Здравейте,
става въпрос за климатик FH35VE2. Външното тяло е поставено на балкона, като на самата тераса съм сложил пвц мембрана, която може да се пуска и сваля. Обикновено я пускам през зимата, за да не се трупа сняг на балкона, свалям я и при силен вятър и дъжд. Мембраната не затваря напълно балкона, като от двете й страни остават по около 15 см до стената.
Тази зима за първи път ще пробвам да се отоплявам с климатик и се чудя дали да пускам мембраната или не. Въпреки, че не затваря плътно още от сега усещам, че температурата на балкона при пусната мембрана при режим отопление е доста по-ниска от външната /да кажем навън ако е +5 на балкона имам чувството, че е е под нулата/, естествено твърде е възможно това да е чисто субективно усещане и да греша.
По моите лаишки размисли, смятам че мембраната би била полезна от гледна точка на това да предпазва климатикът от сняг/вятър/дъжд, но дали пък няма изкуствено така да понижа околната температура около климатика?
Дали някой имат опит с подобен казус?
п.п. за да бе отварям нова тема, ми се иска да попитам дали съм избрал правилният климатик - искам да отоплявам помещение около 25кв/80cbm. Сградата е стара, тухлена постройка от 30-те години на миналият век. Имам външна изолация 8см неопор, както и вътрешна на външната стена гипсокартон + вата, дограмата е сменена.