Резултати от 1 до 4 от общо 4
Like Tree6Одобрявам
  • 5 Post By Palev
  • 1 Post By mimojef

Миризма и влага при стартиране на студено на MHI SRK / SRC 20 ZS-S

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2014

Миризма и влага при стартиране на студено на MHI SRK / SRC 20 ZS-S

Здравейте,
    При пускане на климатика MHI SRK / SRC 20 ZS-S се усеща неприятна миризма на влага и мухъл. Въпреки, че правих профилактика преди зимата.
    При профилактиката видях, че залепената на дъното на тавичката изолация е напукана (вероятно от времето) и поема влага.
    Знаете ли дали тя може да се подмени, за де не задържа влага и да не мухлясва и мирише.
    Същото се случва и на другия MHI SRK / SRC 35 ZS-S.

Поздрави.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jul 2020
    Живее в
    Варна

Отговор: Миризма и влага при стартиране на студено на MHI SRK / SRC 20 ZS-S

papadodo,
    Активирал ли си им режима на подсушаване "Self clean"?
    Ако не активирай го:

Освен това го дръж на по - ниски градуси, да работи по-дълго време и да отмива застоялата се вода в долната вана. Виж дали ти е и нивелиран.Аз имах същите "симптоми" при друг по-стар модел на MHI -неприятна миризма на влага при пускане.Забелязах, че в другия дренажен отвор, който е затапен остава малко вода (не може да се оттече).Отделно и изолацията на дъното на тавата задържа влага -ламелите на долния топлообменник контактуват с тази изолция и малко или много и там се задържа влага, заблатява се, оттам започва да мирише ....
    Реших кардинално проблема, да кажем на 99 %! Сега се усеща лека миризма на застояло само при първоначално пускане за секунди ...
    Първо, махнах доколкото можах изолацията на дъното на ваната и второ, наклоних малко тялото към страната, където се оттича водата, за да НЕ идва конденз от горната вана и съответно да се задържа вода в зоната около затапения дренажен изход.
    Докато махнеш изолацията на ваната, ако все пак решиш, можеш да изсипваш шише с вода-топла/ гореща във ваните (долна, горна, където можеш) - , да отмие каквото има, но ако имаш мухъл по турбината и /или вътрешността на климатика, водата няма да ти реши проблема.Ще ти трябва основна профилактика , най добре със сваляне на тялото или поне със сваляне на турбината.
    По- надолу може да се видят снимки на моята долна вана (на 20ZG-S-2007 г.), където съм махнал изолацията.

Със стрелка съм посочил мястото, където турбината е трила във ваната и цъкала "втулката", за да се види, че НЕ втулката е проблема, а турбината трие във ваната и оттам се чува това "цъкане".

И ............. след тези снимки смятам вече въпроса за "втулката" на MHI да е приключен веднъж завинаги!

Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от Palev; 12-06-25 в 15:25.
    cameo, bobivg, vlaf и 2 други харесват това.

4. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2014

Благодаря за отговора.
    Явно и ти си се борил с миризмите.
    Направих пълна профилактика с разглобяване миналото лято.
    Всичко беше мазало заради влагата. Особено на малкия, който работи повече през лятото.
    Номера с авто почистването не ме кефи, защото връща влагата в помещението и при следващото пускане е същата история.
    Според мен, основно се напоява изолацията на дъното, защото е напукана и от там е проблема.
    Но като гледам, явно махането и замяната е трудно.
    Дойде ми на ум, вместо да я махам, дали да не залепя нещо върху нея, докато е суха разбира се.
    Едно алуминиево тиксо дали би свършило работа?
    Някой има ли опит?
    Този пост е редактиран от Aleksandars; 14-06-25 в 15:11.

5. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

Аз знам, че проблема не е във втулката.
    Паянтови тела и криви турбини,
    И криви стени разбира се
    Gena_bs одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Влага в апартамент
    От incidentallyterribly във форум Домашен майстор
    Отговори: 23
    Последно: 07-04-25, 14:34
  2. Проблем с влага в системата
    От ThMihov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 0
    Последно: 23-01-22, 14:03
  3. Влага в системата
    От yvan във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 4
    Последно: 27-12-09, 08:36
  4. Автоклиматик - влага
    От Zygot във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 1
    Последно: 18-06-09, 23:15
  5. абсорбатор на влага Ceresit „Stop влага”
    От pavelkv във форум Друга битова техника
    Отговори: 2
    Последно: 30-09-07, 16:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе