Здравейте
Спрял съм се на тази машина за детската стая. Основното притеснение е дали няма да започне да работи в он / офф режим . Колко е лошо за инвертора да работи в този режим и какво става с икономията на енергия при работа в този режим???. Напълно съм сигурен че машината ще изпадне в он/ офф режим поради следните причини :
- Тази топла зима Midea 09-Hrdn1 в същото помещение работеше на он / офф почти целия сезон със стара алуминиева дограма .
- Поставена е нова пвц дограма с троен стъклопакет с газ аргон , като външното стъкло е 4 сезонно а вътре е ка стъкло .
- Предстои поставчне на 10 см външна изолация .
- Предстои изолация на тавана с 7-10 см каменна вата и гипсокартон .
- Предстои поставяне на външни алуминиеви щори , като ламелите на щорите са напилнени с изолационна пяна .
Разговарях с представител на марката и единственото което ми предложиха е да ми изчислят загубите в помещението . Изразиха съмнение че мащината ще работи в он / офф режим но не ми обясниха какво следва от това . Колко некомфортно ще е ако работи на он / офф . В спалнята имах един ореоразмерен инвертор(панасоник) и не беще приятно само да трагва и спира. Имаики предвид че панасоника беше с минимална отдавана мощност 300 вата се чудя как ли ще е тази машина с минимална отдавана мощност 1 кВ . . Желанието ми е да да е комфортно в помещението , като оречистването на въздуха е МНОГО желателно .Бихте ли изказали мнение по въпроса. дали а не се насича към някое по обикновенна машина ???