При ниски температури минимума се качва, дори 7-цата при нашите под 300 не слиза сега. Като беше над 10 съм я виждал на 190, сега май на 330 изключва.
Преглед за печат
При ниски температури минимума се качва, дори 7-цата при нашите под 300 не слиза сега. Като беше над 10 съм я виждал на 190, сега май на 330 изключва.
Прикачен файл 25610
То над +5° навсякъде.
При мен на 190W има много хладка струя и помещението започва да изстива,затова на моменти му се налага да вдига на 260W за да компенсира и поддържа температурата и след това отново слиза на 180-190W.Явно при колегите топло загубите са много малки и за това въпреки всичко пак превишават.
Щом ще ти трябва и охлаждане на стаята, нямаш алтернатива и трябва да избираш климатик.
Alexi беше споменал в друга тема, че има алтернативи на пазара за чисто нови японски машини на прилични цени, които със сигурност слизат на около 200 вата консумация. Това би трябвало да подобрява комфорта в стаята.
Питах те с какво се отоплява сега стаята защото и аз се замислям за 25zs. При мен дори я гласа за 22кв.м стая, което е някъде на горната и граница (да не казвам че където и да попитам ми кават да взема 35ца). В същото време сега стаята я отоплявам с около 800 вата средна консумация (ел. печка), което ще рече че има вероятност ако сложа 25zs да ми работи он/офф, което доста ме притеснява защото стаята е също детска и там ще се спи.
При 22м2 най-вероятно в повечето случаи няма да се сети за on/off. Много далеч съм от градовете и сервизите, обслужващи въпросните японски климатици. Пак казвам, под МЕ-то спим вече трета година, включително и в най-големите студове и проблеми нямам никакви с него като комфорт (като изключим дефростите при минусови температури). Правих си експерименти с един ZS и ми направи впечатление, че он/офф е дори по-тих от на МЕ-то. Комфортно ли ми е, останалото не ме интересува, при условие, че високи сметки за ток не плащам.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Покрай празниците тествах т.н. "Нощен режим", който поддържа 10 градуса, точно толкова и беше като се прибрах тази година.
Браво на климатика.:) Заковал я е казваш. А за кой модел става въпрос.
Доволен съм с ZS-S,доста си е комфортен,засякох го при различни температури(помещението е 14кв.м. и е с доста топлозагуби).Та:ОС-290-300W;4C-270W;7C-230W,доволен съм.Дори се замислих,ако в голямата стая вместо ZSX-S да бях сложил 50 ZS-S,мисля,че щеше да ми върши същата работа и спестени 1000лв
Не съжалявай, още няма студове. Тогава би трябвало ZSX да разгърне потенциала си.
С 1000лв. щеше да му плащаш тока 5 години.
Това, смятам, че важи за всички марки, ако сравняваш средния им, с високия клас. Ясно е, че в повечето случаи, разликата в цените не можеш да я избиеш от по-ниски сметки. Не мисля, че човек купува топ модел на дадена марка, само и единствено заради икономията, а и заради други характеристики. Все си мисля, че и на теб това ти е ясно, ама хайде, чесане на пръсти да има.
Моля те сподели кои са тези други характеристики?
С различни компресори са (високият клас е с двойнороторен). По-нисък минимум и по-висок максимум, в полза на високия клас. Може да отдава повече топлина при минусови температури. По-тежки външно и вътрешно тяло. Като изобщо не взимам под внимание сензора за движение, който аз изобщо не ползвам. Това е най-общо казано.
Двойнороторните не се чуват и усещат, когато работят. Няма съскане, пърпорене, тракане, виене или свирки. Дребни нещица за много пари, общо взето.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk