Отговор: Mitsubishi MSZ-GE25VA
Цитат:
Първоначално публикувано от
nayden
Имам msz-ge35v в 26 кв.м хол.
Все още не се живее в жилището, днес (20.12.2013) към 8:30 бях там и го пуснах но за 20 мин. не успя да тръгне. Преди да си тръгна погледнах външното тяло и все още не се въртеше перката (или пък се е ключило и изключило). Климатика на комшията от горе е прокапал и беше замръзнало леко отгоре. Определено през ноща градусите са били под нулата.
Също, свалям ел. предпазителите, когато излизам от жилището, ако това има значение разбирасе.
Има ли повод за притеснение и да извикам ли техниците или това си е нормално явление. Не съм се отоплявал с климатик до сега.
Не знам как е при Мицубищи, но аз имам един Панасоник Етерия в помещение, което много рядко се ползва и не се отоплява редовно. Температурата в него е между 11 и 13 градуса. Оказа се, че тази Етерия има подгряване на компресора, около 40-50W, което рано тази сутрин се беше включило. Ако и твоя климатик има подгряване на компресора, което не е работило поради свалените предпазители, няма да можеш да го включиш. Имай си едно на ум :cheesy:
Дъра-бъра.20 минути да не вкючи - не е наред машината.
е, ако и имаше нещо щеше да пиуне грешка - ако няма грешка значи е пушка и работи.
На супер-дупер климатика вече му притраква/просвирва втулката на турбината. Този същия който поддържа 2 градуса по ниска температура от зададената и не му работи авто вентилатора. Нямам думи с които да опиша радоста от работата на този мега як климатик...
смъкни пласмасите и я гресирай .. поне са осигурили лесен достъп има гумен маншон с дупка .. на FH дето е 2 пъти повече пари на 2рия месец се наложи да я гресирам явно греста е скъпа и не слагат ..
Съветвам ви на година да си прегресирате втулките. Лесно пресъхват.
Цитат:
Mega
Съветвам ви на година да си прегресирате втулките. Лесно пресъхват.
'баси, тия Митсубишовци имат по-ангажираща поддръжка от Москвич 412. :taz
Греста трябва да е на изчезване или е станала много скъпа в Китай много взеха да я пестят.При Фуджитата трябва да се доплаща сигурно като екстра капка грес,аз на ново Фуджицу (на 2месеца)си смених втулката с такава от Саньо,беше си чисто суха като я свалих.
Май какво излиза ,дали си със FH ,DAISEIKAI 5,и други по-висши машини ,или машини за 1500лв.разлика няма.Не достигат зададени градуси,шумят,калпав софт и т.н.Машина без проблеми няма,и според 90% от постовете се стига до извода ''за бога братя не купувайте скъпи машини няма файда'',или ''каквато на царицата такава и на магарицата'':yahoo::ole
Цитат:
ttanev
На супер-дупер климатика вече му притраква/просвирва втулката на турбината. Този същия който поддържа 2 градуса по ниска температура от зададената и не му работи авто вентилатора. Нямам думи с които да опиша радоста от работата на този мега як климатик...
Този климатик не е ли в гаранция?Викай фирмата която го е монтирала да го прегледа.Аз също съм с ГЕ-35 от януари 2010г и отоплявам 23 кв.м. хол с изолация без никакви проблеми и все още всичко му работи:Drinks:
Излиза така че вече няма значение какъв климатик ще си купиш, важното е късмет да имаш (мои лични наблюдения дори и на по евтини машини)
за да не разчиташ на късмет взимаш машина на 100 волта :)
Цитат:
popov
Май какво излиза ,дали си със FH ,DAISEIKAI 5,и други по-висши машини ,или машини за 1500лв.разлика няма.Не достигат зададени градуси,шумят,калпав софт и т.н.Машина без проблеми няма,и според 90% от постовете се стига до извода ''за бога братя не купувайте скъпи машини няма файда'',или ''каквато на царицата такава и на магарицата'':yahoo::ole
А не е тъй, на моята III, LDC и на ХИТАЧИ-то що им няма нищо на втулките вече 5-7 години.:))
То и аз съм си супер доволен от Шарпа, но тука на един съфорумник - май wizli се казваше - му го смениха... Имаше някакъв фабричен дефект и не работеше като хората. В днешно време май всичко е до късмет...
Цитат:
Alexi
за да не разчиташ на късмет взимаш машина на 100 волта :)
alexi нали дайсекая5 е японски макар и на 220волта,защо има толкова недоволни от неподържането на температурата.След като е даден за 20кв.-говоря за 13ска и на тавана да го сложиш трябва да ги подържа.В Бургас нови машини на 100волта няма.