1 Прикачен файл(ове)
Отговор: Midea MSFAAU-12HRFN8 / MOB01-12HFN8 BreezeleSS++
Midea 12 BreezeleSS MSFAAU-12HRFN8-1/ISFAAU-12HRFN8-0 Br с направената настройка 10 херца 4 часа работи непрекъснато с минимум от 97 вата на отопление. Нарочно зададох по ниско задание от 19 градуса на климатика за да видя до колко ще падне минимума му, в стаята се подържаше 21 градуса. Днес след обяд въшната температура се повиши до 14 градуса.
Прикачен файл 43366
Re: Midea MSFAAU-12HRFN8 / MOB01-12HFN8 BreezeleSS++
Доста добре по нисък минимум от моят Дайкин 7ца перфера (130 вата), въпроса е и да топли на тия ниски мощности, а това в 9 и нещо дефрост ли е било и сутринта колко градуса е било тогава пак е работил на доста ниска консумация.
Отговор: Re: Midea MSFAAU-12HRFN8 / MOB01-12HFN8 BreezeleSS++
Цитат:
Първоначално публикувано от
mystikalrs
Доста добре по нисък минимум от моят Дайкин 7ца перфера (130 вата), въпроса е и да топли на тия ниски мощности, а това в 9 и нещо дефрост ли е било и сутринта колко градуса е било тогава пак е работил на доста ниска консумация.
Не знам дали е било дефрост, снощи температурите бяха положителни и имаше гъста мъгла. Чак след обяд напече слънцето. Забравих да напиша че Мидеята работеше на тих режим и при зададени 19 градуса в стаята беше 21 градуса.
модела си прави от време на време такива развъртания до около 500-600 вата без видима причина
Цитат:
Това е предполагам за да раздвижи маслото по системата към компресора, когато той работи на много ниски обороти. Виждал съм го в сервизните на някои Панасоници. Например този от подписа ми, ако 40min. работи под 31Hz, честотата се повишава на 31HZ за две минути.
Това съм го писал преди доста години тук. Въпросният климатик е Panasonic CS-G123KE. Може би тук при Midea е нещо подобно, което само по себе си говори добре за модела. Това от гледна точка дълготрайността на компресора.
Изобщо, колкото повече чета темите, толкова повече ми харесват съвременните Мидеи. Ако имат и приличен дефрост алгоритъм, мисля че следващият ми климатик ще бъде BreezeleSS или Extreme Heat Nordic.
Запалих се и аз по модела. Поръчах една 12-ка BreezeleSS. 940 евро с монтажа.
4 Прикачен файл(ове)
Графиката на Midea 12 BreezeleSS MSFAAU-12HRFN8-1/ISFAAU-12HRFN8-0 с направената настройка от 10 херца на 40 процента - втора степен на турбината за изминалата нощ за 12 часа при външна температура 8 градуса, цялата вечер валя дъжд.В стаята в къща с вътрешна изолация, с три външни стени и никой не ми помага с отоплението отгоре или под стаята се подържаше 23.5 градуса.
Прикачен файл 43378
Прикачен файл 43379
Прикачен файл 43380
Още една графика от днес преди обед.
Прикачен файл 43382
Успях да си поиграя днес малко с климатика. Доста от нещата не се получават. Направих настройките за 10 херца, но изключва доста рано. Под 300 вата въобще не слиза. Въпреки топлото време разхода е към 450 вата. Първите 10 мин от вътрешното тяло се чува някакъв странен шум. Нещо като резонанс. Сякаш самата турбина издава кофти шум. За сега съм 50/50. Сложен на тих режим и 22 градуса доста надвишава температурата.
настройката сигурен ли си че си я направил .. трябва да изписка като дадеш ок и да изпише нещо като C0 или от сорта .. дай му време да темперира стаята .. надвишаването на градусите е факт ,но май не си чел темата ,че си изненадан ?
За настройките следвах клипчето и всичко се получи както трябва. За градусите съм съгласен, не съм явно прочел всичко. Да поработи и утре и тогава вече мога да кажа със сигурност.
Re: Midea MSFAAU-12HRFN8 / MOB01-12HFN8 BreezeleSS++
Трябва и да е изключен от контакта, и като го включиш имаш малко време и тогава се правят настройките, това спази ли го
Някъде, нещо не си направил както трябва, затова не пада под 300вата. Както казаха трябва и от ел. мрежата да се спре за около минута преди , а за всеки случай и след настройките . При мен от вътрешното не е имало шумове, само понякога клапата при затваряне, но външното не е от най-тихите
Добро утро на всички. Погледнах сега да видя графиката от снощи. Плътно 370 вата, като не се изключил нито веднъж. На две места има колебания до 440 вата и после пак си слиза на 370. Може би толкова си му трябват. Нагласен на 23 със тих режим. В стаята постоянни 26 градуса. Ще пробвам още веднъж да променя настройките, Първия път климатика го държах 1 минута изключен от контакта и всичко се получи както е на клипа. Ще видим.
намали му градусите с 1 или 2 да видиш дали ще смъкне консумацията .. 26 е доста сериозна температура така или иначе