Според мен не си струва да вземеш 9-ка, разликата в цената е малка.
Преглед за печат
Според мен не си струва да вземеш 9-ка, разликата в цената е малка.
значи то няма разлика между 9 и 12 за това имат еднакво максимално топлоотдаване ,при 9 максималните обороти на компресора не са намалени аз сам си ги намалих щото 90 херца е напълно излишно при моите условия ... разликата ако е 50 лв бива ,нагоре няма смисъл - софтуерно може да решите до колко искате да се развърта машината както и да пипате оборотите на турбината ако идват високи
Значи в крайна сметка, взех фрама и ми остана малко време да си поиграя с него.Не е монтиран, но си поиграх със вътрешното тяло.Изглежда добре, тежко и голямо е.Доста големи дебити и силно духане,на турбо ще те отвее,явно е за големи стаи.Много добро насочване на въздуха право нагоре и право надолу,както и наистина работещи странични жалузи.Моторчетата на клапите,особено страничната,може да събуди и мъртвец ������.При тест на вентилатор,на авто и тих режим не се чува,но при охлаждане на тих режим, духаше осезаемо по силно.Влезнах в инженерното меню на 24 ти канал и успях да намаля дебита на охлаждане да е като на вентилатор ,и при тих режим не се чува и духа леко.До около 40 проц.е относително тих.После пробвах на канал 11 и 12 да задам минимална честота от 10hz,но при потвърждаване с ок,дисплея на вътрешното тяло просто израства и няма потвърждение. Чудя се може ли да е от това,че не е вързано външното тяло или просто е заключена.Примерно при алл изи про като не може да се промени,какво се случва и при него промяната на вентилатора на вътрешното активна ли е.
Може ли да помоля някой с Брийзлес,да види на тих режим на 14 ти канал,колко са му оборотите на турбината.При мене на Frama,при режим охлаждане са 75,което умножено по 8 трябва да са 600 об.,и заради дългата турбина ми се струва доста ветровито в малката спалня.При режим вентилатор са 61,което трябва да са 480-490 об,и е доста по добре.
сервизното меню с настройките не работи ли .. колко са по подразбиране минималните обороти на компресора
Не ми е останало време да го монтирам все още.Включил съм само вътрешното тяло да видя как е като шум.Сервизното меню работи,но се държи странно.На 24 ти канал,като му задам минимални обороти на турбината при охлаждане,при коеф-44,реално ги прави на 80,при тих режим, което е повече от дефолт зададените.При коеф 0 или 10,постигат най ниски стойности от 61 на турбината.Но ако стои един ден изключено от контакта вътрешното и си нулира настройката и пак трябва да я правя.Пробвах да задам минимална стойност на компресора,но при потвърждаване с дистанционното,дисплея на вътрешното тяло гасне.Незнам дали може да е от това,че не е вързано към външното или просто не приема настройката.
възможно е ,монтирай го и пробвай пак .. 10Hz явно няма да работи щото така прави на ал изи - не я приема цифрите изчезват ,но поне турбината ще можеш да намалиш
Определено се държи странно.Вчера го бях нулирал от 16 канал,и го оставих изключен.Преди малко го пуснах и пробвах да задавам минимална честота от 10 hz на 11 и 12 канал и сега като чели ги приема,след натискане на ок,ми изпиуква и изписва C0 на вътрешното.Макар че на клипа казват че им изписва C0CF,при мене е само C0,не знам дали ги приема.Също така минимални обороти на турбината при охлаждане получавам при коефициент плюс 10,тогава са 61x8 или около 480,явно това е минимума при брийзлес.
Малко информация и аз сложих два климатика от този модел midea breezeless 09 с 26,4кг външно тяло
Едното помещение е кухня 14кв , а другата детска стая и тя 14 с вътрешна и външна изолация. Беше ми най важно машини с нисък минимум и този модел с настройка на 10хз на компресора покрива тези изисквания. Тази сутрин беше 8 градуса нагласен на 22 и тих режим работи цяла нощ на 105 вата. Изходящата температура 32 градуса, като дебита е доста добър,а е и много тих. Вътрешното тяло е огромно за 9ка.При тези мощности пада и под 10хз показва 9. Зада изключи трябва горе при него да е 5 градуса над заданието, но ако се форсира бързи ги стига. На тих режим след оф вдига само до 200 вата за секунди и пак смъква на 100 вата. При тази ниска консумация май не може да се мести клапата и стои по нагоре, но не съм сигурен.
При автоматична настройка на вентилатора колко ниска е най-ниската степен на регулиране? @GLARYS съобщи, че работи при 97 W, но се чудя дали може да се настрои на по-ниска мощност.
Най-ниската степен на регулиране варира с 20–40 W в зависимост от външната температура и, както изглежда, от модела.
Mysticalrs, ти ли ги настройва на 10 hz,или бяха така.Твоите предполагам имат енергиен монитор в wi fi приложението.Когато ти е удобно, би ли проверил на 14 ти канал,на колко оборота се върти турбината,при тих режим.
Да аз ги направих настройките, намалих и максималните на 50хз бяха 84 за мойте помещения няма смисъл, така май качва до 730 вата на макс. само, за сега така ще ги оставя. На тих режим от дистанционното активиран показа 86 незнам това на 1% ли се равнява. Днеска следобед го пуснах на отопление, не че има кой знае каква нужда. На 23 градуса и тих режим развъртя на 460 вата и изключи. После тръгна дигна до 200 и почна да пада като доста време работеше на 102-105 вата, сега е на 108.няма оф горе при него трябва да е 5 градуса над заданието за да изключи, Бях засилил вентилатора на 50% и падна на 96.
Чудесно работи при тебе.А твоите имат ли енергиен монитор в приложението
Имат да сложил съм и смарт контакт с tuya приложение , там гледам най много , почти едно и също показва, на приложението доста играе 100-110-120-130 после пак така. Смарт контакта съм го ползвал много и си мери точно. Като отчита всеки ват. От вчера до днес сутринта все си стои на 9хз. Сутринта беше на 109 вата
Разтворено в навсякъде и топли целия апартамент
Ако затворя в момента е доста топло и ще претопли. Зададени 23 външната като го пуснах беше 24 външна а сутринта 14 външна. Новите модели с изкуствен интелект при най малката промяна от десета от градуса менят обороти и консумация. На мен ми харесва повече да си закове една мощност и ако няма много нужда да не пипа както е при този модел breezeless+
Здравейте. Днес пуснах климатика за първи път във breezeless режим. Нормално ли е, като лежа под него да усещам студената струя? Изключително неприятно е усещането.