Резултати от 1 до 14 от общо 14

MSZ-GE25VA или SRK / SRC 25 ZJX-S

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2007
    Мнения
    33
    #1

    MSZ-GE25VA или SRK / SRC 25 ZJX-S

    Здравейте,
    Някой би ли могъл да даде препратка към някакви тестове на посочените машини.Консумирана и отдавана мощност /СОР при по-ниски от 7 гр. температури.Примерно -5,-10,-15 гр.

  2.  
     
  3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич
    Мнения
    4,810
    #2

    Отговор: MSZ-GE25VA или SRK / SRC 25 ZJX-S

    Тя две машини не са в един клас и е некоректно да бъдат сравнявани. А иначе има доста теми за тези машини, просто ги прочети.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2007
    Мнения
    33
    #3

    Отговор: MSZ-GE25VA или SRK / SRC 25 ZJX-S

    Чета аз, чета.Проблема е, че Хевито няма много изписано.На един финландски тест се представя трагично и според него, тези 2 климатика са си чисто в категория, даже МЕ е далеч по-добре.Та нека ги сравняваме според ефективност, не ценова категория или такава каквато си е измислил производителя.
    Добавям и MSZ-FD25VA към списъка.На минимална и малксимална мощност СОРА му е по-лош от GE25/35VA.
    Моля някой да ми обясни в съкратен вариант, защо трябва да се дадат поне 500 лв повече за хиперинвентор.

    П.П Да добавя, че в заключението на теста на Хевито казват, че при големи студове е "useless".

  5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    999
    #4

    Отговор: MSZ-GE25VA или SRK / SRC 25 ZJX-S

    Дай линк от тези тестове.

  6. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2007
    Мнения
    33
    #5

    Отговор: MSZ-GE25VA или SRK / SRC 25 ZJX-S

    Heat output up to 2.5 kW, which is the rapid decline of -15 ° C below the
    • Coefficient of performance is relatively good, but harder frosts device is pretty much useless
    • The indoor unit has their own distinctive
    • comments: While the machine is a defrost, the indoor unit to blow up momentarily below 0 ° C air
    • Price 1195 €

    Undo edits

    Цитат от там, google преводача не се справя много добре, разбира се обаче що годе.
    Ilmalämpöpumppuvertailu - VTT:n testiraportit | Scanoffice

  7. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София
    Мнения
    5,688
    #6

    Отговор: MSZ-GE25VA или SRK / SRC 25 ZJX-S

    ZJX-S няма никакви проблеми до -20 да отоплява. Някъде там му е лимита според мен. Тестван е лично от мен за това го казвам така смело.

  8.  
     
  9. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,302
    #7

    Отговор: MSZ-GE25VA или SRK / SRC 25 ZJX-S

    1. Не знам докога един и същи тест ще се пуска в ефира многократно?!
    2. Тези температури при които са тествани тези марки и модели климатици на практика се случват на 8-10 години веднъж в България.Постарайте се поне да намерите данни за региона в който ще се ползва климатика, не пишете наизуст ...
    3. Високи изисквания и претенции към климатика=висока цена ... не може с трици М@ймуни да се ловят ...
    4. когато се избира климатик той се избира за съответния географски и климатичен регион и особеностите му.По този начин и производителите произвеждат и означават моделите си...
    5. когато пускате изследвания на чужд език в "ефира" поне се постарайте да ги преведете с гугъл: Google Преводач ...

    6.Ако все оше имате високи претенции(за COP, мощност при минусови температури и други такива)... пригответе +3800 лева за климатик и ще имате нов панасоник, фуджицу, тошиба, мицубиши или друг качествен 200 волтов климатик който ще работи добре и при -20 градуса ...
    Не може да отидете в шоурум на мерцедес с претенции да си закупите S класа, a а в джоба да имате пари за дачия ...

  10. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2007
    Мнения
    33
    #8

    Отговор: MSZ-GE25VA или SRK / SRC 25 ZJX-S

    1) Да пускан е преди това, аз самия го намерих този тест от тук.Не съм го пускал наново преди да ми бъде поискан.Нормално да дам линк към този тест, след като бях помолен за това.
    2) Аз виждам тестове на -5,-10,-15,-20 и т.н...над 0-та....Такива температури няма ли в България?
    3) Тази българска черта и мислене най ги обичам, повече даже от тези които все гледат да минат тънка лайстна..Мога да съм на сериозна контра, но дискусията ще отиде в съвсем друга посока, а аз не съм заинтересован.А и ще е офтопик
    4) Разбира се.Каква връзка има това с моето питане?
    5) С гугъл преводач съм постнал заключението.Теста беше на финландски, преводача го накарах да превежда на английски.На български според щеше да се справи още по-зле.
    6) Все още?Нещо от Вашите точки е отгвоорило на моите питания и опасения?За Мерцедесите.....ще ме прощавате ама.....пак отиваме към точка 3.

    Не знам с какво успях да Ви настъпя, но явно го направих, защото много яростно и с рогата напред влезохте в темата г-н justify.Самия аз в темата за избор на климатик поставих питане за избор на климатик, Вие и още един господин ми препоръчахте модели, за което Ви благодарих.Но съвсем нормално попитах и ЗАЩО?След като насочвате вниманието ми към тези модели, би трябвало да можете да отгворите ЗАЩО нали?Защо да избера хиперинвентора за 1800 лв пред инвентора за 1200 лв, при положение че техническите данни не се разминават толкова много.Аз не разбирам много, сигурно бъркам някъде в сравненията, затова и попитах и тук, и там в онази друга тема.
    А 600 лв. Уважаеми за мен са пари.Радвам се, че за Вас не са.
    Или по Вашия пример: Ако S класата за 100 000 лв. в момента има еднакви показатели с E класата, на стойност 50 000 лв ( скорост, комфорт, и т.н) , а S ми дава само повече престиж и само ми бърка повече в джоба, е редно като ми се препоръчва S да ми се каже, че се избира заради престижа, нали така?
    А маймуни, който както иска да си лови.

  11. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,302
    #9

    Отговор: MSZ-GE25VA или SRK / SRC 25 ZJX-S

    1.Най-добрият баланс цена -качество е малко над средния клас климатици 1500-1700 лева.Ако допреди 2 години имаше доста такива модели, то сега те са по-малко от пръстите на едната ръка.
    2. искате климатик, но нямате критерии за подбора му .А климатика се избира съобразно определени критерии и изсиквания на потребителя(субективни изисквания) и помещението(обективни изисквания) в което ще работи.На практика като се върна назад в изразените от вас мнения във форума вие нямате такива...Е как според вас да се препоръча климатик.

    Ако сте прочели достатъчно от темите за климатици, ще установите различните недостатъци на отделните климатици.Тогава ще сравните тези недостатъци, ще ги "претеглите" и ще прецените кои са приемливи и кои не.Така ще достигнете до логичния за вас отговор за избора на климатик.

    За мен един от основните критерии е надеждността на съответната марка и модел климатик.

    3. Не сте ме "настъпил", просто когато ви се отговори вие поставяте нов критерии("на час по лъжичка") който преди това не е бил обявен и всичко се превръща в един дълг и продължителен чат, вместо в избор на най-подходящият климатик.Ако имате желание помъчете се да отговорите на тези въпроси: https://forum.setcombg.com/%D0%BE%D1...%B8%D0%BA.html .Така ще зададете вашите критерии за избор и темата за вашият избор на климатик ще влезне в някакви рамки.В противен случай нито един отговор може да не ви удовлетвори, тъй като всеки път вие "ще изваждате от джоба" някое ново изискване и всичко ще започва отначало ...
    Едва ли има някой във форума който обича да му "подават" след всяка препоръка нов критерии за подбор и той да започва отначало...

    Така, че както не сте казали за цената, така след всеки отговор ще излиза, че не сте казали и за нещо друго което за вас е от значение, но ние откъде да знаем какво точно е то ???...


    Що се отнася до МХ и МЕ - за мицубиши илектрик тази и предишни зими имаше пукнати от леда фреонови тръби= повреден компресор, а на МХ нямаше такива случаи...Та кое е по-важно да имаш надежден и работещ климатик или климатик който запазва КОП-а и мощността по-добре от другия, но с него има риск от спукване на тръби повреда на компресор с последващ отказ от гаранционно обслужване, тъй като е ползван при температура под -15 градуса до колкото гарантира работа производителя и за колкото важи гаранцията му или климатик който макар и да не запазва добре КОП-а и мощността си запазва целостта на фреоновите тръби при обледеняване и няма случай на повреден компресор поради пукнати фреонови тръби дори при работа от -20 -25 градуса под нулата?!

    П.П. А това което за вас не е важно, за други може да е защото те си ценят името и не искат да се върне зимата някой с климатик препоръчан/продаден от тях и да ги направи за 2 стотинки, защото не му топло или климатика е повреден от самите условия на експлоатация.Преди да въведа линкнатата тема, та дори и малко след нея доста хора се подиграваха на въпросите, но след изминалата зима едва ли има разумни търговци/хора които да пренебрегнат отговорите на поставените въпроси ...
    Този пост е редактиран от justify; 19-10-12 в 13:18.

  12. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2010
    Живее в
    Русе
    Мнения
    95
    #10

    Отговор: MSZ-GE25VA или SRK / SRC 25 ZJX-S

    А според мен е некоректно да се сравняват двата модела, това е като че ли да сравнявате Тойота Ярис с Лексус !

  13. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2007
    Мнения
    33
    #11

    Отговор: MSZ-GE25VA или SRK / SRC 25 ZJX-S

    Аз не Ви упреквам, че не сте ми предложили GE25VA.Посочил съм бюджет, нормално е да препоръчате в този диапазон, не с 50% надолу.След обстоен преглед, искам да знам тези 50% до колко си заслужават, защото аз парите не съм ги намерил на улицата, ако ме разбирате.Изобщо не искам да споря с Вас.Отне Ви доста време да спорите с мен, бих предпочел това време да го бяхте отделили за да ми отгворите.
    Не вадя нищо ново от джоба, като има изискване 1 климатик да топли, за мен най-важното е ефективността - да стопли и да е икономичен.После вече следва комфорт и т.н.Самия факт, че съм избрал за отопление климатик, значи все пак че съм загърбил до известна степен комфорта и той не е от пъровстепенно значение.
    За мен има 2 генерални изисквания -
    - да се справя добре и да успява добре да затопли стаята
    - да е икономичен
    После се филтрира дали е надежден и шум ( посочил съм, че става дума за спално помещение )( защото гледам че Тошиба с 27db се приема по-добре от други с посочен шум от 22 db ),
    Филтри, йони и т.н маркетингови истории остават най-накрая.

    П.П В запитването ми в другата тема първоначално започнах да пиша по тази бланка, стори ми се разхвърляна, а и реших че няма да успея да акцентирам с нея на някои мои особености по отношение на жилището, затова питането ми не е по този ред.Забележете РЕД, цялата информация обаче я има.Но ако прочетете отново питането ми, ще видите че не съм отговорил за електроуредите.При положение, че ме обраха преди 2 седмици, не ми се стори толкова привлекателно и необходимо да отговарям на него.Пропуснал съм за приятелката също.Добавете 300W ( толкова ли бяха? от нея, имам да.
    Този пост е редактиран от mitkoa; 19-10-12 в 13:52.

  14.  
     
  15. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2010
    Мнения
    50
    #12

    Отговор: MSZ-GE25VA или SRK / SRC 25 ZJX-S

    Mitkoa , ако ще поддържаш температура 24 25 гр в тази неизолирана стая , и без отопляващи се съседи, по добре се насочи към MEGE35VA който е с двоен толообменник за разлика от GE25VA. Ще те топли до -15 гр без проблем ако му сложиш нагревател в тавата.Под -5 гр GE 25 за да стопли тези 16кв, ще трябва да го слагаш на 3 черти на вентилатора което означава по силно течение в стаята и повече шум.Основно изискване за спалня е тишината, ако искаш да спиш в нея.В сервизните ръководства - в началото на раздела, ще намериш данните които търсиш.Успех в избора.

  16. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2007
    Мнения
    33
    #13

    Отговор: MSZ-GE25VA или SRK / SRC 25 ZJX-S

    Svetlin,
    SRK / SRC 25 ZJX-S ще смогва ли на слаб режим на вентилатора да стопли?

  17. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2010
    Мнения
    50
    #14

    Отговор: MSZ-GE25VA или SRK / SRC 25 ZJX-S

    Във форума има собственици на този модел.Впечатленията от него са много добри . Няма да сбъркаш и с него, но според мен 35 е по добре в твоя случай.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Mitsubishi MSZ-GE25VA
    От antonio66666 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 831
    Последно: 19-07-23, 07:01
  2. Отговори: 8
    Последно: 24-05-13, 17:01
  3. Fujitsu ASYG 09LE или Mitsubishi Electric MSZ-GE25VA/MUZ-GE25VA
    От kurdamon във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 6
    Последно: 18-12-12, 21:22
  4. как се различава MUZ-FD25 VA от MUZ-GE25VA
    От pet1r83 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 23-08-12, 21:13
  5. MHI SRK/SRC20ZG-S или ME МSZ-GE25VA
    От azBeTaTesTeR във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 23
    Последно: 03-10-10, 11:32

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе