тя зависи от топлозагубите
тя зависи от топлозагубите
Алекси явно не си ме разбрал, имам впредвид таблица в която да е посочена отдавана мощност и консумация при различните температури за да се сетиш за какво питам прикачам снимка на таблица от сервизно на Дайкин,, както го описват всички големи производители.
уха 3.6 при -10![]()
Това 3,70 по номинал - реално 5кВт при -10С. Запазва ок. 65% - ми не е зле.
ми и ти така питаш .. нещо си .. колко консумира .. колкото си иска в общи линии ..тая таблица не е таблица с консумациите .. какъв извод ще си направиш ти от нея ако имаш тоя модел ?
Искам да си направя извод как се движи КОП-а при различните температури на Хеви моделите. Вскички големи производители описват особено Тошиба, как се движи консумация и отдаване, само Хеви бягат от полезрението.
Ако е така, тогава защо при никакви температури тази машина не си постига максимала от 7,7квт?
Посочих диаграмата като пример, то иначе моето Дайсейкайче запазва само 3,09Кв при -10градуса, което е малко, поне е с малко по-висок коп, все пак е Дайсейкай.
Според мен цялата диаграма е направена в номинални стойности, нали и при 6гр. пише пак TC, а модела по номинал е толкова 5,8Кв, максимал 7,7кв.
На Етереите при -10 им дават 3,2 киловата отдавана мощност с коп 2,58. На Мицубиши SRK35ZM-S при -10 му дават отдавана мощност 2,7 киловата.
Благодаря emil vasilev, в това сервизно е описано както и в другите сервизни на Хеви моделите-постно откъм информация за консумирана мощност при отопление, иначе Хеви са голяма марка, но точно това не го описват да се види как се движат, защото Панасоник запазва доволно мощност, но пък при малко по висока консумация в сравнение с другите марки, т.е. по ниско КПД, Тошиба пък имат добър КОП при различните температури, но имат по-голям срив в мощността при ниска температура, Дайкин ги гледам и те се движат с добър коп при различните температури.
Дайкин отдавна не са климатици ниските и средните серии(та дори и част от моделите на високия клас серии) освен при охлаждане.
И Жоро Жк по принцип Алекси ти е отговорил правилно.Попита за консумацията, а не а отдаваната или налична мощност.Действително консумацията зависи от топлозагубите на помещението което отоплява в режим отопление, а не толкова от COP-a.Отделно COP е непостоянна в уравнението и зависи както от външна температура на околната среда, така и на зададената вътрешна за достигане и поддържане.
Не се съмнявайте в мицубиши хеви, съмнявайте с в дайкин и донякъде в панасоник, когато става въпрос за комфорт при отоплението и усещане на човешкия организъм.
Всеки сам решава как да прави избор, но само да вметна - и аз при избора на зимни гуми за колата гледах каталози, гледах тестове за поведение на гумата на сняг,мокро, сухо, шум и консумация на гориво(съпротивление при търкаляне) с тези гуми и точно си мислех че съм избрал гуми ... и когато влезнах в един англоезичен сайт с реални отзиви на потребители се оказа, че от избраните от мен пирели или Гудиър, Нокиан ги слага в малкия си джоб по удовлетвореност на клиентите които са си написали точно какъв марка и модел автомобил шофират с тях, от колко време, как се държат, каква е износоустойчивостта им и да въпроса дали биха си купили отново 92% отговарят с "ДА".При Гудиър и пирели бяха съответно 65% и 82% ...
Прочети мненията във форума и оплакванията и след това няма да е необходимо дори да питаш, а отговора ще дойде сам ...
Мненията са ми ясни, форума го чета от години. В случая конкретно питам, не защото съм пред избор, а просто като информация за да видя къде се намират Хеви в цялата картинка. justify предполагам си се насочил към tyrereview сайта, и аз от там сондирам мнения за гумите от доста години и не гледам толкова каталозите, които са донякъде самореклама. Колкото до Дайкин изобщо не съм им фен, не оставайте с погрешно впечатление, дори напротив.
за тази информация съм ти благодарен, а дано и други потребители се информират, та да се знае.He ce cъмнявaйтe в мицyбиши xeви, cъмнявaйтe c в дaйĸин и дoняĸъдe в пaнacoниĸ, ĸoгaтo cтaвa въпpoc зa ĸoмфopт пpи oтoплeниeтo и yceщaнe нa чoвeшĸия opгaнизъм.
Колкото до въпросът ми, беше точенКонсумация и отдаване са винаги свързани по схеми и таблици, нали това ми е идеята да им видя копа при различните температури, но да не отдаваме толкова значение на това, че от раз не сме се разбрали, може би по-описателно трябваше да задам въпроса. Само консумация в една таблица няма как да напишат, тя трябва да върви заедно с отдавана мощност, как си го представяте да изпишат при -7гр. консумира 1кв.консумация на моделите им при различните температури?