Здравейте съфорумци,
Предстои ме да сменям климатици (2бр.) и съответно е настъпил вече момента и аз да си взема нещо качествено!
Бюджета, който определихме с жена ми е около 2000-2400 на климатик и съответно след доста ровене и четене съм се спрял на ME!
Колебая се между два модела MUZ-FD25VABH или MUZ-FD35VA. Моля за мнения с които да ми помогнете в избора. Ето и информация за помещението в което ще се монтират климатиците:
1. 2 стаи по 15 м2 и коридор от 10 м2 (пиша и коридора понеже сме с малко дете и вратите на стаите се предполага че ще са отворени)
2. височината ми е 2.7 с окачен таван от гипс картон.
3. на първи етаж сме, под нас са мазета които са доста влажни и студени.
4. на пода сме с ламинат в едната стая и коридора и паркет в другата стая.
5. дограмата е пластмасова пет камерна на Трокал с 32мм стъкло пакет и К стъкло, приблизително по 2 м2.
6. изолация външна няма, но и външни са ми само стените с прозорците (нямам тераси).
7. изложението е северно и е доста мрачно в къщи. слънце огрява стените с прозорците късно следобед и то под доста остър ъгъл а не директно.
8. Лятото е хладно а и жената не обича да и е студено и климатици ползваме основно за отопление.
След всичко това, което изписах въпроса ми е следния (моля не се смейте не разбирам от климатици) - Имам ли нужда от презапасяване като монтирам 35-ца или 25-ца ще се справи чудесно?
До момента монтираните климатици са обикновени сплитове на ОСАКА- 12-ки които трудно се справят при -5C и надолу.
Благодаря предварително за помощта и успех на всички!