Пуснах темата и в общия форум за МХИ, ако съм сгрешил моля за извинение. ето я и нея:
Здравейте на всички.
До сега не съм съм ползвал климатик по простата причина, че изчаквах да си санирам къщата. Имам следната стая или по-точно две стаи с преходна арка между тях с размер общо -дължина 8 м. широчина 3,5 м. и височина 2,7 м. Общо 28 кв.м. или 75,6 куб.м. Изложението е югоизточно и западно с 3 прозореца. Отвън съм с 8 см. изолация и ПВЦ дограма с двоен стъклопакет. По-голямата част от стаята -4,60 м. е като хол, а 3,40 м. е спалня - между тях мисля в бъдеще да сложа нещо като щори или подобно за зимата да ги отделям.Спрял съм се на следните климатици: MITSUBISHI HEAVY SRK / SRC 35 ZMX-S и
FUJITSU AWYZ14LB NOCRIA, като климатикът ще е монтиран в по-малкото помещение\спалнята\
имам следните въпроси:
1. Кой от двата е по-добре да избера и защо
2. Зимата ако реша да затворя спалнята и да отоплявам нея само с цел икономия , дали климатикът няма да работи не ефективно - он\офф и от там да се загуби ефекта на икономичният климатик и да трябва да отоплявам цялото помещение
3. Ако има по-добър вариант кой е той и защо
Благодаря предварително на всички, които могат да ме посъветват компетентно за моята дилема и въпроси. Готов съм и на други варианти, като за цената съм си определил около 2500-600 лв. и искам да взема най-доброто за тези пари.
Поздрави