Здравейте, наскоро се нахендрих с един Панасоник и сега ми предстои смяна и исках да изкажете мнения за този модел. Или евентуално да дадете предложения за други сходни.Бюджетът е ограничен до около 1400 лв.
Здравейте, наскоро се нахендрих с един Панасоник и сега ми предстои смяна и исках да изкажете мнения за този модел. Или евентуално да дадете предложения за други сходни.Бюджетът е ограничен до около 1400 лв.
Баси...В тая термо клима, само японки продават...Ужах...![]()
Шарпът и хитачито стават. Първите два са миксери.
Никой ли няма да сподели близки наблюдения от въпросния модел?
Аз ползвам такъв в кухня и трапезария 16 кв. Какво конкретно те интересува?
Еми интересува ме добре ли топли, зимата често ли размразява. Този висок праг на отопление 1.20 дето го дават наистина ли се получава малко като конвенционален климатик.Монтажа на вътрешното тяло на какво разсояние от тавана ти е? И общо взето друго каквото се сетиш за него.Общи впечатления
Отговарям по ред на запитванията ти: Добре топли, дефроства при необходимост. Имам и канвенционален климатик и коментирания тук не работи като такъв. На 15 см. от тавана е монтирано вътрешното тяло. Не съм специалист, но т.нар. общи впечатления от моя страна за климатика са добри. Нямам кой знае каква база за сравнение - имам три климатика. Монтиран е м. март 2012г. Няма пукания и пр. работи много тихо. Като изключи си вдига клапите нагоре, имаче ги държа надолу на отопление. Вратите вкъщи са отворени - син на две години. Държа го на 22 градуса и ги поддържа. Нямам уреди за консумацията. Що се отнася до това колко често вкл. и изкл. един климатик - често дискутиран въпрас тук, намирам, е въпрас на лична преценка. Някой пък ще ревнат, че не изключват, че харчат ток и т. нат. За мен е важно, че ми поддръжа градусите.
На MHI-то му е зададено да има макс 4 On/Off за час . След 4 он/офф следва дефрост при температура под 5 градуса мисля , че беше .