2 Прикачен файл(ове)
Отговор: Mitsubishi SRK28SSC
Модела, въпреки че е на години, като модификация е със страхотни параметри. С DD Scrool Compressor, тежко външно тяло и аспирация на вътрешното тяло. Важно е дали, твоето дистанционно може да управлява всички функции които предлага модела. Имай предвид, че този модел има възможност за свързване към интернет и възможност за управлние на машината.
Прикачен файл 7133
Прикачен файл 7134
Модела може да се похвали със завидния COP на охлаждане 5,83 и на отопление 5,76. Средна стойност - 5,80...
Със здраве да си го използваш.
1 Прикачен файл(ове)
Това представлява моето:
Като разлики виждам, че има само 3 степени на вентилатора, има и добавена JET функция, другото си изглежда същото.
Ще можеш пълноценно да използваш машината с това дистанционно управление. От бутона JET имаш активиране и деактвиране на икономичен
режим и режим пълна мощност.
А има ли някакви особености по монтажа и свързването на аспирацията? Казаха ми, че се свързва още една тръба, която се извежда директно навън. Та какви са възможностите на тази аспирация - вкарва или изкарва въздух? Ако вкарва, през зимата ще го затопля ли? И някъде четох, че можело да се свърже допълнителен овлажнител - за какво иде реч?
Съжаллявам за многото въпроси, но още чакам да го монтират и нямам търпение да науча още работи за машината. Като стане работата с монтажа ще докладвам как се държи реално, при какви температури как работи и каква е консумацията.
Аспирацията само изкарва въздух от помещението. При този модел...
А имаш ли идея от къде мога да намеря service manual-a на този модел? Излизат ми само японски сайтове и тази страница.
Иначе в петък го монтират.
Подобна инструкция няма да намериш.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Minkoff
Здравейте. Поръчах си тази машина и очаквам до няколко дена да ми я монтират. Има ли някой от форума с нещо подобно, преки впечатления биха ми били от полза? Знам, че е стар модел, но параметрите ми се сториха доста добри. ще се слага в помещение 20м2, без особена изолация, последен етаж, фибран на тавана, единия прозорец е PVC 5 камери и к-стъкло, другия - ами не останаха пари и си е старата дървена дограма. Ще успява ли да смогне, понеже старата машина не успя (SRK28ZG, може би проблемна и затова я сменям, не успя да вдигне повече от 18 гр. за цялата зима) и какво да очаквам от този климатик?
"Прочетох" цялото ръководство на японски и се оказва, че дистанционното, което ми дават е от модел следваща година - има ли някакво значение?
Най ме впечатли максималната мощност на отопление - 6,8Кв, както и консумацията при тази мощност - 1535в. На номинал е 4Кв и 695в. Как се променят при падане на температурите? От Русе съм и тук зимата е доста "корава", често под -20!
Моля за отговори от хора с реални впечатления от такива машини.:Drinks:
Здравей,пред закупуване съм на климатик.Спрях се на този модел от една варнеска фирма.Прочетох че монтираш същата машина.Дай някакво инфо за нея.Доволен ли си,от къде го купи и кой ще ти го монтира.И аз съм от Русе.
Благодаря.
Здравей. Все още не са ми монтирали машината, понеже им "излязло нещо важно" и така. Очаквам в сряда или четвъртък да стане най-накрая работата. Иначе най-добре се обади във варна и питай дали имат все още от този модел, понеже моя човек ми каза, че били 2 машини и ги е взел и 2-те.
Като го монтират ще споделям впечатления...
Цитат:
Minkoff
Здравей. Все още не са ми монтирали машината, понеже им "излязло нещо важно" и така. Очаквам в сряда или четвъртък да стане най-накрая работата. Иначе най-добре се обади във варна и питай дали имат все още от този модел, понеже моя човек ми каза, че били 2 машини и ги е взел и 2-те.
Като го монтират ще споделям впечатления...
В момента съм извън Бг и ще купувам декември месец.Дано имат ако не ще взема нещо друго.Питането ми е кой ще ти го монтира,и за тази ли фирма става въпрос.
http://japanclima.com/pages/%D0%9A%D...%A2%D0%98.html
Ще помоля специалистите по климатици четящи форума да ми препоръчат една 14-ка (японка,втора употреба) с COP над 5.5
Благодаря предварително.
Мда, това е фирмата. Само че си го вземам през друга фирма, те работят с варненеца. Намират се до парка, в сградата на фитнес клуб "Сила", да не става реклама. Иначе съм доста доволен от момчетата, вършат си работата добре, слагат от дебелите тръби и вакуумират към 30 мин.
Ако има кой да вземе машината тук може да стане да я поръчаш директно от Варна и като се прибереш да ти я монтират.
п.п. едно уточнение: Тези климатици масово се представят за някакви по-мощни, отколкото са - 7-ците ги дават за 10-ки, 12-ките за 14-ки и тн. Товa в почти всички фирми, които предлагат клими 2-ра употреба. Само по някаква случайност тази машина е 14-ка на оптопление, но на охлаждане не може да мине за повече от 10-ка на номинал. Мисля, че е важно и тези неща да се имат в предвид.
Най-лесно се смята така: 1W=3,4121BTU (константа), от там 2800W= 9553.6BTU по номинал охлаждане, а на макс (3700W) отива на 12624.4BTU!
Цитат:
Minkoff
Мда, това е фирмата. Само че си го вземам през друга фирма, те работят с варненеца. Намират се до парка, в сградата на фитнес клуб "Сила", да не става реклама. Иначе съм доста доволен от момчетата, вършат си работата добре, слагат от дебелите тръби и вакуумират към 30 мин.
Ако има кой да вземе машината тук може да стане да я поръчаш директно от Варна и като се прибереш да ти я монтират.
п.п. едно уточнение: Тези климатици масово се представят за някакви по-мощни, отколкото са - 7-ците ги дават за 10-ки, 12-ките за 14-ки и тн. Товя в почти всички фирми, които предлагат клими 2-ра употреба. Само по някаква случайност тази машина е 14-ка наоптопление, но на охлаждане не може да мине за повече от 10-ка на номинал. Мисля, че е важно и тези неща да се имат в предвид.
Най-лесно се смята така: 1W=3,4121BTU, от там 2800W= 9553.6BTU по номинал охлаждане, а на макс (3700W) отива на 12624.4BTU!
Благодаря много за инфото.Ако го нямат ще се допитам до форума,не разбирам много от климатици.
Със здраве да си ползваш климатика колега. Много внушително външно тяло има това животно предпоставка да топли без проблем и в най студените дни и нощи.