Отговор: Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VE vs Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZMX-S~SRC25ZMX-S Diamond
Цитат:
Първоначално публикувано от
bobovo
Е в началото е малко шумен /Fuji Electric Inverter/, защото току що е стартиран ,но ако си работи постоянно си е тих.
Ами за това климатиците не се спират. И мен да ме пуснат в 6 сутринта и аз ще съм шумен. Имаше една съфорумка, дето 6-та серия и била шумна. Оказа се, че го спира нощем и наглася таймера да се пусне в 5.30 сутринта и машината откача, докато стопли.
Отговор: Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VE vs Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZMX-S~SRC25ZMX-S Diamond
Един колега казваше: "И мен да ме събудят в шест сутринта с два шамара и да ме накарат да спринтирам до работа ще ми изгорят платките" хахах
Малко натрапчиво да поизтупам темата, но ще си взимам климатик и се колебая между точно тези двата.
Като цяло търся да е хиперинверторен като тези двата, но за сега клоня към FH25VE и впоследствие да му добавя и wifi модула.
Но така и не разбрах дали йонизацията за която пише, че srk25zmx-s я има (не знам дали върши работа) я има и при fh25ve
Също така и самопочистването? Не, че няма да го почиствам, просто ми е интересно!
и като за последно и двата имат "алерген-деактивиращи" филтри нали? Някой с алергии може ли да потвърди, че с тях е по-добре?
Srk25zmx-s няма плазма/йон, FH25VE има.
Електрика е с пламен филтър, докато Хевито е с турбина покрита с турмалин и се явявя нещо подобно на пасивен йонизатор. Определено първото е за предпочитане. Нито един от двата не е снабден със самопочистване на филтрите. Имат функции подслушване на топлобменника в режим охлаждане с цел да се предотврати появата на плесен и неприятна миризма. Останалите филтри от рода на фотокаталитичните са... С тях, без тях все тая.
За мен няма такова нещо като "пасивна йонизация". Това е търговски трик за залъгване на клиентите. Който иска истински йонизиращ/дезодориращ филтър да взема FH25VE.
Йонизацията на газовете е процес, при който под влияние на силно електрично поле газът преминава в състояние на плазма и се разпада на положителни и отрицателни йони.
Цитат:
Jack Krauser
За мен няма такова нещо като "пасивна йонизация".
Това, че ти така смяташ, не означава че това което казваш е вярно... Или отново е по добре да се изказваш неподготвен... И да се трупат безсмислени мнения. Нищо лично, да го имаш предвид.
Цитат:
Aleksandars
Това, че ти така смяташ, не означава че това което казваш е вярно... Или отново е по добре да се изказваш неподготвен... И да се трупат безсмислени мнения. Нищо лично, да го имаш предвид.
Хайде обясни за "пасивната йонизация", да знаят хората да са информирани. Ще е много повече полезно от клишетата ...."безсмислени мнения"..."неподготвен" ..и т.н.
Нокия, моя съвет е ако искаш климатик с реален йонизиращ/дезодориращ филтър заложи на FH25VE и ще останеш доволен.:thumbsup: Другото е фалш.
Еха доста бърза реакция, добре се бях ориентирал, но и вашите мнения ми помогнаха да затвърдя със сигурност избора!
Утре поръчвам FH25VE ии на хорото! След месец ако някой има въпроси аз ще отговарям ;-)
Иии лека1
Цитат:
avast3
А минимумите на отопление и охлаждане как са?
Около 1 киловат на отоплени3е и 300 вата консумация.
Ей тука Алекси е писал за минимумите на 25-цата на отопление.
https://forum.setcombg.com/климатици...а-fh-10.html
milanov, изобщо не съм длъжен да обяснявам точно на теб какво значи това. Jack Krauser, ще те помоля да не използваш квалификации по мой адрес без да ме познаваш. За разлика от теб и от други пишещи, аз не взимам участие в теми които не разбирам. Надявам се да съм ясен и подобни изказвания да не се повтарят.
Цитат:
KI_YOOU
Електрика е с пламен филтър, докато Хевито е с турбина покрита с турмалин и се явявя нещо подобно на пасивен йонизатор. Определено първото е за предпочитане. Нито един от двата не е снабден със самопочистване на филтрите. Имат функции подслушване на топлобменника в режим охлаждане с цел да се предотврати появата на плесен и неприятна миризма. Останалите филтри от рода на фотокаталитичните са... С тях, без тях все тая.
"Имат"
От мн. число на думата разбирам ,че и двата климатика са с функции подслушване на топлобменника в режим охлаждане. За Хевито знам ,че има но за Електрика ?