При всички отрицателни мнения за FTX25 във форума въобще не съм и мислил за него. А и пича от фирмата дето ми сложи двата климатика преди това ме поотказа от дайкина и насочи към митсубишито.Цитат:
Първоначално публикувано от coool
Преглед за печат
При всички отрицателни мнения за FTX25 във форума въобще не съм и мислил за него. А и пича от фирмата дето ми сложи двата климатика преди това ме поотказа от дайкина и насочи към митсубишито.Цитат:
Първоначално публикувано от coool
Толкова са, не се чуди, а се радвай на машинката. :Drinks:Цитат:
Първоначално публикувано от deian
на тази графика номинали ли са дадени или максимали защото при 7 гр отчитам 4.5 кв или бъркам нещоЦитат:
Първоначално публикувано от diksanal
Не,не бъркаш и хубаво,че си се вгледал,че тез финландци са си разменили графиките,и аз неволно съм заблудил и другите.Просто горната се отнася за MSZ-GE35VA + MUZ-GE35VAH-разменили са им местата от Scanoffice,а за Mitsubishi MSZ-GE25VA + MUZ-GE25VAH е тази по долу и са по номинал. :godЦитат:
Първоначално публикувано от stanimir197_7
http://www.scanoffice.fi/uploads/images/vtt/08346_2.gif
И така сметките на deian си идват на местото.
''Според графиката пак излиза същото:
-10° - запазва 60% от мощността си или 3,2 х 0,6 = 1,92 kW
-15° - запазва 47% от мощността си или 3,2 х 0,47 = 1,50 kW
-20° - запазва 35% от мощността си или 3,2 х 0,35 = 1,12 kW
(това е спрямо номинал, спрямо максималната мощност можеш да си го сметнеш, предвид, че максимумът му е 4,5 kW. При -20° ще има 1,58 kW макс.'' :Drinks:
Колеги от къде да си закупя и аз енерджи монитор? Искам да тествам моята машинка.
Метро, Бриколаж, Карфур, Кауфланд, ТСМ, Конрад, Пулсатор, еБай.Цитат:
Първоначално публикувано от Anubis
Виж в Baumax има EMT707TCL за 16лв. под марката meRox...ako ти харесат...
Благодаря!
Аз дадох 40 за някаква :(.Цитат:
Първоначално публикувано от Anubis
Колеги,
Искам да ви питам за моя GE25.
От известно време, когато минава в режим off и жалузите се вдигат нагоре, се чува едно припукване. Каква може да е причината и какво да направя? Много е дразнещо. Пробвах да поразместя вътрешното тяло и жалузите, но няма ефект. В началото не го правеше. Имам и GE35, но при него няма такъв звук.
kocikoc : може да е почнал да размразява питата навън.
не е това. получава се, когато започне да работи в он/оф режим и всеки път като вдига жалузите се чува това припукване.Цитат:
Първоначално публикувано от estqwerty
Както разбирам този трака, пука и др., значи ли че Daikin FTXS25J е по-хубав и няма кусури имайки пред вид по-високата цена?
Всеки климатик с висок минимум ще припуква малко, защото тръгва и спира често и вътре пластмасата търпи едно често разширяване/свиване. Колкото и добра изработка да е, винаги ще го има. Няма пукане, когато работи с постоянна мощност с минимум тръгване и спиране. Ако стаята ти е такава, че да влезе в постоянен режим на работа, нито единия няма да пука - най-много само при дефрост.
Колко е минимума на Daikin FTXS25J и на Mitsubishi MSZ-GE25VA