Благодаря, най-добре на адрес mostrov@gmail.com
Благодаря, най-добре на адрес mostrov@gmail.com
Целият тръбен път така като го гледам на око е поне 8 метра. Какво пише в книжката по монтажа до колко метра не е необходимо да се дозарежда и зареждаха ли го, защото количеството на фреона с който моделът е зареден фабрично е 840 gr.?
Този дълъг тръбен път дали го вакуумираха?
Пакета ми изглежда тънък изглежда са ползвали тръбна изолация с дебелина на стената 6 mm. Какво пише в монтажната инструкция по този въпрос, каква трябва да е тръбната изолация, защото тръбният ти път почти целият е навън без кабелен канал със символична изолация.
Провери дебелата медна тръба дали е ø12 mm., като видиш при външното тяло където влиза в гайката дали я уплътнява плътно по стените. Тръбният път от непрекъсваема тръба ли се състои или е снаждан.
Между 5 и 6 метра е тръбния път.Максимум 6.5 метра е.Нека да премери с рулетка, поне това до което има достъп, другото е 2.2-2.50 метра.
Идвам от балкона с рулетката. 7 метра са тръбите. Вярно, платихме за 8 метра, ама по-добре беше три часа да работят с позитивна мотивация, отколкото ядосани. Затова и не стърчах непрекъснато да гледам как го слагат, пък и най-важното при монтажа все едно нямаше да го разбера.
В инструкцията по-горе в тая тема не видях никакво споменаване на дозареждане с фреон поради по-дълги тръби.
Дебелината на изолацията не мога да я преценя.
Дали са снаждани тръбите също не мога да видя, най-вероятно не са, защото сгъвките са с достатъчен за огъване радиус.
Имах някъде шублер, ама ме мързи да го търся, а и не виждам място, където да премеря тръбата. Сигурно е колкото трябва. Единият монтажник беше истински професионалист и пипаше много здраво, бързо и ловко, другият беше по-скоро помощник. Няма основание да се смята, че гайките не са плътни. Ако не са плътни - до края на гаранцията фреонът ще изтече и пак ще го напълнят.
Програмистът на форума сигурно се е пообидил - днес не разрешава поредни коментари от едно айпи, а вчера разрешаваше ... Не се коси, щото ти мине .. Цяло преживяване си е да напишеш коментар тук. Ами ако няколко човека от една фирма с едно айпи искат да пишат - ти така скопяваш форума.![]()
В общият търговски каталог на марката, в който присъства модела е посочено, че не се налага дозареждане до 4 метра тръбен път, за всеки метър над него по 30 gr. на метър.
http://www.greebosello.it/catalogo2010.pdf
Ами да, за тая дължина трябва допълнителен фреон. Италианският ми е малко тежък, та го прочетох в руското описание.
Не зная дали са допълвали фреон - може да са сложили, може да не са - 50/50.
Ако недопълването води до рекламации, едва ли биха си създавали главоболия от пестене на фреон, мисля че ако наистина е трябвало да се долее, са долели, а пък ако не са доливали - разликата в работата ще е незабележимо малка.![]()
Това е техника, колко ще изкара зависи от навъртените часове работа. Като всяка техника има отделни елементи имащи определени часове работа, като например работните кондензатори на трите мотора. Износват се и лагерите на двата вентилатора. След години работа може и пружинката на роторният компресор разделяща на две цилиндъра да омекне или да се счупи. Компресора може и по-рано от възможното да си замине, ако при работа е прегрявал, имало е влага в системата или е бил заливан с фреон.
По мои наблюдения при сумарна работа на компресора към година и половина трябва да му се смени профилактично кондензатора с който работи, защото към втората година на сумарна работа дефектира. Ама дойде ли време той да се сменя е добре да се сменят и другите два кондензатора на вентилаторите. За всеки кондензатор си е по отделно колко ще изкара. Смяната на лагерите е когато се обадят или ако не ни се занимава може направо смяна на моторите.
През последните няколко години много тривиални ремонти по колите станаха по-скъпи от колите. Сигурно това ще стане и за климатиците. Еволюцията е толкова бърза, че уредите се правят за еднократна употреба - до първата повреда. Гаранционните също не се поправят, а се сменят.
Използвам темата да попитам за отзиви за Gree GWH12NB след година и половина от последното мнение. Как са се справили през зимата между 2011-2012, тя си беше доста студена.
На някой намира ли му се сервизното на Midea MSG 12HRN1,ако все още някой се занимава с тази марка.
мисля че я имам ще пусна линк
Надявам се да ви свърши работа:
https://www.dropbox.com/sh/x13xbr5ew...dQGej9Jza?dl=0