честито , това е климатик с който няма да скучаеш
Тези дни фирма КлимаКом ще ходи при клиент да се извинява и да обяснява защо FH след подмяна на мотор на "окото" и вътрешна платка продължава да бръмчи и да не оставя слухът на юзерите на спокойствие.
е окото си бръмчи на всички но поне може да се изключва то е бял кахър
Имам една функция на дистанционното Power-sel
"The function is used when its circuit breaker is shared with other electrical appliances.
It limits the maximum current/ power
consumption to 100%, 75% or 50%.
The lower the percentage, the higher the saving
and also the longer the compressor lifetime."
Климатика си е на отделен контакт, не е споделен с друг уред. Интересува ме тази функция дали влияе на топлоотдаването или дали занижава работата като цяло на режим отопление?
Тъй като стената на терасата е много тънка и дюбела не можа да хване варианта беше само на земята посредством стойка за земя. На въпроса не трябва ли да е нивелиран, понеже терасата има наклон, казаха че не е нужно.
- - - - - - - - - -
- - - - - - - - - -
Daisekai 8 10-ка
Първо смени раздела, този е за Мицубиши. Второ машината идеално нивелирана на поне 30 см. от пода. PowerSel не го пипай, спъваш машината. Тя е достатъчно умна за да се ограничи сама, ако няма нужда от мощност. Това е все едно да си купиш кола 300 коня и да я ограничиш да вдига само до 100 km. за да не харчи много.
Този пост е редактиран от Mega; 04-11-14 в 17:51.
Знам че е за Мицубиши, но не ми се пуска нова тема за разни дребни неща. Мисля да пусна тема в раздела на Тошиба с отзиви за модела, но искам да изчакам да мине още време докато го разуча и видя как се държи.
Та значи казваш да изключа power-sel-а ако има тази възможност, не съм пробвал все още. Оставил съм го на 50%
ем добре ние си пишем за МЕ ти за Тошиба няма проблем .. ти пусна цяла безсмислена тема след като има такава за модела ,сега не ти се пускала нова .. ми има си тема за Тошиба 8 закво ще пускаш нова .. тая цялата е за триене btw
@AC_From_Hell, благодаря за съвета!
@Alexi , опитвам се да бъда полезен и информативен към всички интересуващи се относно модела.
абе като стана дума за нивелиране гледам единия ми климатик явно с времето е малко наклонен напред ,струва ми се и по шумно външното .. трябва ли да го нивелирам ? че не е на особено достъпно място ..
Не се стряскай толкова за нивелирането - имам наблюдения върху работата на климатици (Дайкин-4бр от които единият мултисплит),монтирани на корабче :-) (сравнително малко-80м дълго - клати,та се не трае).За 4г.работа съм сменил само една ел.платка (power board) на единия от тях.Никакви други ядове.Естествено климите са здраво закрепени,за да не тръгнат да се "разхождат" от клатенето :-) . Иначе като работа-никакви проблеми.