Отговор: Климатици Mitsubishi Heavy
Цитат:
Първоначално публикувано от
VanDan
Трябваше да му добавиш и че двете са във външното тяло. И двете имат въртящи елементи с обороти. За всеки случай.
Именно!Аз за това,с риск да не ме разберете , или по-точно да се изложа пред вас,използвах думата-перката,като насочваща ,и външно тяло вместо компресор,защото компресорът не е ли онази джаджа от външното тяло, която компресира фреона и е скрита вътре и не се вижда?[emoji3]
Изпратено от моят SM-G935F с помощта на Tapatalk
Във форума тъпаци няма, така, че внимавай как се обръщаш към потребителите. Ясен ли съм?
- - - - - - - - - -
Добре, тогава ти ми кажи в коя тема да публикувам. Точната тема заключена, в останалите сравнението е оф-топик, къде трябва да го напиша ти ми кажи. Където ми кажеш, там ще пиша.
Темата е отворена вече, така че спокойно може да предложиш видеото.
Изпратено от моят K9 с помощта на Tapatalk
И аз имам едно клипче със zs-s, същият трактор като моят, потънах от срам.:(
Климатици Mitsubishi Heavy
Цитат:
emil vasilev
Доколкото виждам, подовите модели са си със старото външно - ZMX? Очаквах да го комбинират със ZSX.
Цитат:
milanov
И аз имам едно клипче със zs-s, същият трактор като моят, потънах от срам.:(
Е дай да го видим.
Прати ми мейл на лично и щи го пратя с ветрансвер.
Миланов, при тези температури от 10-15гр., колко време ти седи машината на 600+W, след офф? Може и ползвателите на ZS да се включат. Като изключа silent, 20ZMX държи 600W точно 45 секунди и сваля. Взе да ми харесва така. Много приятна топлинка се усеща. Мисля тази зима да го държа с изключен silent. Сложих по-скъпа метеостанция на Хама и излезе, че почти не надхвърля заданието, дори и при тези външни температури. То на предната мястото не беше подходящо, понеже беше срещу струята.
При ЗС не намирам никаква разлика в работата на климатика със и без silent. Винаги развърта до 630-650в. Държи ги 45-50 сек. После 300-420 минута и нещо, после 220-250 около 2мин. И ОФФ.
Така работеше снощи. Пуснах го, че захладня малко в къщи. Паднаха температурите на 21-22С та реших да го пусна на 24. Горният режим на работа е при отворени врати в цялата къща без вратата на едната спалня (там мажем с боя в момента) . При него 24 в другите стаи 22-23. От 22:00 до 8:00 изгори 2.9kW Като го пуснах навън беше 10С а сутринта 6.
При ZMX е по-различен silent. Не развърта над 400+W било то след офф или дефрост. Въпросът е, че ми харесва усещането като развърта до 650W, като изключа silent. Много приятна топлинка. Все ми е едно, он/офф така или иначе нищо не се разбира. Само че ZMX не смъква по-ниско от 270-290W на задание 24гр. ZS в това отношение е едни гърди напред. Отделно On цикълът си е 10мин. при ZMX. И това не ме интересува, като цяло. Важното е, че си поддържа добре задание и не се разбира кога включва/изключва.
Така е.
- - - - - - - - - -
Дистанционните на сз и змх и зсх еднакви ли са?
Цитат:
mimojef
Така е.
- - - - - - - - - -
Дистанционните на сз и змх и зсх еднакви ли са?
Еднакви са.
Не съм се задълбочавал да го следя как работи в този тих режим,но ако наистина няма разлика е възможно режимът да е само в дистанционното заради по-високите класове. Трябва да си поиграя малко повече за да стане напълно ясно.
Реално, по сервизно ролята му е да ограничи оборотите на компресора. В сервизното пише точно колко за всеки модел. При ZMX прави точно това, ограничава я до някакъв праг, който не подминава. При ZS-S май не се получава точно така, както ти казваш. Трябва да го изпробвам при майчето, на отопление.