Здравейте,
Кой от тези два климатика е по-добрия избор за помещение 18 м2 /изолирано и с PVC/, разликата в цената м/у тях е около 100 лв. т.е. не е фактор.
Здравейте,
Кой от тези два климатика е по-добрия избор за помещение 18 м2 /изолирано и с PVC/, разликата в цената м/у тях е около 100 лв. т.е. не е фактор.
Не е по-тих.Икономията ти зависи от загубите.В случая имаме малко по-висок КОП, който на края на месеца ще даде разлика в стотинки.С ЛД няма да имаш изненади през зимата, 25-ицата може да ти дойде малък при по-голям студ.От кой град си.
Става въпрос за гр. Варна и стая с малки топлинни загуби /южно изложение, напълно изолирана междинен етаж/. Според мен и 7ца може би ще ми е достатъчна. Така че приемам съвети.
Според мен и двата са перфектни И двата са със 750 ватов компресор, но MHI-то е с по-тежки тела - 12 вътрешно и 38 кила външно тяло. MHI-то има 1200 грама фреон, LD-то 950 грама.
LD-то има QUIET режим - 21 dB, но пък на LOW е по-шумно - 28 dB
Но 2 dB разлика човешкото ухо почти не ги усеща, така че това няма значение LD е по-тихата машина. Друг е въпросът с пукане на пластмасите и на телата. Тук вече да кажат собствениците на такива машини как стоят нещата.
На MHI-то степените са Hi 43, Me 36, Lo 26
Аз лично бих взел MHI-то заради по-големите тела. Размерът на вътрешното тяло е от огромно значение!
Един пример:
Ако 2 машини са с абсолютно еднакви компресори и вадят еднаква отоплителна мощност - да речем
3.2 (0.9-4.5) и еднакви като тегло външни тела, но различни по големина вътрешни тела.
-Машината с по-тежко вътрешно тяло ще работи при по-ниски честоти, за да достигне отоплителния капацитет от 4.5kW
-Докато машината с по-леко вътрешно тяло ще достига отоплителния капацитет от 4.5kW за сметка на по-голямо натоварване на компресора.
Аз не съм специалист, нека кажат професионалистите тук. Поне за мен MHI-то е по-елегантната машина
Ако ти е топла стаята, всеки ще ти свърши работа.
Благодаря Ви,
Явно няма категоричен отговор кой от двата е по-добрия избор. Ще трябва още умуване......
Каква е разликата м/у плазмана на LD-то и йонизацията на MHI?
MHI е по добре направен като хладилна част и ще те топли в най големия студ. Проблема остава във он офф работата му и замръзване на дъното. Напъни се още малко и вземи toshiba daiseikai 3.
Ако погледнем назад във времето това Мицубиши хеви 25-цата беше по-скъпо от Дайсейкай 3.