HELP !!! Mitsubishi Heavy SRK20 ZJX-S или Mitsubishi MSZ GV222
Здравейте, Моля Ви за професионален съвет. Трябва ми икономичен климатик за много малка спалня 10м2... тухла, с изолация. Мислех си за Mitsubishi Heavy SRK20 ZJX-S или Mitsubishi MSZ GV222. Изчетох доста страници в интернет с параметри... но така и не съм наясно кой от двата климатика е по-икономичен в режим отопление и охлаждане разбира се... Ясно е, че и двата биха се справили предвид малките размери на стаята. Моля Ви за конкретен отговор. БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО. :help
Отговор: HELP !!! Mitsubishi Heavy SRK20 ZJX-S или Mitsubishi MSZ GV222
Има и по-оптимални варианти за такова помещение. Само дето са с "къщички" по дистанционното... :)
Не е проблем... И без това GV222-то си е пак с къщички :) Казвай...
Потърси нещо с нисък минимум - от порядъка на 100-300W. За такова помещение е мноооого съществен показател.
Разрови се из К2У ако нямаш предрасъдъци.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Kasap
Потърси нещо с нисък минимум - от порядъка на 100-300W. За такова помещение е мноооого съществен показател.
Разрови се из К2У ако нямаш предрасъдъци.
Какво е К2У ... ?!!
К2У - климатици 2ра употреба.
Примерно някое Sanyo. Има модели минимум на отопление 100-200 вата. така климатика ще работи без да спира през преходните сезони.
Иначе и другите варианти ще ти свършат работа, но ще работят повече на он-офф.
Цитат:
tgn
К2У - климатици 2ра употреба.
Примерно някое Sanyo. Има модели минимум на отопление 100-200 вата. така климатика ще работи без да спира през преходните сезони.
Иначе и другите варианти ще ти свършат работа, но ще работят повече на он-офф.
И все пак ... предпочитам нов... Кажете ми нещо по избора измежду вдата климатика Mitsubishi Heavy SRK20 ZJX-S или Mitsubishi MSZ-GV222...
GV222 едва ли е нов. Това е модел за японския пазар.
Цитат:
tgn
GV222 едва ли е нов. Това е модел за японския пазар.
Като казвах нов... имах впредвид че не желая втора употреба... Проблем ли е, че е за Японския пазар? Работел с траф 220V/100V...
Цитат:
Hary071
И все пак ... предпочитам нов...
Това е грешка, която ще е изцяло за твоя сметка. Освен ако не преразгледаш бюджета до TOSHIBA 221JDR.
и 2та климатика ще се справят и разлика в консумацията едва ли ще се усети. Разхода им ще зависи от топлозагубите. Изберете който ви хареса най-много като екстри.
Цитат:
Kasap
Това е грешка, която ще е изцяло за твоя сметка. Освен ако не преразгледаш бюджета до TOSHIBA 221JDR.
Това предложение е над бюджета ми...
- - - - - - - - - -
Цитат:
tgn
и 2та климатика ще се справят и разлика в консумацията едва ли ще се усети. Разхода им ще зависи от топлозагубите. Изберете който ви хареса най-много като екстри.
Ако няма да усетя разлика в консумацията... изборът отива определено в посока за GV222 заради разликата в цената...
Както казаха по-горе - GV222, най-вероятно е климатик втора употреба! Но пък има и много доволни от К2У, така че, не ги изключвай веднага от вариантите!
Защо смятате, че GV222 трябва да бъде втора употреба? От Япония се внасят и нови машини.
Цитат:
Aleksandars
Защо смятате, че GV222 трябва да бъде втора употреба? От Япония се внасят и нови машини.
И аз си мисля същото... Ходих в три фирми (да не им правя реклама тук)... и в трите ми говориха само за нови климатици. Не мисля, че биха могли да ми пробутат втора употреба... Мен по-скоро ме притесняваше въпроса с параметрите... т.е. кой от двата да предпочета...