Купих си MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-GE35VA ...
Помещението е г/д 20кв. някъде..
Моля за мнения...
Купих си MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-GE35VA ...
Помещението е г/д 20кв. някъде..
Моля за мнения...
Късно е колега... Сега ние молим за мнения.
Одобрявам. Сравнително интелигентен климатик. Малко му е висок минимума, но и стаята не е много малка. Ще те топли, за комфорта - ти ще кажеш. По принцип ME са много тихи.
Кажи на колко време ти прави дефроста?
За сега всичко е точно!
Изключително тих е отвън и отвътре. Справя се безпогрешно със затоплянето.
На вътрешното тяло има един надпис G-Invertеr, какво означава това G ?
- горе-доло на 10 мин.Първоначално публикувано от Svetlin
Какво имаш в предвид?Първоначално публикувано от deian
"горе-доло на 10 мин." ти прави дефрост или дефроста прави за "горе-доло на 10 мин." Щото ако е първото...
Честито !!! Под високия минимум се има предвид 1,6 кв минимално тополоотдаване, обаче ти сега няма как да го усетиш щото още е студено, пролетта ще има тръгване и спиране на всеки 5минути ако си му задал ниска температура, ако обаче обичаш като мен 25 градуса няма да спира толкова често.
може ли някойда ми даде инфо за mitsubishi msz f 2502 w
joromob задай си въпроса във втората употреба,а не тук-и откъде изкопа тази антика-това чудо е производство 92г.
Имам въпрос относно климатик митсубиши GE35VA.Тези дни забелязах че влиза в режим размразяване при сухо време и темп +7 +8 гр . Това става след като влезе в режи он оф и след 2 до 3 такива цикъла размразява без да има нужда при сухо време. Нормално ли е?
Климатика няма очи за да види кога е заскрежил, че да размрази. Както и не го интересува дали вали дъжд, пече слънце, духа вятър. Той следи чрез датчиците си само ток, налягане и температура. За да прави дефрост, значи датчика на външния топлообменник е отчел прекалено ниска темп. за определено време спрямо темп. на външния въздух. Като това е предпоставка да образува скреж, а дали ще образува е Божа работа. Такава е заложената програма в процесора на климатика и той съвестно я изпълнява. А защо външната ти пита е толкова студена, сигурно има няколко причини. Една от тях може да е прекалено висока зададена вътрешна темп. Или прекалено ниска степен на вътрешната турбина. За други причини някой специалист да каже. Аз това съм го прочел някъде и го споделям. Ако съм написал някоя глупост, моля да бъда коригиран.
p.s.
Я ми кажи как разбираш че размразява, лампичката вътре мига ли, някакъв необичаен шум от вътрешното, колко време продължава, и през колко време го прави.
Когато размразява ,климатика вдига клапата "въздъхва" ,спира да духа и надува до 1000 или1200 1400 вата или колконо му трябва да размрази , пак спира и надува за стопли в помещението.
Според мен не нормално да размразява при такива температури от вън а след като работи на режим он оф значи е стоплил Определено има некав проблем а наи вероятния е да има истърване на фреон при спадане на фреона в определени нива в вънншния топлобеник температурата ше стане доста ниска при което климатика флиза в режим дефрос Пусниго на 30 градуса и виж как ше духа дали ше има максимално доплоодаване и виж дали от вън топлобеника ще започне да образува скреж Ако образува скреж и не одава максилмала има истърване на фреон Надухалити го при монтажа с азот или само го вакомираха ???
добавено
Ами какво дати кажа според мен не е нормално дефроста даго прави без да е заскрежено външното тяло от вън не вярвам да е на време това все пак не е мидея
Само го вакуумираха . Като му задам 22 С по често влиза в он оф режим и размразаване.Като задам 25 работи като инвертор и по рядко размразява
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1321182037[/time]_________________________________________________
При +5 С навън , при зададени 30 С и вентилатор на макс, вътре струята е 52 С . Топлообменника навън не се заскрежава.
Да изтупам прахта от темата.
Ако така размразява на 7 гр. значи бачка като мидеа. Тъкмо го харесах но с това размразяване без скреж, да ми въздиша октомври и април при 10 гр. мерси.