Отговор: Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VE vs Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZMX-S~SRC25ZMX-S Diamond
В интерес на истината, не знам дали автоматично се пуска тази функция след като е работил на охлаждане и го изключиш, но не те бърка да го оставиш само на FAN за определено време. При моите клими, само Тошибата фабрично му е зададено да си подсушава топлообленника.
Отговор: Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VE vs Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZMX-S~SRC25ZMX-S Diamond
Не знам колко е ефективно това подсушаване. На две лета са и като заработят вкл./изкл. на охлаждане и развалят пейзажа. Тошибата даже и плазма има, ама ни от нея ни от подсушаването файда има. Не знам де, мое мнение, не е нужно да е правилно.:)
Цитат:
Първоначално публикувано от
KI_YOOU
В интерес на истината, не знам дали автоматично се пуска тази функция след като е работил на охлаждане и го изключиш, но не те бърка да го оставиш само на FAN за определено време. При моите клими, само Тошибата фабрично му е зададено да си подсушава топлообленника.
Тошибата ми е само 30 мин подсушаване. Та при нея и Електрика , както и при панасоника вдигам градусите и след час два спирам. Мисълта ми беше да разбера при Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE дали има функция, както при Хевито да си избираш дали да я ползваш. Електика го ползвам трета година . Бъкан е с бутони и ненужни функции, който не ползам/ освен йонизатора /, а такава важна, да липсва . Знам ли . Може и да съм пропуснал.
Хвърлих един поглед в user manual-а, от МЕ препоръчват след работа в режим охлаждане или изсушаване да преминеш ръчно към Fan only, реално изглежда че няма автоматично подслушване на топлобменника.
Няма .. но пък изобилства от безсмислени неща при това неработещи като примерно окото да определя посоката на въздушния поток спрямо хората къде са .
Тази функция не е безсмислена... не виждам, защо гледаш и заключаваш от "твоята камбанария" след като на теб не ти допада?!
Един е на дивана, който е в края на стаята, втори е на масата,която е в средата на стаята и трети е на бюрото с компа в другият край на стаята. Това око как ще завърти клапите за да не духат директно към хората.
Най-врроятно ще тегли жребий и ще обдуха един от тримата.
Екстрата е полезна, но никой не я ползва, поне тези които познавам.
Изпратено от моят MI 4LTE с помощта на Tapatalk
Тя не е безсмислена ,ако работеше .. но контролира само малките вътрешни клапички за хоризонталния поток ,големите клапи не ги пипа .
Цитат:
milanov
Един е на дивана, който е в края на стаята, втори е на масата,която е в средата на стаята и трети е на бюрото с компа в другият край на стаята. Това око как ще завърти клапите за да не духат директно към хората.
Елементарно. Ще завърти потока натам, накъде няма движение. Нали се сещаш, че това не е фейс контрол? Определянето на живи същества (хора или животни) става по движението им. Когато има такова разположение, а то може да е доста по-брутално: като 10-12 човека из цялото помещение, то тогава климатика ще насочи потока успоредно на тавана или ще извършва вертикални движения като ограничи (намали) в хоризонтална посока потока (за да не попадне в най-близко стоящият човек).
Тази функция е най-полезна при сън, бих казал безценна. Така човек няма да спи на течение.
Ако търсиш повод да се заяждаш обаче, то тогава въпросът никак не е елементарен, а опира до пълна липса на каквито и да е познания, т.е. може да си хейтиш на воля.
Цитат:
whitewizzard
Елементарно. Ще завърти потока натам, накъде няма движение. Нали се сещаш, че това не е фейс контрол? Определянето на живи същества (хора или животни) става по движението им. Когато има такова разположение, а то може да е доста по-брутално: като 10-12 човека из цялото помещение, то тогава климатика ще насочи потока успоредно на тавана или ще извършва вертикални движения като ограничи (намали) в хоризонтална посока потока (за да не попадне в най-близко стоящият човек).
Тази функция е най-полезна при сън, бих казал безценна. Така човек няма да спи на течение.
Ако търсиш повод да се заяждаш обаче, то тогава въпросът никак не е елементарен, а опира до пълна липса на каквито и да е познания, т.е. може да си хейтиш на воля.
Чакай, чакай!:) Това е твое предположение или такава е логиката точно на този климатик в точно тази ситуация. Не може ли да попита човек собствениците на даден модел климатик нещо специфично в работата му или всеки въпрос трябва да се определя като "хейтване". И да, липсват ми каквито и да е познания относно работата на MSZ-FH25VE , защото не притежавам такъв и се опитвам да си ги набавя. Проблем?:)
:Drinks:
Как ги засича по движението тези хора, пък е най-полезна при сън? Ако някой знае как работи, да обясни, моля. На мен също ми е интересно.
Сложи го ти срещу леглото пък чакай го да засича присъствие докато спиш...
Цитат:
tolostoi
Как ги засича по движението тези хора, пък е най-полезна при сън? Ако някой знае как работи, да обясни, моля. На мен също ми е интересно.
Много просто. Човек не спи неподвижно, той се движи непрекъснато. Ще мръднеш я крак, я ръка, ще се завъртиш...
Системата реагира на движение или неговата липса в определен период от време (зависи как е построена логиката. В единият случай е права, в другият - обратна логика. Но, резултатът е почти един и същи). Обемният Датчик на лампата работи на същият принцип: като има движение - светва лампата, като липсва движение - изгасва я, демек когато има движение, значи има живо същество, когато няма - приема че живото същество го няма и гаси лампата.
Какво точно не е ясно?
Цитат:
tolostoi
Може да бъде обяснено само на лични съобщения, защото е против правилата на форума. Помоли SPSt а ти обясни, той беше най-точен.