някой може ли да ми прати схемата на вътрешната платка за модел HSU12 HM03(B) че имам изгорели елементи и не виждам какви са
някой може ли да ми прати схемата на вътрешната платка за модел HSU12 HM03(B) че имам изгорели елементи и не виждам какви са
Има бре.Да си намери втора употреба или климатик който работи и да снима неговата платка отблизо и в детайли.
интересува ме конкретно това и дали на друг модел инверторен хайер този елемент ще е същия
Този пост е редактиран от zvqara; 06-11-13 в 11:02.
Това трябва да е стабилизатор на напрежение за 5 волта - 7805, като гледам схемата така на око.Ама следва да се види и причината да се е опекъл.
имаше и 1 надут кондензатор до него но не знам дали е дошло от него
Не съм 100% сигурен обаче, че е стабилизатор.Може и транзистор да е, ама е малко вероятно.Цъкни една снимка на цялата платка от страна елементи и от страната на пътечките.
Това си е обикновенно импулсно захравнване и изгорелото е транзистор, но полевак или обикновен и какъв . Не е снимана платката около него.
Най вероятно правят 12V с това импулсно и от него и 5V с онова без радиатора. Какво пише на него. Може с външно захранване да се прескочи проблема.
Както и предполагах - стабилизатор за 5V. Направо подай 12V от външно захранване след диода на импулсното за проба, но 12 стабилизирано. Така ще се изолира издънената част, но като не меря не знам дали няма още нещо. Не виждам часта от платката където е проблема.
аз не виждам друг проблем и въпроса ми е може ли този стабилизатор да изгори от кондензатора до него
Под проблема разбирай около изгорелия транзистор, а подутото C гаранция е било с много намален капацитет и транзистора е работил на магия.