Отговор: Midea MSFAAU-12HRFN8 / MOB01-12HFN8 BreezeleSS++
Ако може да се има доверие на прогнозите за времето, по-обилното заскрежаване започва от около 92-93 и нагоре, до 90 няма нищо общо с по-високата влажност и топлообменника стои чистичък дълго време. Или поне с такова впечатление съм останал аз. Но и зависи къде се намира външното тяло донякъде.
не е заскрежавал ,ако заскрежи ще дефростне доста съм си играл със стойностите на термистора му и сега е много добре напаснат на условията в които работи
То и да има малко скреж, докато не се блокира напълно въздуха влизащ откъм гърба е по-трудно да се достигне температурата при която ще се активира дефроста и пак може да изкара повече време, докато се наложи да го направи.
1 Прикачен файл(ове)
Графика на Midea 09 BreezeleSS от снощи за 12 часа работа когато външната температура падна до минус седем градуса климатика работи при зададени 30 процента турбина и 22 градуса, В 04.00 часа вдигнах заданието на 24 градуса че съм настинал и ми е студено.За 12 часа работа Мидеята направи само един дефрост,когато Мидеята работи на тих режим пада и под 300 вата.
Прикачен файл 43308
тази нощ -11-12 ,малко данни от сервизното меню и Таро смарт контакта - консумация 450-500 вата ,в спалня 17 квадрата север-изток ,поддържани градуси 21 .. в момента навън е -6 ,работи на 420 вата ( 30 херца на компресора ,интересното е че на изхода му са 54 градуса явно ТРВ работи добре ) .. температура на топлообменника 36 градуса ,зададени 15% вентилатор .. дефрости през нощта е имало 4 - без нужда ,мода ми не работи при толкова ниски температури и си прави дефрости по време на около 2.5 часа - кратки ненатрапчиви
Снощи при минус 6 градуса външна температура Midea 12 BreezeleSS новия модел с по лекото външно тяло работи с 270 вата минимум на тих режим в 17 кв.m.стая с вътрешна изолация в къща с три външни стени. И новия и стария модел Midea Breezeless не си качват минимума при отрицателни температури. И двата модела Midea работят с минимум 270-280 вата при положителни температури и също така работят със същия минимум 270-280 вата при положителни температури, което означава че нагревателя на външното тяло се включва само по време на дефрост.
https://youtube.com/shorts/J6VNVG6zT...155Vvbh07gbgFd
ти пробвал ли си на твоя да му смъкнеш минималните херци от сервизното меню ,според мен ще стане защото имаш и енергиен монитор т.е. с по новия софт си .. моя няма но Солстиса има и там работят тия настройки
Направих настройката за 10 херца на на новия модел Midea Breezeless но минимума м не пада под 270 вата, не знам дали е заради студеното време или аз не съм направил тази настройка правилно. На първия модел BreezeleSS с неговото дистанционно не може да се направи тази настройка но с дистанционно на новия модел може се влезе в менюто за настройка за 10 херца на първия модел BreezeleSS и успях на първия модел да му направя настройката и да му задам 10 херца с дистанционното на новия модел на BreezeleSS. Но и стария модел не пада под 270 вата консумация. Не знам дали консумацията не пада под 270 вата поради студеното време или аз нещо бъркам при прилагането на настройката за 10 херца. След няколко дена като се затопли ще засека дали консумацията ще падне под 270 вата и ще пиша какво е станало.
270 вата са около 20 хц .. можеш да погледнеш и в реално време на колко херца работи със задържане на он/офф и вентилатор за 7 сек и после на 7ми ред
Re: Midea MSFAAU-12HRFN8 / MOB01-12HFN8 BreezeleSS++
А дефростите на новия модел как са, и предполагам е с eev а не с капилярка.
Отговор: Re: Midea MSFAAU-12HRFN8 / MOB01-12HFN8 BreezeleSS++
Цитат:
Първоначално публикувано от
mystikalrs
А дефростите на новия модел как са, и предполагам е с eev а не с капилярка.
Довечера ще засека как работи новия модел на BreezeleSS и колко дефроста е направил и утре ще кача графиката. Не мога на новия модел на BreezeleSS да му направя успешно настройката на 10 херца, ако може да ми кажете как точно се прави.
BreezeleSS с 26кг тяло или Breezeless E ? На първия му доста пъти съм го променял без проблем. https://youtube.com/shorts/1IBGLCNG6...CBTHY7b5nEmA1l
ДУ е различно, но комбинациите са същите
Цитат:
Първоначално публикувано от
Ankh
За BreezeleSS с 26 кг. външно тяло става въпрос
Докато правя тези настройки климатика трябва ли да работи?
Не, освен това трябва да го изключите от ел.мрежата за 30сек и след включването трябва да направите промените в рамките на 1 минута
на Брийзлес Е дали работи тази настройка ,тук във форума май никой го няма