Отговор: Midea MSFAAU-12HRFN8 / MOB01-12HFN8 BreezeleSS++
Интересното,е че Solstice е с eev,Breeseless e ,е с капилярка а им дават едни и същи данни за консумация и топлотдаване.Сега остава въпроса,дали климатик като въпросния Fram,би компенсирал с големите си топлобменници,това че е с капилярка,или при ниски ватове на компресора,ще се очаква да духа по хладен въздух заради капилярката, и е по добре solstice със по малки топлобменници,но с eev.
- - - - - - - - - -
Alexi,снимката която си дал от испанския мануал е за 18 ката,тя е ясно че е с eev.На предната страница,дават за 9 и 12 че е с капилярка.Майче,ще трябва да разглобяваш
да ,видях си тази грешка - ще го погледна по някое време .. Фрама по интересното е ще работи ли сервизното меню щото с него можеш да го настроиш много добре за конкретна стая .. самия хардуер е по скоро стандартен ,единствено трябва да се провери с кой точно компресор идва .. да не забравяме ,че тия малките машинки не са за големи стаи специално Брийзлес Е и Солстис - това са климатици с ниски дебити и минимуми ,много подходящи за малки стаи 10-12 квадрата - нещо ,което при някои марки доста по скъпи напълно липсва като опция .. то ти стига след ОФФ да развърта до 500-700 вата и всичко приключва
Е нали затова се борите - да не ви изключват, което се постига с по-хладка струя;)
А който иска нещо с ниско отдаване за малки стаи с ниски топлозагуби, има ME HR25 с малки топлообменници плюс малък компресор и малко количество хладилен агент
4 Прикачен файл(ове)
Re: Midea MSFAAU-12HRFN8 / MOB01-12HFN8 BreezeleSS++
На сегашния breezeless S с външно тяло 26.4кг компресора е този ksn98d64ufz3
Прикачен файл 43450
Прикачен файл 43451
Прикачен файл 43452
Прикачен файл 43453
да ,същия е и в по стария Брийзлес с 29 кила външно .. за мен идеята на мидея е леко неясна защо в модел с по голям топлообменник ползват по малка кубатура компресор ,че и с по голям акумулатор - точно обратното на логиката която намирам за нормална .. на брийзлес Е и Солстис се ползват 10.3 кубикови компресори които обаче не са еднакви ( което оборва и теорията че 2та модела ползват едно и също външно тяло ) ... в Солстис се ползва компресор с по голям акумулатор ( но по малък от на Брийзлес S )
- - - - - - - - - -
Цитат:
Първоначално публикувано от
casal
Е нали затова се борите - да не ви изключват, което се постига с по-хладка струя;)
А който иска нещо с ниско отдаване за малки стаи с ниски топлозагуби, има ME HR25 с малки топлообменници плюс малък компресор и малко количество хладилен агент
според мен това МЕ не може да се мери с Мидеите .. само ще спомена вградено Уифи ,100 степени на вентилатора ,сервизно меню в което да си пипаш дебити ,минимуми максимуми и още 10тина неща + нагревател в тавата ,външен вътрешен сензор за температура и влажност ,дистанционното е класи отгоре и какво ли не още
Re: Midea MSFAAU-12HRFN8 / MOB01-12HFN8 BreezeleSS++
На breezeless E външното е по малко а вътрешното по голямо
Вътрешно mm 812 x 299 x 199
kg 9.1
Външно mm 720 x 495 x 270
kg 22.7
Това е на solstice размерите са като на breezeless S, но е по леко
Вътрешно mm 723 x 286 x 199
kg 7.5
Външно mm 765 x 555 x 303
kg 23.1
А кои модели са с нагреватели? За breezeless S знам че има а другите
и Солстиса има ,Ал Изи има и той ,Брийзлес Е следва да има .. външното на Солстиса наистина е от големите визуално е като на Ал Изи дето е 30 кила ,но е по тънко - страничния топлообменник в извитата част е по малък
На Фрама компресора е този Gmcc KSN98D64UFZ3 ,същия като в брийзлес.А първия брийзлес със 29 кг тяло е ясно че е с eev.Но следващия,модел със 26,4 кт външно тяло,сигурно ли е че и той е с Eev.
Аз по принцип не обръщам внимание на глезотиите, като приложения и подобни. За един производител е много по-изгодно да инвестира в тази насока, отколкото в материали. Всичко вече става с wifi и се облъчваме все повече и повече с радиовълни. Но виждам че наблягат на това, дисплеи по вътрешните тела и подобни, от които аз нямам нужда и повече ми допада нещо семпло. Но разбирам че на други им се занимава и автоматизацията навлиза с пълна сила
за мен уифи е незаменима екстра за апартамент който не се обитава постоянно .. пускам си ги час два преди да отидем - влизаш те стоплили и се кротнали
Уай фи в днешно време е задължителен.Иначе голямо мазало с тея мидеи.Оригиналния брийзлес е със компресор KSN98D22UFZ,и 29 кг външно.Модела е MSFAAU-12HRFN8,има и Eev.Следващия брийзлес е MSFAAU-12HRFN8-i,и вече е 26,4 кг със компресор KSN98D64UFZ3,и не е ясно дали е с eev или капилярка
Абе разглезиха се хората - бойлери, перални с приложения, а качеството на всичко върви надолу. Ако е само за дистанционно пускане, има и външни варианти
външното на брийзлеса с по лекото външно тяло е 1:1 с един модел на Мидея който Фрам ребрандират в емага ,и този модел по сервизно е с капилярка но докато не се провери никога не е 100% сигурно ..
Имаш предвид за Midea Penrose xt,за която бях писал ли.
Fram-а също е почти сигурно че е пълно копие на оригиналната Мидея с това вътрешно тяло. В един сайт на Мидея ги има намалени от около 770 евро на 540, което вече се доближава до цената без отстъпка в Емаг