Аз повече не бих си купил Митсубиши по добре погледни Тошиба.
Ако имаш доста топлозагуби можеш спокойно да взимаш Митсубиши но ако си изолиран добре това е последня ти избор.
Преглед за печат
Аз повече не бих си купил Митсубиши по добре погледни Тошиба.
Ако имаш доста топлозагуби можеш спокойно да взимаш Митсубиши но ако си изолиран добре това е последня ти избор.
Аз пък бих си купувал само Митсубиши. Тази марка е сред водещите на пазара в световен мащаб. Все едно да кажеш "Аз повече няма да си купя БМВ". Ами каквото и друго да си купиш, няма да е с нещо кой знае какво по-хубаво.
Когато си ползвал и други марки можеш да говориш така.
И да не бъда голословен неможе климатик от този ранг да замръзва още първия ден като паднат под 0 градусите а в същото време да размразява като луд през 50 мин.Инверторната им технология граничи с ON OFF климите когато едно помещение има малко загуби.
Нали не говориш за всички Митсубишита? Аз имам МЕ и определено не замръзва никога. Е, поне до -15 имам наблюдение- толкова достигна при нас тази зима. Преди на негово място имаше Панасоник. Така, че мога да сравня.
Говоря за митсубиши хеви.
Кой модел ти беше панасоника?
:)
CS-E 12DKEW/CU12
Нима смятате, че с Митсубиши човек може да си чупи главата? Ами тогава просто с всички други ще е така. Моля ви се ориентирайте се!
Живеем в различни помещения и имаме различен критерий за това има и различни фирми.
На мен просто начина на работа не ме харесва на митсубиши и никой не мойе да ме накара да мисля обратното.
Не може климатик от този клас да скърца пука замръзва и да работи като ON OFF машина това е абсурдно.
Аз съм фен на Митсубиши, това не крия. Предпочитам МЕ, но това е дрга тема. Сега, Чачото, най- добре си виж разхода-ако е нисък, около 35-40 лв месечно, то тогава какво ти пука дали е он-оф. А това ,че пукал ,скърцал е трещял малко не го вярвам. Не съм наблюдавал ZGX-S климатик, но си мисля, че е добра машина. И в тоя форум доста хора го потвърждават.
Искам да попитам вярно ли че SRK 20 ZG-S се равнява на 7-ца и за 31 куб м. ми трябва SRK 25 ZG-S = 9-ка,а за по голямото помещение което е 46 куб м. ми трябва SRK 35 ZG-S=12-ка?Защото ми го казаха тук в един магазин и си мисля,че ме вземат за рибка(като не съм чак толкова навътре в нещата)!
Направо си на въдицата. Че 20 = 7, 25 = 9 и 35 = 12 спор няма (интересна математика ще знаеш). Обаче също така спор няма, че за 31 м3 ти е достатъчна 20-цата, а за 46 м3 ти е достатъчна 25-цата.
Взимай по-малките климатици! Земята се затопля.... и слушай deian! Голям спец е станал! Да те питам аз deian-е къде беше миналата година, що не ме "светна" тогава... :Drinks:
Аз ползвам 20-ка но ZGX-S за 48 куб. и няма грам проблем с отоплението и при -15 градуса
Даже ми идва голям тръгва и спира често.
Мерси много!А само да попитам какво става ако сложиш по-голям климатик от нужното,примерно сметката за тока ще се увеличи или обратното?Цитат:
Първоначално публикувано от deian
Точно с тези модели нищо няма да е по-различно, просто ще дадеш повече пари в началото излишно. Ако сложиш по-голям, ще работи пак на необходимата мощност като малкия, но пък никога няма да му използваш по-високата мощност.
Помещенията са ти малки, особено едното, очаквай чести включвания и изключвания с тези модели.