Супер,колега Glarys,твоята беше от по новите със лекото външно тяло нали.Ако е на удобно място,няма ли как да и свалиш горния капак,във името на форума да видим какво има покрай компресора
Преглед за печат
Супер,колега Glarys,твоята беше от по новите със лекото външно тяло нали.Ако е на удобно място,няма ли как да и свалиш горния капак,във името на форума да видим какво има покрай компресора
тя моята фабрично бачка на 70 вата на охлаждане ,като никога не изключва в стаята в която е .. ще проверя лятото колко херца са това
Добре, ама не казахте ли че приложението не измерва много коректно
моя модел не мери сам консумация ,измерванията ми са с ватметър Peaktech
То в Евровент наистина мерят малко над 60w при 20гр външна на охлаждане, а за моето AY малко под 60w, но реално при жеги съм го виждал около 90w, когато успее да слезе, но са отворени врати и обема е голям и не знам може ли да слезе още надолу, а на уреда вярвам щото съм го сравнявал и това което показва като разход си изважда реактивната енергия, когато PF е под 1. Basetech Cost Control 3000 е при мен.
Здравейте на всички!
Много се радвам, че намерих тази тема във форума. Най-накрая има и други хора, които са разбрали за настройката на параметър 12 на климатиците Midea, т.е. минималната честота на компресора в режим на отопление.
Аз лично имам два Oasis Plus, но Midea в своята безкрайна мъдрост са деактивирали възможността за промяна на параметър 12, което е много гадно.
Прочетох, че и вие сте забелязали, че All Easy Pro страда от същото ограничение, така че предполагам, че всеки външен блок с код MOX330 е засегнат.
Може ли някой да ми помогне, който все още отоплява и използва „Follow me“, т.е. дистанционното управление като термостат? С опцията 10 Hz за минималната честота на компресора, температурата все още ли се стабилизира на +1°C над зададената температура? Така че при зададена температура 20°C, уредът ще нагрее до 21°C и ще се опита да я поддържа на тази температура.
Питам, защото моят Oasis Plus прави точно това и когато навън е студено и започне размразяване, той не започва автоматично да отоплява отново. Така че при зададена температура 20°C и поддържане на стайната температура на 21°C, уредът преминава в режим на размразяване и започва да отоплява отново едва когато температурата спадне до 20°C. Това е изключително глупаво и мразя Midea за това с цялото си сърце.
Просто се чудя дали новата минимална честота ще го предпази от прегряване с този стандартен +1°C.
как така не започва да отоплява .. то това няма връзка с минималната честота на компресора .. инак да ,на follow me вдига до 1 градус над заданието но не модулира добре компресора защото дистанционното не отчита десети от градуса
Просто не започва да отоплява отново, защото температурата е над зададената стойност. Това е абсурдно.
Да, знам, че няма нищо общо с минималната честота. Просто ми беше любопитно дали това оказва някакво влияние върху работата, когато дистанционното се използва като термостат.
Предполагам, че няма реално решение, освен да се рови много или да се изхвърли климатикът. Устройство, което може да получава данни за температурата от BT термометър и след това да подава тези данни като стайна температура, която иначе се измерва от задната страна на предния капак.
За съжаление, използването на вътрешния сензор е ужасно. Положението на сензора и неговата чувствителност са ужасни. Той бързо измерва прегряване и издухва студен въздух, докато не се охлади. Това наистина показва, че е проектиран само за охлаждане. Отоплителната функция изобщо не е била взета под внимание.
в какво помещение е климатика ? това е модел точно за отопление ,а вътрешния сензор има много голям хистерезис от 2 градуса ,отделно вдига 4или 5 над заданието в зависимост от софтуера .. така всъщност изключва доста по рядко и дори надвишава заданието .. при теб явно прави топъл джоб ,я го снимай как е монтиран
Не съм сигурен дали новият Oasis Plus+ (MSOPP-12HRFN8/MOX330-12HFN8-OPP) се предлага в България, но може би за някои от вас по-късно ще се окаже полезна информацията, че минималната честота на компресора при този модел може да се промени на 10 Hz. За разлика от предшественика.
https://cdn.rios.hu/dl/upc/2026-03/2...ffe69.jpg/1200
Това не е най-ниската мощност, а просто пример за освобождаване от фабричната настройка от 400 W.
привет, банда! преди седмица ми монтираха Midea Breezeless E CB1-12HRFN8-I(B) и открих нещо странно. понякога, при включване/изключване на климатика с дистанционното му, телевизора ми се гаси (TCL 50C715). От фирмата, монтирала климатика, ми казват, че вероятно съвпадат честотите на дистанционните. ТВ-то работи с EON box, свързан с HDMI към него и с EON дистанционно (bluetooth + infrared). Понеже не съм сигурен дали бокса или тв-то приема сигнала от дистанционното на климатика, включих бокса към друг HDMI (без ARC) и при няколко проби on/off с изключен от контакта климатик, телевизора продължава да си работи. някой сблъсквал ли е с подобен проблем и намерил ли е някакво решение? благодаря предварително!
Виж под капачката за батериите няма ли някакъв джъмпер. При мен на Тошибата има джъмпер А и В, ако например има 2 климатика в една голяма стая.
няма джъмпер, за съжаление
Аз съм се насочил към въпросната мидея, но гледам че при 12-ка и 9-тка отдаваната мощност на отопление е една и съща, Става въпрос за стая с височина 2.30 , 16 квадрата , с гипскартон и каменна вата на всички стени и таван. Северна стая слънце огрява само при залез, къща - 2ри етаж, от долу не топля стаята. Ще се справи ли едина 9-тка?