Re:Midea MSV1-12HRN1 (R410A Class A) - лоша работа след две зареждания с фреон
Дилемата се заплита. До тук се е установило, че начинът и параметрите на работа при климатика не са се променили и си остават същите дори и при ново зареждане с фреон.
Направи тест дали компресора вдига налягане намалявайки оборотите на вентилатора, закриеш с нещо входа на въздуха засмукван от вътрешното тяло и следиш налягането с манометри. Виж и дали ще изключи външният вентилатор като вдигне налягане. Теста за високото налягане може да го направи и ползвателя на климатика, като му се обясни да зададе максимална температура на дистанционното, намали на минимум вътрешният вентилатор, покрие отгоре климатика с някаква по твърда от вестник хартия и види дали ще спре външният вентилатор.
На колко години е климатика, чисти ли са вътрешният топлообменник и турбината на вентилатора?
-------------------------------
Сега направих справка със сервизното на модела. Когато температурата на вътрешният топлообменник надхвърли 53 °С (32.88 bar) се изключва външният вентилатор, при температура над 63 °С (41.01 bar) се изключва компресора.
http://dc151.4shared.com/img/1911324...10991989213733 http://dc177.4shared.com/img/1911338...45597960253443 http://dc177.4shared.com/img/1911338...30555366740647
Да теста съм го правил вдига си налягане и си изключва вентилатора както е по сервизно.В топло време даже си достига сам 32.88 bar но сега не е забелязван да спира перката
На климатика му е втора зима и е перфектно състояние.
Максималното налягане не ли малко слабо 41.01 bar ?
Явно си е слаба работа !!!
А за гаранция като им поискам компресор на magnum D ще ми се измет.Не,че имам намерение дано си нямате работа с тях колеги
с доста пари са набутали фирмата в която работя.
На каква външна го чакаш да спре вентилаторът?
Ще има да чакаш...До март месец поне...
Същия модел климатик но на R22 при -5 -6 външна прави 26бара и спира перката. Същия климатик преди заледяваше и не топлеше. Моя MSV1-12HRN1 при - 7 прави 35бара и спира вентилатора.
Я ми го продайте този климатик да си го оправя за мен.
Re:Midea MSV1-12HRN1 (R410A Class A) - лоша работа след две зареждания с ф
Цитат:
Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Същия модел климатик но на R22 при -5 -6 външна прави 26бара и спира перката. Същия климатик преди заледяваше и не топлеше. Моя MSV1-12HRN1 при - 7 прави 35бара и спира вентилатора.
Я ми го продайте този климатик да си го оправя за мен.
Според теб какъв муе е проблема тогава?Мисля,че знаеш някаква тайна и ще се радваме за да я раберем и ние.Да помогнеш на човека дет се казва
Цитат:
Първоначално публикувано от necata2
Според теб какъв муе е проблема тогава?Мисля,че знаеш някаква тайна и ще се радваме за да я раберем и ние.Да помогнеш на човека дет се казва
Да бе я кажи да пробваме.
разглоби външното тяло и ще видиш проблема
Ако има още неработещи може и аз да си закупя някой :)
Цитат:
Първоначално публикувано от jony
разглоби външното тяло и ще видиш проблема
Ако има още неработещи може и аз да си закупя някой :)
Разглобявал съм го ! Ако имаш предвид пропуск няма такъв.
Просто толкова си могат машинките. Правят каквото могат до -5 °С до колкото могат за парите си. За това ценово ниво имат добро съотношение цена-качество.
Хайде давам 200лв. и му сложи MSG.
Цитат:
Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Хайде давам 200лв. и му сложи MSG.
Лягай да спиш късно е !!!
Така ли казваш и на клиентите си като не се справяш?
chitalov не се обиждай но явно не можете да се справите с проблема.Обади се в магнум сервиза им е на ниво поне за техните машини кажи им за проблема си и ако си в София направо им го закарай там ако не си им го прати по някакъв начин ще ти излезе много по евтино и без толкова главоболия.Успех