Здравейте!
Имам Мидеа MSB 12 модел 2002 г.Като изключи компресора вътрешното тяло не спира да духа.А аз искам да намали поне и затова не го и плозвам.Как може да се направи че да намали духането ?От Пловдив съм.
Благодаря!
Здравейте!
Имам Мидеа MSB 12 модел 2002 г.Като изключи компресора вътрешното тяло не спира да духа.А аз искам да намали поне и затова не го и плозвам.Как може да се направи че да намали духането ?От Пловдив съм.
Благодаря!
Този пост е редактиран от stonik; 10-11-14 в 22:55.
Не е възможно. Правил съм експерименти със смяна на софтуера на различните им модели-оправям едно, пропада друго.
Този пост е редактиран от avenger; 16-11-14 в 19:37.
А какви са тези универсални платки с дистанционно за 31 лв.
Те са ако не работи оригиналната се монтира такава. Сменял съм но нямам наблюдение дали спират фана.
Намерих си от MSG 12-възможна ли е смяна?
А има и универсални платки като тазина която пише защита от студена циркулация в режим на отопление.Приемам предложения за ремонт.
Този пост е редактиран от stonik; 11-11-14 в 19:27.
Здравейте отново.
Смених платката с универсална QD-U05PGC+.Резултата е ,че спира напълно търбината след 45 секунди.Но датчика на Хол нещо не става.Има си място за слагане,но не променя скоростта на духане.Тези три кабелчета сигурно не пасват.Как мога да го проверя.И кой кабел се нарича сигнал полюс.На кутията пише,че ако Датчика на Хол не работи да се направи верига между ""negative and signal pole""
Предполагам не работят степените на фана, защото в оригиналната електроника се управляват със симистор а в тази е с релета и е за друг вид мотори.
Има едно реле само при превключване на степените се променя напрежението от 182 на 170 и на 160 Волта.Но това е незабележимо.А за какво е този датчик на Хол?И с него и без него все тая.
Трябва да видя схемата ,нямам спомен но с такива платки спасих няколко климатика от изхвърляне.
Датчик хол се ползва за да регулира оборотите и да може да изключи ако спре мотора.
Този пост е редактиран от stonik; 16-11-14 в 19:28.
Само за сведение направих го точно с тази платка.Темата е за закриване.