Накрая установи ли се причината?Пуснал съм в хола един MSF 12HR(R22),няколко часа работи днес на "auto",по-скоро на "отопление" работеше.По едно време реших да си поиграя с дистанционното,намалих температурното задание от 24 на 22,при което на няколко пъти машинката се чудеше да топли или да охлажда(наблюдава се различно насочване на клапата),по едно време спря и се затвори.Мисля си ,че това е "дежурен" режим,ама по едно време ми захладня,та го погледнах и видях мигаща светлина под "часовника"-около 1-2херца(1-2 пъти в секунда).Не мога да пусна или спра с дистанционното.Свалих захранването и след малка пауза го включих,работи нормално.Предната нощ е работил в режим "отопление" с таймери ON/OFF,никакви проблеми.
Както четох по-горе,това е била сигнализация за претоварен компресор(ако е актуално за модела),та си правя извода: на режим "ауто" вентилатора си намалява скоростта при достигане на заданието и фактически намалява обдухването на радиатора в тялото-който в този режим се явява "кондензатор" на агрегата,оттам се вдига HP и вероятно се претоварва компресора.
Ако някой спец.има желание да прочете горното,моля да коментира.Нямам никаква книжка за машинката(загубена при преместване),та ако някой има за този модел..и ако не е трудно ..да сканира...или някъде из Net-а