Отговор: Появи се заместника на FD серията, серията FH
аз не казвам че е зле машината ,просто има какво да се желае за парите си ( то не че при другите марки няма ) за последните 7-8 дни ми е направил средна консумация от 250 вата при температури от -8 до +4 и поддържани 21-22 ( реално малко повече дори поддържа )
То винаги има какво да се желае. Обаче си мисля, че поне за нас българите икономията е от главните екстри :) . 6 kW на ден? Доста добре е.
Днес пак експериментирах с моя климатик. Останах с впечатление, че в зависимост от степента на вентилатора консумацията варира в някакви граници. Примерно на 2-ра степен повече от около 650 W не го видях да вдига. На 3-та степен мисля, че до към 800 W вдига. Към 20 ч. реших да взема да го измъча да видя какво може и го сложих на 31 градуса и 4-та степен на вентилатора. Консумацията започна да варира от 1 до 2 kw, като повече време стои на около 1 kw.
Обаче по един термометър който имам на секцията в стаята от около 1-2 часа повече от 26,5 градуса не иска да вдигне. Интересното е, че за цялата вечер от както съм го надул само веднъж се размрази преди около час, а аз си мислех, че бая често ще се размразява заради високите оборотите на компресора.
Сега като виждам как се мъчи се чудя дали не трябваше да си взема по-големия модел. Не, че и този за сега не грее, но си мисля, че ще е зор да загрея стаята така, че да си стоя по гащи в другия край на стаята пред компютъра :)
http://s15.rimg.info/baca7a18d24d7b1...26cd526faf.gif
В петък ще ми монтират Тошибата и оттогава и ние всички ще ходим по гащи.
Цитат:
Първоначално публикувано от
totopz
но си мисля, че ще е зор да загрея стаята така, че да си стоя по гащи в другия край на стаята пред компютъра :)
Това се постига с друг тип отоплителен уред, наречен "кюмбе".
снощи реших да го намаля на 19° ( реално гледам е поддържал 20 ) и за цяла нощ не размрази нито веднъж .. сутринта беше -6° ,към 7 часа си пусна 1 дефрост .. значи все пак не е точно таймер дефроста ..
Не е точно по таймер.По принцип всички класни машини имат заложено минимално и максимално време на работа до дефрост при определени условия, и вече зависи по какъв начин инженерите и софтеуристите на производителя използват другите фактори влизащи в алгоритъма и данните от всички датчици да го намалят или да го разтеглят.
И аз мога да кажа, че дефростите са разпръснати във времето. Не ми се струват шумни и са наистина кратки - 3-4 мин макс. Консумцията е около 250W на 24 часа при зададени 23 градуса. По-назад се коментираше дистанционното, което според мен е супер. След авто нстройка просто съм го оставил някъде и не го пипам. За какво са ви е достъп до всички копчета? Нямате ли си тетрис ? :D
Цитат:
totopz
... че да си стоя по гащи в другия край на стаята пред компютъра :)
споко ще стане работата :)
офтоп и се извинявам но не мога да не поздравя с песен - една от любимите ми : https://www.youtube.com/watch?v=AirLJxwlBsQ
Здравейте! От както сложихме 25- Зубадан съм много доволен. Действително мисля, че auto режима не им е доизгладен. Вкъщи имам 2 Fujitsu Plasma. Силата на вентилатора се регулира сама. При Зубадана си държи някакви ниско обороти само. Дори и като отворя вратата към другата стар - същата работа. Като сложа вентилатора на ръчен режим много по бързо се обръща въздуха. Не знам дали е софтуер-ен пропуск, но определено не е доизмислено нещо. Колкото до топленето съм много доволен. Тези дни ще го засека и ще споделя впечатления отностно консумацията!
Тези климатици след като са вече доста съвременни не поддържати ли нещо като update на firmware-а? Един вид като има някакви софтуерни подобрения да могат да се приложат на вече закупените и инсталирани машини.
След като разни прости рутери за по 20 лева поддържат такова нещо си мисля, че би трябвало и климатик за няколко хиляди да е замислед по подобен начин.
със сигурност поддържат но аз в нета не съм виждал ъпдейт някога за някой модел нито има ревизии на модела както при компютърната техника .. инак и аз бих предложил някои подобрения .. толкова е елементарно не знам кой малоумник пише на МЕ софтуера но трябва да се уволни незабавно :)
Цитат:
totopz
Тези климатици след като са вече доста съвременни не поддържати ли нещо като update на firmware-а? Един вид като има някакви софтуерни подобрения да могат да се приложат на вече закупените и инсталирани машини.
След като разни прости рутери за по 20 лева поддържат такова нещо си мисля, че би трябвало и климатик за няколко хиляди да е замислед по подобен начин.
И като се бъгне нещо, както става редовно с другите машинки, през януари - ще чакаме нов ъпдейт до март ли?
С кои други машини става така? Да ти се е бъгвал някога рутера или автомобила или мобилния телефон?
До сега не ми се е случвало някоя техника да се прецака изведнъж заради управляващият я софтуер. Разбира се, когато има пропуски или бъгове в софтуера това се усеща, коато създава някакъв дискомфорт, но до там. Все пак всеки софтуер и респективно всяко управление е тествано достатъчно много време, за да са спокойни производителите, че няма яко да се изложат.
А както каза Alexi наистина няма никаква философия в управляващият софтуер. Интеренсо какво са си мислили хората, които са го проектирали или те са го измислили добре, но след това е допуснат бъг в софтуера и за това auto-то е под всякаква критика.
От месец насам влизам във форума, чета постовете и си мисля дали пък не съм влезнал в BG Mama. ;)