си се спряла на двата модела (съотношение цена/качество) - и двата при теб ще си заслужат всяка стотинка зимата и ще те отопляват! Според мен, по-нататък избора в твоя случай м/у двата модела, се свежда до цена/дизайн. Не знам от кой град си, но провери все пак за цената на Мидеа-та с включен монтаж колко ще ти струва, ако е повече от 750лв. - помисли за General, понеже той в момента е 985лв с включен монтаж.
Благодаря за отговора.В София съм.Май към мидеята клоня повече, дори и заради минималната ценова разлика( очакваме централна газификация всеки момент и климатиците не мисля да ги ползвам като единствено и надеждно средство за отопление.Но- засега ще сме с тях- поне 1-2 години.Заради малката ми дъщеря компромис с топлината не искам да правя.Сега чуденката е MSG-то или MSV .Кой е по-надежден?
И двата са еднакво надеждни. Първият е стар изпитан модел, но с по-слаби характеристики и ниска цена. Вторият е сравнително по-нов модел с по-добри характеристики и малко по-скъп съответно.
Внимавай обаче с газификацията един ден! Никак не излиза по-евтино, отколкото на ток.
........За 45кубика си сложи MSG-09HRI и си свиркай няма да замръзне..........
Велев, благодаря за съвета.
Малко ме е страх дали 9-ката ще върши работа защото става въпрос за къша с дървена дограма.
Като цяло стаята е най-топлата в къщата, но все пак не е като в апартамент.
За сравнение аз живея на втория етаж и съм сложил на същата стая 12 LGC, който за отопление не е преоразмерен.
Освен това ми прави впечатление лошия показател COP и номинален разход (1.79 KW) , eнергиен клас Е (това е за 12-ката)
От новите с газ R410 няма ли нищо качествено. Те там май са много модели и няма оправия.
Ценя мнението ви така, че ще се радвам на съвети
На MSG-09HRI външното е по голямо от външното на конвенционалния модел а и отдаваната машност е 4.1кв което се равнява на 14000бту. Може да си вземеш и клас А на R410 но цената е 839лв с 200лв повече.
Здравейте!Предстои ми покупка на климатик-та молбата ми е да дадете съвет в избора м/у инвертор и конвенционален!,,Заплюл'' съм си 2 модела на МИДЕЯ MSV 1-12 HRN1 и МИДЕЯ MSG-12 HRI и 1 на FUJITCU ASY 12 USB.Помещението,в което смятам да го ползвам е 19кв.м.(но имам доста голям скос)-последен етаж,ново строителство с пвц дограма югозападно изложение.От Варна съм и влагата е...доста:))Колебанията ми м/у инвертор и конвенционален модел произтичат наи-вече от това,че климатика ще се ползва не повече от 5,6 часа в денонощието и понеже отсъствам доста често се чудя има ли смисъл от инвертор,който да работи нон-стоп??
martosblack, при този начин на ползване на климатика - 5-6 часа в денонощието, определено не ти е необходим инвертор.
Избери си конвенционален модел.
И Midea MSV1-12HRN1, както и FUJITSU ASY 12 USB са добри конвенционални машини.
При Midea MSV1-12HRN1, отдаваната мощност при отопление е 3800 W/ консумирана 1050 W, a цената е около 750 лв. с монтажа.
При FUJITSU ASY 12 USB, отдаваната мощност при отопление е 4000 W/ консумирана 1040 W, a цената е около 985 лв. с монтажа.
За твоето помещение - и двата модела са удачни и ще се справят добре, като разлика в цената на консумитаната ел. енергия м/у двата модела няма да забележиш.
Ако избора ти се определя от допълнителната мощност за зимата и по-тих климатик - спри се на FUJITSU ASY 12 USB, а ако определяща е цената, наличието на йонозатор и красивия външния вид - Midea MSV1-12HRN1.
Благодаря на Кaar za бързия и изчерпателен отговор!!В милата ни родина почти всичко се мери и пресмята до сантиграма :)
,,Икономията е майка на мизерията''(казваше Тодор Колев)-но за жалост е такава действителността!Много се колебая м/у модела на Фуджицу и Мидеа.Клоня към Мидеа,заради по-евтината и цена-дизайна и не ме интересува много,но йонизатора е страхотна екстра!Да кажем,че е Мидеа-та :) Имам още 1 въпрос-струва ли си да се закупи от хипермаркет(в случая -техномаркет-европа),защото цената и там е с около 100лв.по-ниска от други фирми,които са специализирани в продажбата на климатична техника!Изниква и въпроса(който никак не е маловажен) имате ли идея как е гаранционното и монтажно обслужване във такава веригa?Благодаря предварително!
Климатикът като машина - е един и същ по всички фирми, които го продават.
Много важен е монтажът!
В Техномаркет се купува машината и се избира външна монтажна фирма по техен списък (която има договор с Техномаркет).
Ако имаш възможност да провериш (директно в магазина) - кои са фирмите в твоя град (монтиращи за Техномаркета) и да обсъдиш след това с познати - коя е надеждна.
Другият вариант е, да закупиш климатика от специализирана фирма за климатици и да доплатиш 100-ината лева отгоре, но така или иначе - пак трябва да внимаваш с каква фирма се захващаш.
martosblack, Това което трябва да се поинтересуваш при този модел на Midea е дали в режим отопление при достигане на зададената температура и спиране на компресора си изключва вътрешният вентилатор. Защото, ако не го изключва, а продължава да върти на минимална скорост от 3-те възможни е малко дискомфортно тъй като дебита на въздуха не е толкова малък. На този въпрос се надявам да ти отговори някой, който има модела или монтажници монтирали го и обърнали внимание.
--------------------------------------
То било вече отговорено на този въпрос.
Цитат:
Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Не спира вентилатора но минава на много слаб вентилатор и вдига клапата на горе за да не създава дискомфорт.
Въпросът е доколко слаб е този много слаб вентилатор, защото при мен например на МХИ-то вентилатора има 7 степени и първа наистина е едва осезаема. Тази първа не може да се включи от дистанционното когато работи климатика, тя си е само за този конкретен случай - да обдухва датчика.
В маркета свалят цената умишленно и е 599лв а по документация я закупуваме от вносителя за 649лв но много често в сайта я имат а в магазина не дадения модел.
MSV1-12HRN1 Vertu split,heat pump,LCD Mirror panel,R410A Class А 649лв
От този модел притежавам 2бр и спира вентилатора при достигане на температурата също модела има функция следвай ме с която може да коригираш градусите там кадето е дистанционното да ги подържа.
VeleV.Klima, в такъв случай - защо не купуват фирмичките тези по-евтини климатици от Техномаркет на цена от 569.05 лв. с ДДС - така ще им излезе после с 80 лв. горница + възстановеното ДДС отделно, след като го препродадат и монтират на крайния клиент. Не сме споменавали за търговската отстъпка от дилъра към търговците обаче.
VeleV.Klima, Малко ме объркваш с този вентилатор. Преди 2 месеца в тази тема отговаряйки на въпрос в режим отопление дали спира вентилатора при достигане на зададената температура отговаряш, че не спира, а сега казваш, че спира. Да не би сега да имаш предвид, че когато климатика се изключи от контакта му спира вентилатора.
Цитат:
Аз имам такъв. Не спира вентилатора но минава на много слаб вентилатор и вдига клапата на горе за да не създава дискомфорт.
Цитат:
От този модел притежавам 2бр и спира вентилатора при достигане на температурата