Привет! Изчел съм много материали от този грамотен форум, но чак сега си направих регистрация.Преди един месец си закупих два климатика Midea MSR5-12HRN1QC2. Основно ги взех за охлаждане и за отопление през преходните периоди преди да пуснат ТЕЦ - апартамента ми е южен и с всички екстри по отношение на изолация външна, вътрешна тавани и дограма. Като охлаждане ми вършат работа, но нещо не ми харесва работата при спиране на климатиците. Това се заключава в следното: когато спира външното тяло вентилатора спира веднага, а в компресора се появяват някъкви преходни процеси все едно че се "чуди" дали да спира или не. Това е в порядъка на 5-6 цикъла до окончателно спиране на компресора. Ефекта е като при спиране на стар хладилник зил, но с повече цикли. Някой има ли наблюдения въру така описаното. В сервиза ми казаха, че тези преходни процеси са нормални. На мен ми се струва, че нещо електрониката не управлява добре компресора. Та въпроса ми е нормално ли е това. Получава се и при двете машини. Предварително благодаря.