Отговор: Midea MSFAAU-12HRFN8 / MOB01-12HFN8 BreezeleSS++
Здравейте! Имам един въпрос или проблем свързан с Midea 09 BreezeleSS. При зададени 28градуса на отопление в стаята 13кв с картон на тавана и нова дограма температурата в стаята едва стига 23гр.В приложението пише indor 33градуса, а реално не е такова... Благодаря
горе при него е толкова .. вдигнете вентилатора ръчно на 40% ,оставете му време да темперира
Цитат:
Първоначално публикувано от
Alexi
горе при него е толкова .. вдигнете вентилатора ръчно на 40% ,оставете му време да темперира
10часа го бях оставил да работи.Сега съм го направил на ifeel от дистанционното и всичко е наред, стаята се стопли. Но ще пробвам това, което казвате.
1 Прикачен файл(ове)
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=43269&stc=1графика от работата на Брийзлеса при външни -5-7 - няма он-офф няма дефрости форсирания ,работи на 1% вентилатор
Дайте ги тези Мидеи на подходящ климат и ще се побъркат от дефрости поне на 40 мин. Една позната скоро си взе подов 12ка за 2000 лв и твърди че ги прави дори под 30 мин при висока влажност, а мисля че ги дават на 40 мин работа минимум.
недей гледа какво ги дават ,гледай графиката .. климата в Шумен е достатъчно "подходящ" .. излишни дефрости имаше да ,не на 40 мин но на около 2-3 часа - лечимо е
По-скоро трябваше да кажа неподходящ климат, около река Дунав се намира. Когато няма висока влажност казва че няма проблеми, а в дни с висока влажност казва ''тъпа работа'', не съм бил свидетел, но според нея са през по-малко от 30 мин в такива условия.
Външното мисля че е подобно на модела от темата, ако не е и същото - 26 кг. Предполагам че се модва, но естествено не всеки ще има възможност.
За много години:)
ако заскрежава силно е нормално да дефроства .. ако ги прави на суха пита - за модване .. не всеки модел на марката има нужда той и Бризлеса реално няма нужда от модване и алгоритъма е относително читав ,но аз съм го подобрил
Ами не съм видял колко скреж трупа и като каза на 20 и няколко минути и ми се видя съвсем странно, даже ако трябва някой да го види, но може би така си работи при кофти условия. Ако държи и много жега вътре, а и с тези килограми предполагам е едноредово и не е особено подходящо за подобни условия.
20 мин е прекалено кратко .. външното е едноредово да ,модела не си заслужава 2к - ако вземеш стенен ще струва наполовина със същото външно тяло
Първо си помислих че не е възможно примерно на под 40 мин работа, но така казва и то се е случвало не един път в дни с мъгла около 0 градуса.
2к с монтаж но пак е много, плащаш си отгоре заради това че е подов, да. Мисълта ми беше че някъде ще работи без забележки, а при други условия -не толкова.
А как се променя скоростта на заскрежаване отвън според скоростта на вентилатора вътре?
сега бръкнах да видя на колко херца работи компресора при -3 колкото е навън - 23 херца ,което са около 300 вата .. на амперите от менюто показва 1А ,но там ги закръгля няма десети
2 Прикачен файл(ове)
още малко графики от работата на Бризлеса при температури -4-6 и силен вятър - дефрости няма ,ползвам я на 1% вентилаторhttps://forum.setcombg.com/attachmen...id=43299&stc=1https://forum.setcombg.com/attachmen...id=43300&stc=1
При каква влажност на вн. въздух ?
според графиката в приложението външната влажност е била между 79 и 86%