Първият климатик е MSG-09HR.На кратко климатика вдига налягане (по-долу ще опиша подробно показателите) и тръгва да работи в режим топло, но не може да достигне градус на вътрешното тяло!Няма и скорост на вентилатора заради това.Като го поизчакаш все пак тръгва,но след две или три минути светва лампата PRE-DEF за около 30 сек. средно и спира вътрешния вентиралор, докато не изгасне тази лампичка.Не е защото влиза в режим на обезкрежаване.Това го прати при вътрешна t около 5 градуса и външна -10 градуса.Свалихме го и пуснахме в закрито помещение(вътрешно и външно тяло на едно място) при температура около 10 градуса.Правеше същия номер,но доста по рядко спира и светва PRE-DEF както описах по-горе.Изумителното за мен е,че изключва външния вентилатор защото вдига налягане (на манометрите се върти около 21 - 22 бара или около 55 градуса на R22) а пък вътре ми светва PRE-DEF през интервали защото на тръбния датчик няма градус!Днес пуснах климатика отново и направих измервания при температура от 15 градуса(за двете тела) Няма PRE-DEF, но е омряла работа.Ето и измерванията правени на максимална скорост на вътрешния вентилатор въпреки зададени от дистанционното въпреки,че не можа да развърти и духа доста слабичко!
t вход 15,1 градуса
t изход 29,7 градуса
На манометрите 21 -22 bar около 55 градуса за фреон R22
Като изключи външния вентилатор сваля до около 18 bar 47 - 48 градуса
Ток на компресора около 5.3 A
Замерих температурите със дигитален термометър(има две сонди за допир и въздушна).Горните естествено с въздушната.Следваштите температури с тази за допир:
След крана на 10-ката тръба на външното тяло (трипътния, точно след манометрите) - 54 градуса
На входа на вътрешното тяло точно преди изпарителя - 52 градуса
При тръбния датчик - 25,5 градуса
Изход точно след изпарителя - 25,5
кран външно тяло на тръбата( в случая на ниското налягане) - 22 градуса
Дайте сервизно за модела и съвет.Другият климатик е Midea MS9A-12HRDN1
При него има сходен проблем!!!На манометрите е около 52 градуса и малко повече( на R410 фреон) при зададени 30 градуса и максимална скорост на вентилатора.Климатика не може да вдигне скорост на вентилатора.Тръбния датчик на вътрешното тяло е в нормите, а и пробвах с друг( мисля,че беше 12,4 кило ома при 20 градуса). Постигнах скорост на вътрешния вентилатор чак като вързах двата датчика в паралел за да смъкна съпротивлението. t вътре 16 градуса. Температура вън - минус два градуса. Ампераж на компресоса 5,6 А максимално форсиран (по звука така мисля).Ако имате серзизно и за този модел.Благодаря предварително.