Отговор: Климатика не достига зададените градуси.....
Тошибите например разскрежават супер рядко. A и със сигурност нямат COP 2. Не съм чул някой да се оплаче във форума, че Тошибата му е неефективна или че харчи много.
При мъгла и снеговалеж, ясно е. Няма как, машините дефростват по-често. Всички машини.
p.s. Хеви-то ми дефроства по същия начин, както и вашите машини - през по-малко от час, понякога през няколко часа, а понякога и през повече от един ден. А е конвенционална машина. Логиката му е елементарна - сравнява температура на вътрешното тяло с температура на засмукване. При голяма разлика дефроства.
За GE35VA това чета за дефроста:
3. Defrosting
Defrosting starts when the temperature of outdoor heat exchanger becomes too low.
The compressor stops once, the indoor/outdoor fans stop, the 4-way valve reverses, and the compressor re-starts.
This mode continues until the temperature of outdoor heat exchanger rises or the fixed time passes.
Не намирам по-конкретно описание на логиката на разскрежаване обаче.
Това е стандартна логика която се ползва при повечето марки и модели.Тощибата е с наи големия топлообеник от почити всички марки с малки исключения и нормално е да дефроства по рядко с такъв огромен топлообеник Това е расколничето в големия топлообменик .И други модели имат такъв като тошиба че и по голям ама те са с капилярка и обикновен компресор и софтуера им е по олекотен.
Цитат:
Първоначално публикувано от
turboie
Това е стандартна логика която се ползва при повечето марки и модели.Тощибата е с наи големия топлообеник от почити всички марки с малки исключения и нормално е да дефроства по рядко с такъв огромен топлообеник Това е расколничето в големия топлообменик .И други модели имат такъв като тошиба че и по голям ама те са с капилярка и обикновен компресор и софтуера им е по олекотен.
RAS 137SAV-E ? 33 кила
Sharp LSR ? 32 кила с капилярка
MHI ZJX-S ?
Вероятно и много други марки и модели. Софтуер;)
MHI ZJX-S - 38 кила, от към дефрост се държи много добре. Прави го само при нужда. Не го сравнявам с Daiseikai 6, защото са в много различни помещения и сравнението няма да е много коректно. При сегашното време дефроства към средно по един път на ден. Разбира се в мъгла и в голяма влага (снеговалеж ...) дефроства често, но не по-често от час и нещо. За сметка на това Тошо тия дни не е дефроствал, няма и нужда. Само в мъглата си правеше и той нормални дефрости при заскрежаване.
Здравейте и от мен може ли някой да помогне при мен зададената температура е 25 но повече от 22 не е в стаята когато ми монтираха климатикът всичко беше нормално но след като малките разцъкаха дистанционното темперстурата е по ниска от зададената режимът е авто климатикът е Тошиба RAS285LDR
Sent from my SM-G935F using SetCombG Forums mobile app
Добре де, а само до 25 градуса ли ти е дистанционното? Аз моя го държа на 26 и ми прави 22-23, колкото искам. Ако горе при него достига 25, той няма да се напъва. Къде пише, че като му зададеш определена температура и в другия край на помещението трябва да е толкова. Това важи особено ако помещението не е съвсем малко. Достигането на определена температура зависи от много фактори-място на монтаж, помещение, топлозагуби, външна температура, чистота на филтри, топлообменник, турбина и още и още. От ДУ можеш да задаваш до 30 или 32 градуса.
Можеш да провериш малките да не са ограничили мощността /тока/, ако климатика има тази функция.
Кой режим е ауто, на турбината или на работа.
Степента на вентилатора е на режим Ауто
Направи скоростта на вентилация на втора степен.
Втора степен е нощен режим по безшумен е
След нощния режим почват чертичките. Става въпрос за две чертички.
Тогава вентилатора на максимум,стига да не Ви пречи шума.
Благодаря на всички които се опитват да ми помогнат сега ще погледна