Отговор: Климатици Mitsubishi Heavy
Извън темата... Всяка сутрин, рано, рано отварям форума и се чудя, как Ви се занимава да "дебнете", "следите" и всички останали дейности, вместо да се наслаждавате на комфорта от машините които притежавате?!
Живота е кратък и за мен това е пълна глупост човек да се прави на "шут", аджеба да наблюдава как му работи мишината. Не го разбирайте като упрек конкретно към някой....Това е мое разбиране. И се надявам, сега да няма обидени от това което съм написал. Не целя подобен аспект изобщо.
Климатици Mitsubishi Heavy
Аз се припознавам, но не се сърдя. Сериозно съм се замислил, че това вече е вманиячаване. Климите нито работят "по-добре", откакто ги следя, нито плащам по-ниски сметки за ток...Пусти ватметри, умишлено не си купувах, понеже се познавам. То не беше заничане, следене, какво ли не щеш. От тук нататък, мисля да седят само за сведение, колко са изхарчили за месец, че ако се гледам отстрани, сигурно бих си теглил една майна...
А, Сашо не е така.Друго си е да лежиш на дивана и да знаеш в момента, колко точно ти харчи машината и до къде е стигнал дневния разход.После драсваш два реда във форума с точни цифри, Миланов се появява и съобщава как стоят нещата с МХ и Т.Някак драго ти става на душата.:)):Drinks: /майтап, ей/
Миланов събира данни за пренаписване на софтуера.
Софтуера на някои модели вече е пренаписан по негови данни :) Форума е по-малкото зло от фейсбук ... всичко е до време.
На milanov дайсейкая дето уж бил монтиран в кенеф не е минавал в off от 3 месеца. :) Дори при спиране на тока и последващото форсиране пак не изключва. :) Работи в режим на регулиране - на ватметъра може да се видят всякакви показания 220,..255,...280,..305,..340,....360,...380,..
Някога бяха само 180, 250 и 400W.
Сори за OFF-а, но някой попита за софта.:)
:Drinks:
П.П.
И внимателно с ватметри и термометри. Доказано е пристрастяване.:)
Цитат:
Първоначално публикувано от
Aleksandars
Извън темата... Всяка сутрин, рано, рано отварям форума и се чудя, как Ви се занимава да "дебнете", "следите" и всички останали дейности, вместо да се наслаждавате на комфорта от машините които притежавате?!
Живота е кратък и за мен това е пълна глупост човек да се прави на "шут", аджеба да наблюдава как му работи мишината. Не го разбирайте като упрек конкретно към някой....Това е мое разбиране. И се надявам, сега да няма обидени от това което съм написал. Не целя подобен аспект изобщо.
Вид воайорството явно.
milanov -патентовай откритията!!!
После ще имаш финансова възможност за нови експерименти,
току виж и камера като на финландците си взел:thumbsup: .
Какви открития ccankov73, една глупост е замазана с друга глупост и се е получило нещо като трета глупост.:)
Цитат:
Aleksandars
Цитат:
VeleV.Klima
Вид воайорството явно.
Питайте ogi28b вместо да се чудите, но в неговата тема коментари сте си ги спестили, въпреки, че препоръчвате машината.
Цитат:
bobivg
Питайте ogi28b вместо да се чудите, но в неговата тема коментари сте си ги спестили, въпреки, че препоръчвате машината.
За какво става въпрос?
bobivg, като искате да кажете нещо, изразявайте се така, че да бъдете разбрани.
Извън темата:
Цитат:
Aleksandars
Докато разни "шутове" се занимават с монтажи и продажба на климатици ще го има този "аспект" с наблюдаването ... което не е голяма загуба на време не се тревожете. На ТВ приемник например показва и час ... поглеждайки колко е часа докато човек си гледа филм от видеотеката не мисля че ще пропусне "важните моменти от живота си". А уредите от таблото на колата с блажна боя ли да ги залеем :))
Климатици Mitsubishi Heavy
Мисля че форума е с информативна цел. Тук си споделяме впечатления за машините за да изберем подходяща за себе си. Иначе да не пишем нищо. Пък квот такова. Не е лошо да си помагаме. Даже е заразно. [emoji4]
Ватметър сложих за да гледам колко ми гори конкретната машина за месец време, не за минимум или максимум. Те са бонус.
Иначе всичките машини са просто климатизатори и духат, нали така!? Топло-студено,каквото такова. [emoji6]
Малко развитие по моята тема с високата консумация и непрестанният on/off.
Първо изключително съм благодарен на колегата от форума - Mega, който ме посъветва да вдигна вентилатора на климатика на 4-та степен и да го оставя няколко дена така.
Оставих го 2 цели дни с вентилатор на 4-та степен и климатика тотално си промени поведението.
Смъкна минималната консумация, като при температури над -2 дори няколко пъти го хващах да пада до 190 вата а на всичкото отгоре от петък насам не е правил off освен за дефрост.
Самият климатик в момента работи на стойности между 250 и 330 вата като си шари непрекъснато между тези стойности и държа вентилатора на 3-та степен като го усещам, че от време на време си намалява оборотите и ги засилва, но то е почти безшумно и не ми пречи и грам докато спя. На 4-та степен вече е доста шумен.
Явно когато го оставих да си поработи на висока степен на вентилатора, си разкара топлият въздушен джоб и сега като смъкна консумацията а съответно и топлината на въздушната струя, не се получава отново такъв топъл въздушен джоб на тавана.
Най-накрая мога да кажа, че видях външната пита заскрежена напълно цялата и напълно равномерно, което до сега от както го имам този климатик, никога не се беше случвало.
Още веднъж благодаря на колегата Mega, който диагностицира проблема ми и ми помогна. Той непрекъснато се доказва като изключително добър специалист и смятам, че е редно това да не бъде подминато туко-така!
Хората помнят винаги лошите неща а за добрите или не обръщат внимание или не ги споменават достатъчно.