Резултати от 1 до 10 от общо 10

Проблем с нов Mitsubishy Heavy SRK35ZJP-S

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2007

Проблем с нов Mitsubishy Heavy SRK35ZJP-S

Здравейте колеги.В понеделник ми монтираха следната машина:

http://www.deimoscorrect.com/bg/catalogueDetails_115_Мицубиши-варна-климатик-Mitsubishi-SRK-SRC-35-ZJP-S.htm

Всичко беше наред,до днес.Вентилатора на вътр.тяло не тръгва.Светва TIMER и мига 6 пъти RUN.,което в книжката значи:

Indoor fan motor error.

Аз даже не съм го ползвал през двата дни физическо пребиваване у нас.Пробвах с рестарт от ел.мрежата ефект няма.Утре ще звъня във фирмата.Някой да е имал подобен проблем?

Иначе машината с страхотна.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Re:Проблем с нов Mitsubishy Heavy SRK35ZJP-S

На това твоето се казва лош късмет. Климатика ти е в гаранция и проблема ще ти бъде решен спокойно. Кажи как са се развили нещата после. Успех.

4. Infraction Users
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Варна

досадно е, но това е относително дребен проблем, защото ще ти подменят дефектиралия двигател с нов и толкова
    много клиенти остават разочаровани, защото все още властва неправилното мнение, че като си вземеш японска марка тя е "желязна" и каква ли още не, но много хора забравят, че едно време една "желязна" неинверторна 12-ка на панасоник се продаваше за 1450 долара и никога не съм чувал до ден днешен някой да е имал какъвто и да е проблем...

5. Тук е от
    Nov 2007

Днес бях изключил предпазителя на стаята,където е климатика,понеже е на твърда връзка и като се върнах от работа го включих и климатика заработи,естествено не много дълго някъде 10-на минути и пак спря вентилатора и излезна грешката.След нов рестарт на бушона,нещата пак се закрепиха,някъде за около 3-4 мин и спря.Утре ще идват да го видят.

6. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Много ми е странно как така ги подвързват на твърда връзка климатиците като това е забранено. А и скоро имаше случай с едно дете в хотел ударено от ток като пипнало външното тяло.

7. Infraction Users
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Варна

"ударите от ток", пожарите (при липса или слаба нула) нямат нищо общо с твърдата връзка, защото става дума за проблемна ел.инсталация или грешно подвързване

все пак съм съгласен, че при "твърда" връзка пожара трудно се спира (в моята практика съм имал един тежък и два леки пожара и съм наясно за какво става дума), а по отношение на токави удар нещата толкова бързо се развиват фатално, че едва ли някой ще намери така лесно щепсела и ще го издърпа

по-скоро правилното решение е дефектнотоковата защита, отколкото някакви контакти и щепсели

ако знаеш само какви скандали и заплахи е имало към нас като откажем да свържем уред на твърда връзка при неизградено ел.табло - бедна ти е фантазията

8.  

9. Тук е от
    Nov 2007

Днес дойдоха момчетата,до седмица максимум ще го сменят моторчето.Този модел 35-ците и 50-ките го правели този проблем,като не бил често срещан,но все пак го има.За 25-ците казаха,че нямало грижи.

10. igt
    igt е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jan 2012

Дано новото моторче, изкара дълго и да го ползваш със зраве.
    Доколкото до железните машини, май вече всичко остана в доброто минало.

11. Тук е от
    Nov 2007

Смениха го,уж всичко нормално.Сега ще го наблюдавам.Техниците се опулиха като видяха,че на вътрешното тяло има датчик за следене на влажността,при най-малкият модел.Общо взето разликите с малко по-скъпият модел са само 3Д следенето и регулиране на лопатките ос дистанцията.Всичко друго:компресори,платки,топлообменници е абсолютно еднакво.

12. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2008

Айде това да му е!!!
    От тук на татък мнооого години безаварийна работа.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Дърто Heavy за отопление
    От babati във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 71
    Последно: 30-01-14, 16:19
  2. MITSUBISHI Heavy SRK / SRC 50 HE-S
    От fen./hitachi във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 11
    Последно: 05-01-13, 01:33
  3. Mitsubishi Heavy SRK / SRC 20 ZJX-S
    От dkar във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 14
    Последно: 09-05-12, 19:07
  4. Mitsubishi Heavy: SRK 25 ZIX-S или SRK 25 ZJ-S
    От uzsree във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 16
    Последно: 16-05-11, 13:09
  5. Харесал съм Mitsubishi Heavy?
    От vortexx във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 13
    Последно: 01-09-09, 13:52

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе